5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

VELIKONOCE: Cesta za Ježíšem

Nastala doba barvení vajíček, pletení anebo kupování (fuj!) pomlázek, na venkově se mnohá děvčata těší a dumají, zda a kteří kluci přijdou s pomlázkami „šlehat“ a přitom pokukovat a případně i někam lehounce ruku „pozdržet“, sexuálně poněkud alternativní feministky a genderistky budou ječet, že v ČR se pěstují barbarské zvyky, městské rodiny naplánují výlet do přírody a jiné do nákupních center.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 27.3.2016 23:58

Re: Bez ohledu

Děkuji Vám pane Vlku za Vaše informace, analýzy i komentáře. Jste jeden z nemnoha, kteří jsou na správné straně dnešních konfliktů a kterým navíc věřím, že píší pouze to, čemu sami věří!

K. Janyška 27.3.2016 21:23

Tak, a je to zase venku. Už kolem sta let se Církev svatá

podílí jednou z nejvýraznějších měr na jednom z největších zločinů lidstva na sobě samém, na prosazování tzv. sociální spravedlnosti. Tedy paradoxně na pokusu poslat Boha, který prý podle ní lidský svět stvořil, neboť stvořil člověka i s jeho nerovnostmi a chybami, do háje a lidský svět zařídit spolu se socialisty po svém, podobrosersku. Tedy tak, aby cesty do pekla byly ve skutečnosti a podle letité zkušenosti dlážděny těmi, co možná největšími, kameny dobra, jako obvykle a ještě více.

Dnes papež František vyhlásil znovu, že utečencům není dopřáno v jejich zemích sociální spravedlnosti, respektive, že v jejich zemích je sociální nespravedlnost. Co tím myslí tito lidé ? Myslí snad spravedlnost, tedy stejné zacházení před zákonem se všemi ? Kdepak, to by přece řekli. Oni myslí socialistický systém, který jediný rozděluje prý spravedlivě hmotné i nehmotné statky a příležitosti. To přece chtěl i Marx, Lenin, Hitler a ostatní zvrhlíci. Dějiny tzv. sociálních sporů a válek jsou dějinami boje za tzv. sociální spravedlnost, ve skutečnosti největší nespravedlnosti, jakou si lze jen představit. Chce ji každý, který je buďto úplně hloupý nebo naopak, ví přesně o co jde a slouží ďáblu, tu skrze tuto nerealizovatelnou a nedostižnou fata morgánu. Skutečná spravedlnost totiž přívlastků stejně, jako demokracie a jíné, čistě technické, systémy, nezná.

Tak, a co teď ? Nic. Musí se čekat až lidstvo zmoudří, tedy vzdělá se. Do té doby poteče krev. Potoky krve. I zásluhou Církve svaté... Dzp.

P. Vaňura 27.3.2016 20:55

Historie je sice téměř exaktní věda, má ale tu smůlu,

že je na ni navázána ideologie, zasahující do současnosti. Ani historik se někdy nedokáže oprostit od svých kulturních stereotypů a politici se svými ideology historii neuvěřitelně falšují.

Už v páté třídě mě bylo podezřelé, jak komunisté zoufale tvrdí, že Ježíš neexistoval a popírají, že by Nový zákon měl v tomto pravdivé jádro. Já dodnes nevím, zda Kristus existoval, ale to apriorní popírání jeho existence bilo do očí.

Je ovšem přímo k zblití, jak západní multi kulti média falšují ve prospěch muslimů např. historii křižáckých výprav.

J. Sova 27.3.2016 15:59

Re: Původní cesta

"Archaeology, & history have shown that many of the places shown to the pilgrims who visit these sites; did not exist at the time of Jesus Christ, and that they were built later on."

http://www.delange.org/ADIsrael/Dolorosa/Dolorosa.htm

V. Vlk 27.3.2016 11:23

Re: Bez ohledu

Milí přátelé , moc děkuji a přeji též vše nejlepší. A ty rozpory? Vždyť mluvit o věcech, na které jsou různé názory je přeci demokracie. Co se týče sudetských Němců, tuším možnost ,že alespoň část se jich pod muslimským tlakem vrátí do Heimat. A to hlediště je jako stavba ohavné, ale jako místo pro kulturu a potěšení krásné. Kdyby odpůrci divadla souhlasili , že se tam postaví architektonicky krásné otáčivé hlediště ,taky by to bylo nejlepší. Podle mne.

