27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Želvy

Člověk nemá soudit lidi podle toho, jak vypadají, nebo na první pohled a obzvláště ne, když je vůbec nezná. Já už vlastně nesoudím nikoho, ale člověk se přece jen někdy neubrání a utvoří si představu dle prvního dojmu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Krasny 4.1.2013 13:00

Oproti USA

kde si toho vorla skutecne vybrali, cesky lev je symbolem Cech z duvodu historickych, nikoliv, ze by si snad priposrani cesi snazili dodat odvahy a divokosti - jak autor naznacuje.

If you care, google Ben Franklin''s take on Bald Eagle.

S. Moc 4.1.2013 23:26

Re: Oproti USA

Jste zaujatý. V době kdy si Češi tento symbol zvolili připosraní nebyli! Historickým se stal jen proto, že už to je tak dávno. Historie není zásluha jen skutečnost odehraného. Volba lva však o duchu voličů něco vypovídá. Pošklebovat se tomu je sice lidské, ale vypovídá to více o pošklebujícím.

J. Kulišek 6.1.2013 4:06

Re: Oproti USA

V necem nad tim panem naciste a komuniste zvitezili. Narod, ktery si nepamatuje svoje hrdiny a slavou minulost a necha se presvedcit o sve menecennosti se take necha snadno ovladat a o to slo. Tento narod dokazal za prvni svetove postavit dobrovolnickou armadu,Ze s ni dohodove mocnosti museli pocitat a bolsevici rilkali, ze je lepsi bojovat s certem nez s cechy. Na vsech frontach co bojovali sklizeli vysoke oceneni.

"Čechoslováci... bili se tak, že by všichni měli před nimi padnouti na kolena. Jedna brigáda zadržela několik divisí. Padl květ československé inteligence. Jako prostí vojáci bili se a umírali učitelé, advokáti, inženýři, spisovatelé, známí veřejní pracovníci. Ranění prosili druhy, aby je zabili, jen aby nepadli do rukou Němců, kteří raněné Čechoslováky, zajaté v boji, trápí a mučí. " Generál Brusilov o statečnosti čs. vojáka po bitvě u Zborova. Večerní vydáni deníku "Birževyja vědomosti" z 24. července st. st. 1917. ("Čechoslovák", r. III., č. 103, z 16. (3.) srpna 1917.)