3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrH 8.5.2007 12:19

Re: Je to takové opravdové až " ze života". :)

Exces je citovat "poezii" let padesátých, exces není mít názory bolševiků z oné doby? Vole!

Resonabilis 8.5.2007 13:49

Re: Re: Je to takové opravdové až " ze života". :)

A Vy jste kteréj vůl?  Petr H nebo PetrH? Nerozlišujete nebo neumíte číst?

jc 8.5.2007 14:43

Re: Re: Re: Je to takové opravdové až " ze života". :)

- myslím, že by tuhle diskusi měli zrušit. je to tu plný exhibujících prosťáčků a debilů... ;-(

Resonabilis 8.5.2007 16:14

Re: Re: Re: Re: Je to takové opravdové až " ze života". :)

Máš pravdu, běž exhibovat do parku......;-(

Resonabilis 8.5.2007 16:23

Re: Re: Re: Re: Re: Je to takové opravdové až " ze života". :)

A zapni si hubertus ať se ti děti nesmějí. ;-P

Kukleny 8.5.2007 10:11

Výborně

Stejně jako pan Doležal vítám zřízení ústavu pro zkoumání minulosti. Alespoň se oficiálně dozvíme, že otec ministra zahraničí obdivoval A.Hitlera, Václav Havel prožil dětství hýčkán v rodině přílušníky gestapa a že se bude muset změnit naše ústava protože ji podepsal Milan Uhde, který v roce 1953 velebil Gotwalda. Zbývá se podívat ještě na rodokmen pana Doležala a dalších poturčenců.

Mistr Jan Hus 8.5.2007 12:47

Re: Výborně

Myslíš ja katan českého národa Heidrich houpal na klíně malého humanistu, v době kdy rodina humanisty domlouvala koho poslat ze Židů do plynu, aby získali za "babku" akcie Barrandova?

Vodák 8.5.2007 15:02

Re: Výborně

To by v tom byl hrom, abychom v rodokmenech něco nenašli. Vy jste ale vůl.

I-Worm 8.5.2007 9:49

Autore, jste si jistej

že ty verše nepsal Dušan Jasánek? Dílem po pádu kultu osobnosti, dílem po roce 89, ale vždycky po prozření...

PetrH 8.5.2007 9:59

Re: Autore, jste si jistej

A co tuhle, ta je autenticky dobová:

Kráčeli spolu cestou rozevlátou / a v duchu s nimi kráčel exkavátor. / On pohladil jí ruku mozolnatou / a myslel při tom na pětiletku pátou.

;-D;-D;-D

Wabi 8.5.2007 10:02

Re: Re: Autore, jste si jistej

Taky pěkný;-D

Milos 8.5.2007 9:37

Autorovi

Nepletete si nahodou vami uvedeny pakul, jako misto, kde se bolsevici podle vas rojili, s juldoufuldou, kde skutecne oxidovali?

Starý J. 8.5.2007 10:41

Re: Autorovi

Pakul, nebo Juldafulda - vsjo rovno! Správně Park kultury (pakul) a oddechu Julia Fučíka (juldafulda)!

Frank 8.5.2007 9:10

Uhde

Vážím si lidí, kteří nezměnili svoje přesvědčení, i když s nimi ani náhodou nemusím souhlasit. Toto je příklad paní Švorcové. Ona ty básně jen recituje, ale což takhle Milan Uhde, který je přímo psal. Velebil v nich Gottwalda, jako hospodáře, který ještě svítí na hradě. Pak vstoupil do ODS a je vše v naprostém pořádku. Psát o takových "velikánech" naší doby se vám Doležale jaksi nehodí do krámu. A co takhle Kočárník, Dyba, Dlouhý, Čalfa, Klak, Stráský,Tlustý ..... Bylo by pro vás přijatelnější, kdyby Švorcová po převratu převlékla kabát, jako Uhde? Kdyby to učinili všichni, o čem byste nenávistně slintal? Když tady byli Rusové jako vojáci, každý hned z dálky věděl, s kým má tu čest. Teď jich tady je možná více, ale těžko je na první pohled poznáte a jsou jiné kategorie. Když jsme tak soudní, jak je možné, že ruským mafiánům patří velká část Karlových Varů a kdoví co ještě? Kdo jim to prodal? Jak to, že si staví svoje vesničky bez stavebního povolení a nikomu z kompetentních to nevadí? O tom raději nepíšete, protože máte strach, že byste dostal přes tu svou zarostlou držku, že? Proč nenapíšete o ctihodném senátoru Štětinovi a jeho záhadných cestách za bolševika po SSSR? Nějací komunisti mu můžou být ukradení i se Švorcovou, ale nemohu se smířit s tím, jak píší novináři a rádoby politologové ve stylu " koho chleba jíš, toho píseň zpívej".

Wabi 8.5.2007 10:05

Re: Uhde

Ne, to se nehodí;-(. Ale něco o sudetských němcích, to pan Doležal rád poslouží.:-)

jc 8.5.2007 14:28

Re: Re: Uhde

- další takovej... nemohl byste laskavě vysvětlit, na co jste svým příspěvkem vlastně navázal???

