26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ÚVAHA: Jan Hus v ohni 21. století

Jak se bude vyvíjet civilizace v našem století? Má jí ještě co říct působení mistra Jana Husa a jeho následovníků?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 7.6.2019 12:14

V závěru

jste správně postřehl, že Greta přináší v podstatě prorockou zvěst. Naše představa, že falešný prorok, je lehce rozeznatelný je mylná. Největší nebezpečí falešných proroků je odvedení pozornosti od podstatného k méně podstatnému, k modle. Součástí falešného proroctví vždy bylo stanovení termínu (vašich 11 let) a po jeho marném uplynutí vysvětlování uctívačům, proč se předpověď nenaplnila.

Špičkoví vědci, na rozdíl od Grety, by měli vědět, že když odmítnou jádro, bude třeba rozšířit těžbu uhlí a prolomit limity /např. v Bílině/. Trochu mi vadí, že to hlasatelům klimatického purismu nevadí.

J. Lukavsky 7.6.2019 13:36

Re: V závěru

"Špičkoví vědci" no na to snad není třeba ozdoba titulů ing, doc. prof. PhD či CSc, stačí selský rozum. Bez elektřiny se naše společnost začne třetí den hroutit. Nepůjde voda, nespláchnete WC, nevyberete peníze z bankomatu ani nenakoupíte v sámošce ba si ani neuvaříte doma čaj či polívku. Staří lidé se nedostanou z a do bytu v paneláku....Takže musíme mít ovladatelné zdroje jako základ. Soláry a fofrníky mohou na pár dní vysadit úplně. A když se to stane tak zůstaneme doma v postýlce? Ale nepůjde nám topení! Ty plány na pouze eko- zdroje jsou fantasmagorie. PS: do nějaké eko- elektrárny v Anglii vozí dřevěnou štěpku z USA, opravdu ekologie jako noha. Ty klacky asi sekají v USA indiáni kamennými sekerkami a pak se vozí plachetnicí... Jestli on to všechno neorganizuje doc. Chocholoušek aby měl dost pacientů! J.L.

K. Salajka 7.6.2019 14:01

Re: V závěru

Ta štěpka z USA je taková pitomost, že to určitě bude pravda.

J. Jurax 7.6.2019 15:45

Jistěže je to pravda. Není blbosti natolik blbé, aby ji zelení bojovníci proti emisím nerealizovali.

Jde o elektrárnu Drax, viz třeba http://www.osel.cz/9247-dovezena-drevni-hmota-nahrazuje-uhli-nejen-v-dansku.html?typ=odpoved&id_prispevku=151210