6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarka 8.10.2006 18:57

Kde je ta polská bouda???

Díky za námět na výlet, dnes tam bylo opravdu krásně. Jen tu polskou boudu jsme nanašli, i když jsme došli až na Stog Izerski.

Tisifoné 28.9.2006 15:04

hospody a příroda

Jednou na Kleti (na Šumavě), kde je taky horská chata s hospodou, si povídali dva promoklí a uštvaní účastníci dálkového pochodu (na Kleti měli kontrolní stanoviště jedné z etap): Hele, vole, víš, co je to příroda, vole? Příroda, vole, je nejkratší spojnice mezi dvěma hospodama, vole.

Jaryna 17.9.2006 16:52

Jó, Jizerky....

Celou trasu, kterou jste prošli o Smědavy moc dobře známe a šli jsme ji už několikrát...Smrk, jako nejvyšší kopec se nám moc líbí, ale neuměla bych si představit, aby tam byl nějaký stánek s občrrstvením...Konec konců pití je tam dost, stačí slézt kousek dolů k pramenu Jizery...Není co řešit.....Zrovna tak bych si neuměla představit stánek na Ptačích kupách,  nebo na Pytláckých kamenech....Byla by to hrůza...! ! ! Pytlácké kameny jsou tak přirozeně krásné.....Ne, ne ! ! Stačí Smědava a nebo si autem sjet níž, třeba do Hejnic a najít si hospodu...Já si nesu pití a nějaký ten zákus sebou a je fajn si sednout někam na vršek, dívat se po okolí a pojíst a popít ze svých zásob......Je smůla, že na Smědavě zavírají docela předčasně, ale kdo s tím počítá, nemusí naříkat...........Jó, Jizerky jezdili jsme tam i vysazovat stromky  /kdysi/ pomoci lesákúm......Teď se mi zdají být Jizerky až příliš přelidněné a nechtěla bych to vidět, kdyby na každém kopečku byl stánek....

liman 18.9.2006 9:45

Re: Jó, Jizerky....

jednoznačně souhlasím, hospody nechť zůstanou ve městech. Za stavu kdy je polovina národa na hraně alkoholismu není dobré svádět hříšníky i na kopcích, kde si maj´ vyčistit hlavu. O přelidněnosti (nejlepší jsou kolisti bez zvonku - bývají nasupení, když dělám, že o nich nevím...) ani nemluvě. Do hor bez oblečení do náhlé nepřízně a bez základní dávky potravin nechodit. Na druhou stranu chápu, že dát si vychlazené plzěňské ničím nenahradíte.

O' Chmela 18.9.2006 10:12

Re: Re: Jó, Jizerky....

Ale nahradite, treba Ferdinandem, Kozlem,............etc etc etc

Vladimír Hartman 17.9.2006 11:20

Podobná zkušenost

Tak jsem se vydrápal na Sněžné věžičky - a kurva- žádná hospoda.Naštval jsem se a hurá na Ptačí kupy - a kurva- žádná hospoda.Tedy nová štrapáce, tentokrát na Pytlácké kameny - a kurva-žádná hospoda.No řekněte - nestojí ty hory za h...o ?

gnochi 17.9.2006 12:45

Re: Podobná zkušenost

Dobre Vam tak. Priste se alespon nebudete flakat po horach! U nas na Zizkoveby se Vam tohle stat nemohlo. My mame hospodu na kazdem rohu.

Ota First 17.9.2006 16:32

Re: Podobná zkušenost

A podíval jste aspoň pod kameny, jestli tam nejsou schovaný cigára? ;-)

sigi 17.9.2006 23:47

na Pytláckých kamenech

se v tuhle dobu dá nasytit hromadami brusinek :-) a navíc, Jizerky jsou jen takový větší park, bylo by fakt paďourský stavět na každém vršíčku první potravinovou pomoc

dumpling 17.9.2006 7:45

o cem nas clanek pana H. poucil?

Pan H. asi nebydli v byte (ale v domku se zahradkou?) pan H. ma (prinejmensim) alespon dve dcery a (prinejmensim) jednu manzelku. Pan H. oboum temto rad dava rozkazy (lampasak v.v.?) a rad jezdi autem, kam co nejdale to jde. Nejradeji ale ze vseho navstevuje hospody, treba i ty v lunu prirody.

Nosna myslenka jeho clanku? Protoze vsude kde si vzpomene neni hospoda otevrena 24/7, tak ta priroda stoji za (NE, NE, sprosty nebudu, ani za pytel toho, ne)!

dumpling 17.9.2006 7:50

Re: o cem nas clanek pana H. poucil?

Tady se nekdo zase opakuje. Kdyz ono to ale prvnich par vyrazu vymazalo! Az teprve (prekvapive)ten trus prosel. Co tam bylo puvodne si asi kazdy sam domysli (podle chuti, brrrr)

dumpling 17.9.2006 7:43

Co nam clanek pana H. sdelil?

Pan H. asi nebydli v byte (ale v domku se zahradkou?) pan H. ma (prinejmensim) alespon dve dcery a (prinejmensim) jednu manzelku. Pan H. oboum temto rad dava rozkazy (lampasak v.v.?) a rad jezdi autem, co nejdale to jde. Nejradeji ale ze vseho navstevuje hospody, treba i ty v lunu prirody.

Nosna myslenka jeho clanku? Protoze vsude kde si vzpomene neni hospoda otevrena 24/7, tak ta priroda stoji za (NE, NE, sprosty nebudu, ani za pytel trusu, ne)!

knedlik 17.9.2006 7:14

kam jste doopravdy sel?

Tak ted se tady nam vsem , i Vasi rodine, mily autore pravdive priznejte!

