4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Penzista

Dobře se mi píše brzo ráno. Vstanu ještě za tmy, udělám si kafe a než je dopiju, tak už jsem probuzen, nabuzen a zkrátka i jinak v pořádku. Nejlépe se mi ovšem píše, když je špatné počasí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Ondys 1.6.2012 17:53

:))))) Se máte mezi papoušky

Na úřadě mi dneska řekli, že musím bejt trpělivej, než mi začnou vyplácet důchod za odpracovaný roky z peněz, který jsem svěřil státu, abych ušetřil vlastní  potomky starostí, mám exekuci, podobnejch žadatelů o penzi jsou prý v Čechách deseti tisíce a exekučnímu oddělení může trvat až šest měsíců, než v tom udělá pořádek, i když dostal přehled od posledního zaměstnavatele, který mi normálně vyplácel mzdu bez průtahů... Se asi picnu prakem z příkladnýho Drábka a těch jeho lidožroutů.

J. Boleslav 1.6.2012 18:46

Re: :))))) Se máte mezi papoušky

Drábek měl už dávno ze své židle frčet. Nevím, proč ho tam TOPka pořád ještě drží a snižuje si tím spolehlivě preference.

V. Ondys 1.6.2012 22:58

Je ale hodně podivný, že na tak slavným úřadě

nikoho nenapadne, že člověk v exekučním řízení si nenašetří na podobný průtahy s tak neprofesionálním řízením lidí nadstandarně odměňovaných koncem roku i z mejch daní.

V. Ondys 1.6.2012 22:59

Re: Je ale hodně podivný, že na tak slavným úřadě

...nadstandardně...,

S. Rehulka 1.6.2012 15:24

Ježíšmarjá.....

....Stando nestraš, to nestačí ten Flannery ?

J. Kanioková 1.6.2012 3:42

Vždycky příjemné počteníčko, díky :)))

Bydlíc v šestém patře a jako ateista i ve věcech Zelených mám ty starosti jinak. Především okamžitě podléhám hypnotickému pohledu kočky, kterým důrazně naznačuje, že je už jen minutu před smrtí hladem. Na kafe dochází až po dalších povinnostech, takže se skutečně probouzím až kolem poledne a to hlavně kouknutím na diskuze a komentáře, kde mě okamžitě vytočí příspěvky známých trotlů, co místo názorů umí jen plivat po jiných pisatelích. Nějak nechápu, je to tak všude, tolik invektiv? Nebo je to jen česko-slovenský národní sport (na slovenských webech je to stejné) ?

R. Langer 1.6.2012 7:49

Re: Vždycky příjemné počteníčko, díky :)))

:-)

Troufnu si říct, že je to všude stejné, pochybuji, že zrovna Češi budou mít na něco patent. Nesmíme se až tak přeceňovat... ;-)

L. Písařík 1.6.2012 9:17

Re: Vždycky příjemné počteníčko, díky :)))

Paní Kanioková, četla jste apokryf Karla Čapka Ukřižování? Tam najdete odpověď.

B. Volarik 1.6.2012 1:32

Hezky napsano.

Konecne jste prestal psat o mne. Ja totiz, kdyz nemusim do prace, tak vstavam nejdriv tak v 10 rano. Ale jsem schopen vychrupavat treba i pres poledne, kdyz se do toho dam.

Vlezu si takhle v sobotu vecer na Internet ( v Californii) a MSN Messenger mi hlasi, ze kamarad z vojny Bob (v Praze nebo ve Studenci na chalupe) je na netu. Tak mu hned poslu stouchanec a hbite se do nej obuju: Co ty magore delas na netu v nedeli tak brzo po ranu??? A on, ze je zvykly vstavat brzo a ze dyl jak do sedmi v posteli nevydrzi.

Lidi si zkratka neumeji vazit volna!

L. Písařík 1.6.2012 9:43

Re: Hezky napsano Pane Volariku,

víte, my jsme měli jednoho rakouského císaře, který ráno nemohl spát a tak pracoval a vycvičil celé Rakouskouhersko, aby se pracovalo brzy. To není tak špatné, jak si myslíte. Jsem taky penzista, sousedům nekoukám do dvora ani do talíře, protože nechci, aby dělali totéž mně. Prostě - žij a nechej žít. Jsem té zásady, že den je třeba chytit za pačesy, jinak nestojí za nic..

Pamatuji ještě, jak v 21 h našeho času Hlas Ameriky hlásil: Ve Washingtownu jsou tři hodiny odpoledne. Časová pasma dokáží divy, z dovolené v Thajsku jsem se musel brzdit, abych volal domů do firmy až odpoledne a netahal lidi z postele. Mějte se.

J. Boleslav 1.6.2012 18:51

Re: Hezky napsano Pane Volariku,

Ač taky penzista, déle než do 7 taky v posteli nevydržím. O spaní nemluvím, spíš se k ránu stejně jen tak povaluju. Nevím, zda za to může Franz Josef, spíš asi stáří. Pokud někdo dokáže spát do 10 nebo i déle, tak mu to skutečně upřímně závidím :-)