4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POVÍDKA: Horší než muslimové

"A ty jsi vážně křesťanka?" Mladá žena na mne hledí nevěřícíma očima. Podle dlouhé pestrobarevné sukně a umělecky uvázaného lněného šátku lze jasně poznat, že jde o nábožensky zaměřenou Židovku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vavrochová 12.4.2014 7:08

Zvláštní povídka, autorka asi patří ke sluníčkovým

antižidovským multikulturistům. Ale pravda, i mezi Židy jsou jistě hloupí fanatici.

J. Kovaříček 12.4.2014 6:20

Nesnadno generalizovat

Já jsem při návštěvě Izraele neměl problém s Židy ani s Palestýnci. Spíše bych řekl, že Palestýnci byli přátelští, někteří Izraelité jsou totž dosti arogantní. Já ovšem nejsem křesťan ani muslim, ale buddhista a to nikomu moc nevadí. On totiž Ježíš studoval Buddhismus v Indii, (během jeho tzv. "ztracených let".), kde byl znám jako Issa a je pohřben v Kašmíru, blízko měsra Šrinagár. To ovšem naprostá většina křesťanů ani muslimů neví. Svědectví o tom podal ruský doktor Nikolas Notovič v knize Neznámý život Ježíše Krista. Ale existují i jiné odborné studie na tot téma. Také Ježíšovo učení má více společného s filosoffí Buddhovou než se Starým zákonem.

P. Maleček 12.4.2014 5:40

Křesťan - příčina všech židovských problémů

Nedivte se, když je téměř jisté, že pupek té židovky byl dílem nějakého arabského čipery. Ono to totiž ortodoxním židům, po tom, kvůli křesťanskému bohu, celodenním mlácením hlavou o zeď, večer nestojí. A jak to pak maj ty chuděry židovky vydržet, když hned za plotem maj tolik pěknejch a nadrženejch mladejch kluků, že?

P. Dvořák 12.4.2014 3:35

Jak jsem z "povídky" pochopil,

kdyby se v Izraeli někde na tržišti křesťan snažil muslimskému teroristovi zabránit v odpálení bomby, dostal by nejspíš od místních Židů pěkně přes držku. Křesťané jsou přece daleko horší nežli muslimové.

Jak vlídná byla tzv. komunistická propaganda proti tomuto výplachu mozku.

I. Teren 12.4.2014 2:37

Re: Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

http://www.theblaze.com/stories/2012/04/16/poll-american-jews-favor-muslims-mormons-much-more-than-conservative-evangelical-christians/

S. Prosek 12.4.2014 0:44

nejak sejdrem!

Teda nevim, byl jsem v Israeli i na ruznych mistech stredniho vychodu i severni Afriky, zadny zid ktereho jsem potkal se tak nechoval zato vetsina mohamedanu nas krestany nemohla ani citit!

H. Lukešová 12.4.2014 0:39

Pěkný článeček, ale situace se naštěstí pomalu ale jistě

mění. V Knessetu je výbor pro křesťanské spojence. Křesťanští sionisté a jiní proizraelští křesťané jsou oceňováni. Jde o to, aby i co nejvíce prostých řadových Izraelců pochopili, že existují i křesťané, kteří Izrael milují, modlí se za něho a Židů si váží. Jistěže, stále existuje dost křesťanských antijudaistů vyznávající substituční teologii pohrdání židovským národem (Židé jsou národem Bohem prokletým...jediným Božím národem je Církev), nicméně slova apoštola Pavla mluví jasně: "co se týká vyvolení zústávají Bohu milí pro své praotce, vždyť dary, Boží povolání a zaslíbení jsou neodvolatelná"..."nakonec bude spasen celý Izrael, ze Sionu vyjde vysvoboditel, který odvrátí od Jákoba bezbožnost..." (viz List Římanům, 11. kapitola "Tajemství Božího záměru").

Co Bůh jednou řekne, to již nemůže vzít zpět. Substituční teologové dělají z Boha dementního starce, který zapomněl na své sliby.

Naštěstí substituční teologové netvoří většinu dnešního křesťanstva.

A co říká nový katolický katechismus "Ježíšovo umučení a jeho smrt, nelze klást za vinu všem Židům tehdy žijícím ani současným. Vždyť každý hříšník, každý člověk je nástrojem utrpení vykupitele, daleko větší vinu mají ti, co upadají do hříchu a libují si v neřestech, zvláště jsou-li křesťané".

A je smutné když někteří katolíci na Bibli i slova katechismu zapomínají.