Vyrazil jste na horskou turu, ci jenom do hospody?

I.L. 16.9.2006 11:40

Smrk

Vsak ono to tam obzivne, az postavi ty sjezdovky dolu :-)

Pro zajemce o pocasi si dovoluji pripomenout stranku hydronet.cz s peknymi kamerami (treba z Jizerky; kamera na Pesakovne zrovna dnes ale potrebuje zasah, neni tam

nekdo znaly zrovna pobliz na kole? :-) ale i teplotnimi grafy napriklad za poslednich 14 dni

http://hydronet.karlin.mff.cuni.cz/jerabkovna/graph/teplota336scertakem.png

honzak 16.9.2006 18:29

Re: Smrk

nejen v Jizerkách jsou pěkné kamer ( a užitečné). Doporučuji Střezimíř a Železný Brod. Zvláště na podzim.

karen 16.9.2006 10:24

Chybějící bufet

na vrcholu Smrku není chybou provozovatele. Jednou z hlavních podmínek povolení výstavby rozhledny ze strany CHKO Jiz. hory byl zákaz rozšiřování stavby o přístavby. Provozování bufetu v útulně rozhledny byl striktně omezen v podmínkách na výdej suché stravy. V současné době je občerstvení pro návštěvníky rozhledny zajištěno jen při turistických výstupech na Smrk jednou nebo dvakrát ročně a musí být schváleno LČR a CHKO. V porovnání s podobnými vrcholy u nás i v zahraničí se to zdá nepochopitelné ale je tomu tak. Obdobně nepochopitelné jsou ostré útoky na plánované sjezdovky na svazáích Smrku, kdy ještě není vyhotovena studie vlivu na prostředí. Snad se tyto postoje podaří změnit někdy v budoucnu.

Jaryna 17.9.2006 17:12

Re: Chybějící bufet

Já osobně bych nedovolila na Smrku prodej suché stravy ani  jednou do roka.. Pokud má někdo zájem si na Smrk vylézt, ať leze pěkně po svých a v pinglu  má svůj zákus i pití....Žádný stánek, žádná sjezdovka........Proč si ničíme svoje nejkrásnější území?  Sakra, co ty prachy dělají z lidí???????

pupu 16.9.2006 8:33

no nazdar

Clovek, kteremu v prirode chybi hlavne ty hospody, by do ni nemel vubec chodit. Projedte se po mestskem parku, zastavte se v hypermarketu a budete zajiste spokojen. Nemyslim, ze tohle je spravny pristup, a rozhodne ho podporovat nebudu. Uplne staci ta obludna rozhledna, co na Smrku vyrostla.

I.L. 16.9.2006 11:50

Re: no nazdar

Rozhlednu na Smrku jsem zblizka jeste nevidel, nepripada mi ale obludna. Pivo je nejekologictejsi napoj, co je spatneho na tom, kdyz ho maji i na horskych vrcholech? Fundamentalismus ochranaru mi taky vadi, oni nepovoli bufet na vrcholu ani prespani v trave ale klidne povoli, pod praporem

rozvoje "ekologickych" zdroju, zatrubneni nejkrasnejsich useku nasich rek (napr. horni Jizery pod zeleznicnim mostem do Harrachova)

sigi 17.9.2006 23:51

nejekologičtější nápoj

je voda, nepotřebujete pro ni pěstovat suroviny, vařit ji, plnit do lahví i sudů, rozvážet auty a blbě u ní kecat

honzak 16.9.2006 7:56

hospoda na Smědavě

je především kšeft. Co Vám brání ji koupit a provozovat od nevidím do nevidím? Nevím jak pěšáci, ale cyklista dojede v pohodě pár km dolů po superkvalitní silnici do Bílého Potoka a tam ho už někdo zachrání.

Zdenek 16.9.2006 4:16

Za mych mladych let,

Kdyz nekdo vyrazil na polskou stranu tak ho vzali budovat Varsavu.

beran 16.9.2006 8:30

Re: Za mych mladych let,

Na Smědavu přišly davy a odešla pohoda. V 60.letech minulého století tam v týdnu nepřišli skoro žádní turisté a chata sloužila jako závodní jídelna lesáků. Všimněte si, že píšu nepřišli, do hor se chodilo a na Smědavě byla jen auta lesáků. Vařilo se výborně a porce odpovídaly práci v lese. Několik turistů přišlo většinou jen během víkendu, ale tenkrát se v sobotu ještě všude pracovalo. Bývala tam správná horská atmosféra, stejně jako na Pyramidě na Jizerce. Dnes mi to tam připadá, jako menší verze Matějské pouti.

Ota First 16.9.2006 9:45

Re: Re: Za mych mladych let,

No to se nedivte, když tam jezdíte v létě. To máte stejné jako na Karlově mostě. Chcete-li zažít klidnou atmosféru, musíte sednout na kolo v říjnu. Nejlépe se jezdí, když je těsně nad nulou a ráno je už bláto ztuhlé. Nepotkáte ani nohu.

Tomu Holáskovi nerozumím: na co si vlastně stěžuje? Když přijel autemjako správný mastňák, proč chce sedět a chlastat ausgerechnet na Smědavě? Může sjet do Tanvaldu a hulit tam.  Jestli on to není jeden z těch výletníků dusících se vlastním sádle teří musí na terasách hospod otravovat vzduch všem ostatním - kouřem a blbými řečmi.

knoedel 17.9.2006 7:17

Re: Re: Re: Za mych mladych let,

Vy jste toho autora urcite tam nekde potkal (ten presny popis) !

karel.kuba@seznam.cz 16.9.2006 4:11

Turista

Z přírody Vás zřejmě nejvíc berou hospody ...