J. Vozábalová 26.3.2016 23:45

Re: Bez ohledu

Pan Farda mne inspiroval, tak tedy - bez ohledu na jisté rozpory okolo českokrumlovského otáčivého hlediště Vám pane Vlku děkuji za zajímavé a poučné "cestopisné vyprávění" a přeji krásné a požehnané Velikonoce Vám i ostatním čtenářům NP.

J. Farda 26.3.2016 22:50

Bez ohledu

na jisté rozpory ve vnímání některých excesů při odsunu sudetských Němců Vám pane Vlku děkuji za vše, co jsem si dosud od Vás mohl přečíst! Hezké Velikonoční svátky vinšuji Vám osobně i ostatním čítatelů zdejších nejen Vašich stránek! :-)

V. Čermák 26.3.2016 11:18

Malé doplnění

K 1. pohled na Jeruzalém z Olivové hory - to už zde bylo vysvětleno. K 5. Skutečné místo Ježíšova křtu v Jordánu se nachází na Jordánské straně, toto krásné místo je náhradní. Jinak jsem rád, že jsem Izrael 2x navštívil v letech 2007 a 2010, v současné době by se mi tam už moc nechtělo. Stojí to za to. Jsou tam památky Židovské, křesťanské( i pravolavné), muslimské, pohanské i jiné, např. nejstarší město na světě ( Jericho), nejnižší místo (Mrtvé moře, kde si člověk může číst, ležíc na hladině) apod. Zajímavé je soužití Židů, Palestinců a křesťanů na malém území. Pěkné je když Židovská děvčata vč. černošek se samopaly hlídají, aby křesťanské velikonoční svátky nikdo nenarušoval, aby ty davy křesťanů z celého světa mohly klidně uctít Ježíše.

S. Netzer 26.3.2016 11:12

" ... většinou

jde o podplacené uličníky, kteří hýkají, jistěže nezištně, jak jim napovídají z okolních států." Hýkají za mrzký peníz v žoldu zahraničních ideodiverzních centrál. :-(

Modré pondělí není v žádném případě odvozené od blau sein (být opilý), nýbrž od "blau machen", což je synonymum pro zahálku.

V. Vlk 26.3.2016 10:08

Re: Původní cesta

Díky za zastání. Tu cestu objevili-či "znovuobjevili" izraelští archeologové ,je z kamenů z mramoru ,z kterého se tehdy dělala dlažba ulic. A vyhlazeny jsou miliony kožených podrážek a kloužou jako led.

F. Svoboda 26.3.2016 10:03

Re: Původní cesta

Pane Sovo, bylo by lépe mlčet alespoň v těchto svátečních dnech.

J. Sova 26.3.2016 9:52

Původní cesta

kudy měl jít údajně Ježíš již dávno neexistuje. Svět chce být klamán.

P. Vandas 26.3.2016 8:39

Moc pěkný článek pane Vlku.

Ostatně, jako vždy. Přeji Vám požehnané svátky. :-):-)

V. Vlk 26.3.2016 1:16

Já nejsem popleta

ani redaktor, ale redakční počítačový systém si nedá říci a pořád to řadí takhle. A ten obrázek č. 1 je špatně ,ale kam se ztratil obrázek Chrámu zrození páně to musíme vypátrat.

A protože ty fotografie jsem fotil já, co by autor, ( v plné šíři byly vystaveny v posledních letech na celkem šesti výstavách fotografií Jeruzalém a Svatá země", tak ̈si to těžko spletu. Vy byste si taky těžko spletli Hradčany se Špilberkem .

J. Lancik 26.3.2016 0:30

Pan Vlk je popleta

Skalni dom ma ve sve galerii dvakrat (01a10) a Betlem tam nema vubec.