30.6.2024 | Svátek má Šárka


Diskuse k článku

POVÍDKA: Ach, ty ženy!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Bereniké 14.2.2010 18:01

Pánové, vy toho naděláte

Podle vašich reakcí vy asi nikdy nebouráte a veškeré bouračky zaviní jen vaše manželky a přítelkyně, eventuelně dcery :-D

ferdinandeste 14.2.2010 13:38

Takto bych

nedokázal reagovat ani kdyby mou ženou byla Sofia Loren! (nebo jiná, mladší fešanda).

cca1 13.2.2010 22:17

o5

se potvrdilo - žena za volantem - auto bez šoféra

Hledajíci 13.2.2010 16:30

Co si myslí ženy o mužích

Chodí Eva po ráji, chroupe jablka a je smutná. Hospodin se na to nemůže dívat. "Víš co?" říká Evě, "udělám ti chlapa."  ----- "Co to je, pane Bože, chlap?" diví se Eva. ----- "No, je to poměrně agresívní a sobecké stvoření. Popravdě řečeno ani moc neposlouchá, ale také nic nevydrží. Pořád remcá. Dobré je, že má hodně síly. Nadto může být hodně zábavný na lůžku, ale to záleží hodně na tobě," snaží se mu Hospodin trochu spravit reputaci. ----- "To zní zajímavě," zasnila se Eva. ----- "Ale ještě jedna věc, kterou nesmíš pokazit," upozorňuje ji Hospodin, "bude chtít věřit, že jsem ho stvořil jako prvního!"

 "Mamá, když se vdám, dostanu takového muže, jako je papá?" ----- "Ano, zlatíčko." ----- "A mamá, když se nevdám, zůstanu taková kyselá stará panna, jako slečna Winternitz?" ----- "Ano, srdíčko."  ----- "To pak ale tedy, mamá, nemáme my ženy moc nadějné vyhlídky?"

I-Worm 13.2.2010 21:16

Co si myslím o Hledajícím

to nemůžu napsat. Protože sprostě píšu jen o našich posrancích.

http://neviditelnypes.lidovky.cz/chtip-pane-ridici-vy-jste-pil-diz-/p_zabava.asp?c=A100212_191917_p_zabava_wag

alena 13.2.2010 13:34

kouzelné!

díky autore, pobavila jsem se! Doufám, že jste byl po všech stránkách patřičně odměněn!!

A - ještě že u nás nejsou klokani...

MoRek 13.2.2010 13:08

Závislost na ženě

Také diagnóza.

ani za nic 13.2.2010 11:26

Chlubit se podpantofláctvím a neschopnou ženou?

Doufám, že do ČR tato slabošská móda nikdy nedorazí.

Marat 13.2.2010 12:27

Re: Chlubit se podpantofláctvím a neschopnou ženou?

Spousta slabošských mužu ze sebe udělá onuci a opičku manželky. Také se s tím dokonce někdy chlubí.

JaS 13.2.2010 13:08

Re: Chlubit se podpantofláctvím a neschopnou ženou?

Jo, a ti, co si hrajou na tvrďáky, jsou ještě větší onuce...

jirka.s. 13.2.2010 9:58

Poslední sbohem.

J. Wagner 13.2.2010 13:12

To je neštěstí, všichni pláčou.

Nejspíš nejste normální, když to musíte opakovat pod každým článkem. To je asi taky důvod, proč redakce k tomuhle přistoupila - aby zamezila takovým stupidním komentářům, jaké všude cpete vy.

jirka.s. 13.2.2010 14:35

Re: To je neštěstí, všichni pláčou.

Nu, něco podobného jsem udělal poprvé a zaručuji ti, že i naposled!!!

BTW: Došlo ti, mimoňu, že dneska je to poslední diskuse na Psu?

fox 13.2.2010 9:14

Ach, ty ženy!

Jak kdysi pravil Jan Werich na Horníčkovu otázku,zda po letech soužití nedochází k podpantoflizaci: Ó ne,my jsme si vše rozdělili ,tak,že žena řeší ty maličkosti a já zase ty zásadní věci.Ona řeší,co s penězi,které vydělám,co budu nosit,kdy a kam půjdu a kdy se vrátím.A ty zásadní věci,jako např.náš vztah k Taiwanu-to dělám já!   (volná citace) No nebyl to genius?

helena 13.2.2010 18:36

Re: Ach, ty ženy!

co je na tom genialniho?

Zasadni vztah je vztah k Taiwanu? Opravdu? Neni to uplne neco jineho. Neni to tak, ze vsechno mozne je kazdy den nalozenno na zenu a pan si resi vztahy k Taiwanu? Tedy nic?

Machi 13.2.2010 21:21

Re: Ach, ty ženy!

Promiňte, ale nejste blondýna? :)

68 13.2.2010 22:37

Re: Ach, ty ženy!

Určitě. Přírodní.

Fík 15.2.2010 0:56

Re: Mužské a ženské práce

Heleno, práce se dělí na mužské a ženské. Ženské jsou ty, které zvládne žena sama (muž samozřejmě také) , mužské práce jsou ty, které muž zpravidla  nezvládne sám a žena ani náhodou. Úkoly, které žena přenechá muži, nejsou často řešitelné ani s pomocí boží.