Lojza1 8.5.2007 10:06

Re: Uhde

Přesné.Není co dodat.R^

ceskej Honza 8.5.2007 10:49

Re: Re: Uhde

Srázka s volem a kor se dvema volama  najednou, jako je Lojza 1 a Wabi,   je pro dnesek uz nad moje síly.

Marie 8.5.2007 10:14

Re: Uhde

Franku, jestli jste nám chtěl na příkladech ukázat jak se odděluje zrno od plev, např. Švorcová - Uhde, Grebeníček - Tlustý, Dyby, Kočárník - tak se Vám to fakt povedlo.

ceskej Honza 8.5.2007 10:25

Re: Uhde

Pane Franku,

lidi, kterí nikdy nezmenili své presvedcení, jsou fanatici a roznodne si jich není potreba vázit, ba naopak, je treba se jich bát. Nestaví totiz své presvedcení a ciny na znalostech stavu vecí a informovanosti, která se neustále mení, nýbrz jsou slepými zastánci nejaké prijaté ideologie. Podle vás  by presvedcený nacista mel zustat nacistou i po té, co se dozvedel po válce o koncentrácích a likvidaci zidu?  Podle vás mel presvedceený komunista dále verit rudé ideologii i po té, co se ukázalo,  jak byla ve své praxi zrúdná a kolik utrpení uz zpusobila? Nikoliv! Clovek by mel myslet. A kdyz udelá chybu, tak se k ni hlásit a se z ní poucit a ne skodit v zájmu nejaké ideologie dál a dál. A to paní Svorcová bohuzel delá.

 

dino 8.5.2007 12:26

Re: Re: Uhde

R^R^R^

sten 8.5.2007 13:17

Re: Re: Uhde

A lidé jako českej Honza žijí v přesvědčení,že nový kapitalizmus je lepší a žádné zrůdnosti nestvořil.Je třeba počkat až dojde i na ně.

jc 8.5.2007 14:24

Re: Re: Re: Uhde

- co to plácáte? mluvíte o koze, když se tu mluví o voze...

- jaký šrouby???

Pepík 8.5.2007 16:41

Česksý Honza

Máš pravdu Český Honzo. Jenže toto nikdy nepochopí komunisti. Ty budou stále bojo---vat za vítezství komunismu na celém světě i kdyby přitom měl zahynout celé lidské plémě. 

                                                                             Zdraví Tě Český Pepík-z Benešova

ceskej Honza 8.5.2007 22:26

Re: Česksý Honza

Nejhosrí je ze si komunisti porád myslejí ze je komunismus reformovatelný. Opet prijdou s tezí, ze se to zacne delat nanovo a tentokrát správne! Jenze tech pokusu NANOVO uz bylo tolik a vzdycky po nich zustaly jen hromady mrtvol, Ze uz by tem debilúm melo dojít, ze komunismus je nereformovatelný. V okamziku, kdy nekdo napr. chce komunismus zlidstit, podkopá rovnou komunistický principy a tím komunismus znicí. je to problém asi jako s bílým cernochem. Ale vysvetluj to bolsevickejm pakum.

Vladimír 8.5.2007 16:44

Re: Re: Uhde

Jo, jo

Starý J. 8.5.2007 10:39

Re: Uhde

Když už chcete poučovat, tak nepište, že Uhde převlékl "kabát po převratu" a něco si o tom přečtěte! Abyste se dozvěděl, kdy "Uhde převlékal kabát", když už jeho prozření musíte tak nazývat! Aby Vás někdo bral vážně, nesměl byste lhát! Uhde si celou dobu normalizace ani neškrtl (když, tak pod cizím jménem). A po převratu se nevrátil do lůna rodné strany, aby jako Jičínský, Uhl a další podobní připravovali jejich návrat!

sten 8.5.2007 13:14

Re: Uhde

Napsal jste mnoho pravdivých slov pro takového vola.Škoda jich-stejně blbec nepochopí.

Kelner 8.5.2007 13:31

Re: Uhde

Není co dodat. Plně souhlasím.

Honza 8.5.2007 13:48

Re: Uhde

Milan Uhde se narodil v r. 1937. Tu básničku, co mu ubožáci Vašeho ražení předhazují, napsal v PATNÁCTI LETECH (a kdyby o tom sám s oblibou nevyprávěl, nikdo by o tom nevěděl). Nikdy nebyl členem komunistické strany a s osmašedesátníky se hádal už v 60. letech. Pak byl třicet let  mimo, publikoval pod cizím jménem nebo vůbec ne.

Po revoluci dělal předsedu parlamentu a ministra kultury. Když zjistil,že už se svou politickou stranou nesouhlasí, vystoupil z ní a odešel z politiky a dál se živí vlastníma rukama a vlastní hlavou, jako předtím. A celou tu dobu má stejnou manželku a půlku domku v Brně. Kde je tady jaké převlékání kabátu, člověče? Styďte se, jestli to vůbec umíte.