5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POVÍDKA: Vera a Pelé

Srbka Vera k nám chodila uklízet každou středu. Oba jsme se ženou pracovali a naše tři ratolesti byly v pubertálním věku, takže uklízet bylo co. Vera byla penzistka a uklízením si přivydělávala.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Volarik 1.3.2013 17:40

Synek dal krasny gol do vlastni branky! Stejne bych to triko ale uschoval, jakozto "dotejkany".

B. Volarik 1.3.2013 17:44

Re: Synek dal krasny gol do vlastni branky! Stejne bych to triko ale uschoval, jakozto "dotejkany".

V roce 1956 (nebo tak nejak) bylo Botafogo v Praze. Muj otec jim tlumocil a reportoval o nich. Didi mi tehdy dal harmoniku Weltmeister. mel jsem ji dlouho..... Taky jsem dostal vlajecky Botafoga. Ty po dlouhe roky visely na zdech naseho bytu, pozdeji v klubovne, kterou jsme si jakozto teenageri zridili v jednom opustenem suterenu.

S. Moc 1.3.2013 13:28

Pelé

Hoši, tohle se fakt stalo, ale Pelé nebyl žádný drogista. Ne snad, že tenkrát nebyly drogy, byly, ale na Východě! Na Západě měly drogy rekreační charakter. Tedy žádné zlepšení sportovních výkonů, ale oddychu, meditace a cesty za obzor.... Někdy v roce 72 přiletěl do Austrálie brazilský Santos s Pelém. Byl jsem na tom zápase a viděl, co to bylo za talent. Měl všechno, tah na branku, úžasné zrychlení, přihrávku a výskok. Už tenkrát dělal "bicyklovou" střelu přes hlavu, jak se tomu tenkrát říkalo a myslím, že byl ve své době jediný, kdo to uměl. Viděl jsem ho, když pravé křídlo (už se nepamatuji kdo to byl) přetáhl centr před bránu a Pelé se odrazil, ve vzduchu obrátil, takže měl obličej k brance, ale ta hlava opsala 360° a přes hlavu míč zasáhl nártem. Kop se mu sice nepovedl, míč šel do země před brankou a přes břevno do zámezí, ale ten obličej byl pořád ve stejné výšce, jako když běžel k bráně! Představte si, že hlava je pořád ve stejné výši v jaké je když hráč stojí, ale tělo a nohy jsou rovně nad ní k obloze! Jako kdyby ho někdo vzpímeného obrátil vzhůru nohama!

 A teď, musím říci, to nebyly žádné drogy, ale talent, který na sobě dokázal pracovat až osm hodin denně. V trénování předběhl dobu o jednu generaci. Dnes by už tolik nevynikal, zlepšili se všichni, ale na svou dobu to byl prostě génius! A talent! Ten by vynikal i dneska. A Maradonu nesnižujte, to byl také talent of Pána Boha. Ten mohl přihrávat na slepo...

V. Ondys 1.3.2013 14:13

:)))))) A snad jen Garrincha, ho mohl občas zastínit

při čtení Vašeho dodatku, jsem ho vytáhl ze vzpomínek, byl snad tělesně postižený s jednou nohou do X a druhou do O, jeho klička a centry do vápna byly geniální, za nároďák hrál s Pelém, ale normálně kopal za Botafogo, říkali mu snad "Radost lidu" a brzy se uchlastal...

B. Volarik 1.3.2013 17:45

Re: :)))))) A snad jen Garrincha, ho mohl občas zastínit

Garincha dokazal skorovat z neuveritenych uhlu. Skoro jako hokejisti.

J. Vyhnalík 1.3.2013 14:15

Drogy, léky a doping

Pěkný příběh, jako vždy. Díky za ně.

Vadí mi to, že angličtina používá stejné slovo pro drogy, léky i doping. Hází tím do jednoho pytle sportovce a drogové dealery. Chce to rozlišovat.

Jinak s anaboliky přišli Američané už koncem 50. let a díky nim v 60. letech výrazně ovládli silové disciplíny. Východ se odlišoval hlavně tím, že všechno bylo centralizované a řízené.

A. Richter 1.3.2013 8:42

Výborné

+++1 *.

B. Novacek 1.3.2013 5:29

Dobra pointa,

pane Moci, doufam ze podobnych historek mate v zasobe jeste mnoho a ze nas jimi budete i nadale rozveselovat. Diky.

ps: nekde jsem se docetl, ze Peleho genialni vykony byly mozna zpusobeny tim, ze v dobe jeho fotbaloveho kralovani nebyly narizeny zadne dopingove zkousky...prvni, kdo na to dojel, byl, jak znamo, kokainovy fetak Maradona. To jen na okraj... :~)

I. Lyčka 1.3.2013 7:15

Ale no tak,

pane Nováčku, to jste doopravdy nemusel. Kazíte tím pohodičku v duši, kterou si člověk po přečtení takových textů v sobě vytvoří. Navíc možná, možná. Pokud nejsou důkazy, tak je to jen hýzení bláta.

M. Krátký 1.3.2013 4:01

Pane Moci, zase nádhera

a děkuji

V. Ondys 1.3.2013 4:29

:)))))))))))))))))))))

Taky mne to vždycky osvěží po všech zasvěcených chujovinách...