Uznám, že např. vaření se může stát otravnou činností a na výsledku to pak může být znát. Ale není-li muž vybíravý a sní vše co mu předloží, jako já předevčírem jakousi cizrnu, tak to nepřináší žádné stresy. Nepomluvil jsem to, jen jsem to nepochválil. Nejzdravějším povoláním je prý pošťák, tedy pravidelná, fyzicky ne příliž náročná vytrvalá, nestresující práce. Tomu se podobají i dnešní domácí práce. Dnes si žena nedovede představit co to bylo velké prádlo před padesáti a více lety. Automatickou pračku zkonstruoval nepochybně nějaký feminista o účasti žen na řešení tohoto problému pochybuji. Rovněž to, že dnes jezdíte za milenci auty je výsledek práce hračičků mužů, kteří dovedli auta k dnešní spolehlivosti a snadné ovladatelnosti. Dnes můžete u velkého prádla pít kafe, nebo si číst. Nejvíc keců je , když máte chlapovi pod auto podat šroubovák, natož mu otevřít pivo, když něco dělá.

P.S.:  V rámci rovnoprávnosti ,byste měly jít také o pět let dřív do penálu, protože to je řešitelné narozdíl od prodloužení věku mužů.

Bereniké 13.2.2010 23:13

Re: Ach, ty ženy!

Ne k Taiwanu, k Burunda-Urundi to bylo v originále :-D

gogo 13.2.2010 8:19

tohle by měli

dávat féministkám za povinnou četbu

helena 13.2.2010 18:37

Re: tohle by měli

ale klidne, na tom nic neni. Clanekjehezky. Proc jako feministkam?

MILA 13.2.2010 5:49

pane Moc, moc si vzpominam na vasi knihu

tabor na aligator river, tu jsem cetl davno, jak a kde koupit vase jine knihy, v Cesku neziju, jsou v cestine nebo anglictine?

Stanislav Moc 13.2.2010 23:56

Re: pane Moc, moc si vzpominam na vasi knihu

22 ůnora mi vyjde dvoukniha v nakladatelství Šulc a Švarc. Bude to Údolí Nočních Papoušků a Itikani. To je o australských domorodcích a magii, kterou tito lidé žijí. Jinak pro všechny kritiky výše napsané povídky: Psal jsem ji pro ty, kteří se nad ní dokáží pousmát a které pobaví. Všem ostatním sděluji, že jim není pomoci a jestli jsem pod pantoflem nebo ne by jim jejich ůděl nemělo ulehčit...

Míša 13.2.2010 4:33

Blahopřeji k vydání knížky

Ahoj Stando, jsi citlivý manžel a jistě to není jen kvůli těm lívancům!  Blahopřeji k vydání knížky, koupím si ji, ač už mám první vydání Papoušků od Škvoreckých 68 Publishers, ale tohle je rozsáhlejší.  Koupím si více výtiisků, abych je mohla dávat přátelům k narozeninam!  Piš dál... 

mamina 13.2.2010 2:01

Moc hezké, díky!

Krásné. A krásně napsáno! Dovolím si zavzpomínat na podobnou příhodu, ještě z dob, kdy u nás panovala totalita. Stala se v zahraničí. Dcera jedné naší známé emigrovala a provdala se v cizině. Vzala si ovdovělého muže. Oba měli již děti, ale to není v příhodě, kterou chci zmínit, podstatné... Její muž si svou novomanželku nemohl vynachválit a když se po letech setkal s jejími rodiči, děkoval jim. Prý to, co pro ni bylo úplně samozřejmé, pro krajanky tak samozřejmé nebývalo: ona byla ochotná pracovat, i když nemusela. V domácnosti i ve firmě. ) Když se jednou večer vracela vozem z obchůdku, který si spolu otevřeli, a zajížděla do garáže, šlápla, ó, omylem na plyn, namísto na brzdu. Silný náraz do zdi otřásl celým domem, takže muž té naší známé, spolu s několika přítomnými hosty, byl-do-le-co-by-dup, aby tam se smíchem zahlaholil: "Moje krásná mladá žena rozbila auto. To je jako v nějakém filmu". ) A protože pro Češku nebyla taková reakce ze strany muže vůbec samozřejmou, pyšnila se jím na oplátku, nejen u rodičů, zase ona. ) Ach, my ženy - jak takové muže milujeme!!! )))

Sumo 13.2.2010 11:07

Re: Moc hezké, díky!

Souhlasím, moje žena taky kdysi nabořila auto, a neřekl jsem ani ň, prostě jsem ji posadil do dalšího. Je fakt, že byla ráda.

Pak ale začala jezdit, a při vjíždění na hlavní se jednou podívá do prava, a víckrát ne, i když mezitím uplyne čas asi tak na dvanáct dalších aut. Co jsem se jí to navysvětloval, počítal, prosil, po dobrém po zlém, dělá to pořád. Je jenom otázkou času, kdy někomu nedá přednost a nabourá ho. Tak jsem ji jednoho dne řekl, že jestli nevybere zatáčku, zase se nebudu zlobit, jako tenkrát před lety. Ale jestli někoho nabourá proto, že nedávala pozor a nedala přednost, tak že ji přetrhnu jak hada, láska neláska. A od té doby s ní o tom nemluvím.  A můžete mi vykládat co chcete, tohle je na pár facek.

mamina 13.2.2010 11:48

Re: Moc hezké, díky!

Proč bych za Vámi měla spěchat s nějakými dodatky? Píšete přeci, že "Je jenom otázkou času, kdy někomu nedá přednost a nabourá ho" a pak to znovu celé, slovo od slova, opakujete jakoby to byla podmínka: "jestli někoho nabourá proto, že nedávala pozor a nedala přednost," a "od té doby s ní o tom nemluvím". Ergo, Sumo: Z Vás nikdy učitel nebude, leda tak fackovač. )