2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
havranek 2.7.2007 9:43

Re: Fluktuant Ježek vymetající státní instituce na mě nepůsobí důvěryhodně.

Ty jsi vů, nic se nedá dodat.

Duda 2.7.2007 12:53

Re: Fluktuant Ježek vymetající státní instituce na mě nepůsobí důvěryhodně.

Správně vystiženo. V. Ježek je prospěchový trafikant a turista po státním institucích, kde se dojemně stará o vypráznění jejich rozpočtů v zakázkách pro své kamarádíčky. Dříve rozhlas, teď jej živí knihovna, příště třeba pošta nebo pražský magistrát. Vyžírka, korytář a parasit.

Halama 2.7.2007 22:29

Re: Re: Fluktuant Ježek vymetající státní instituce na mě nepůsobí důvěryhodně.

Dudáčku a tebe to tak štve,že nejsi na jeho místě,až se zalykáš vztekem....Že ..????;-D 

kik 2.7.2007 8:53

Smysl podmínek

1.Podmínky v architektonické soutěži slouží hlavně tomu, aby bylo zaručeno co možná nejspravedlivější posuzování lidem a týmům, kteří vypisovateli věnují týdny a měsíce vyčerpávající práce, a to ve velké většině zdarma.

2.Tím, že respektuje jím zadané podmínky, vyjadřuje architekt určitou úctu k názorům a požadavkům zadavatele. Jistě má na věc často odlišný názor, ale pokud v případě soutěže nemá možnost se zadavatelem věc konzultovat, k porušení zadaných podmínek ho opravňuje myslím pouze silné přesvědčení, že dané podmínky nějak vážně porušují veřejný zájem (památkovou ochranu, bezpečnost..)

3.Mimořádná řešení jsou často ta, která přijdou s něčím, co tu ještě nebylo a na co nikdo předem nepomyslel. Možná se to stalo i v tomto případě, kdy si všichni řekli: Toto jsme si před tím nedokázali představit a je to tak dobré, že to stojí za změnu původního názoru na uspořádání budovy. Pak si ale myslím, že by bylo čestné a spravedlivé toto přiznat, prokázat pochopení a úctu k práci ostatních soutěžících, omluvit se a říci: vidíme, že jsme udělali chybu, to se stává. Promiňte. Toto řešení je však podle nás takové, že stojí za změnu názoru.

Bohužel nevím, že by se něco takového stalo. Zaznamenala jsem mnoho věcné argumentace ze strany architektů a mnoho odmítání této argumentace, často na základě osobních nebo vágních argumentů ze strany pana ředitele NK. Přitom by stačilo slovo gentlemana.

honzak 2.7.2007 7:00

20% využitelné plochy

Klementina je slušnej plac ve středu města, že? Pan Ježek, diplomaticky řečeno nemluví celou pravdu.

fx 2.7.2007 8:47

Re: 20% využitelné plochy

Kdo bude těch 20, resp. 80 procent plochy poměřovat, a jak? Koneckonců "potřebám NK" by mohla sloužit i kavárna a restaurace, veřejně přístupné, dnešní velká studovna (když se tam nejméně jednou za rok bude konat metodické zasedání knihovníků), podzemní garáže, další výstavní a koncertní sály a bůhví co ještě se dá vydávat za "potřeby NK".

matér 2.7.2007 21:56

Re: 20% využitelné plochy

NK zašantročila už kostel, nějaké Klementinum nemůže Ježka rozházet. Do pár let tam bude vietnamská tržnice a erotický nightclub, obojí provozované pod křídly kočkovací mafie.

Chábera 2.7.2007 6:58

matení ježkem

Stačí letmý pohled do zákona o veřejných zakáztkách (137/2006 Sb.), a musíme opravit tvrzení pana Ježka, že podmínky nemůže měnit zadavatel, ale porota. Opak je pravdou. Porota pracuje podle podmínek nastavených zadavatelem. Je to však drobnost, co mi na stanovisku pana Ježka chybí, je vyládření, zda opravdu měla mít knihovna knižní fond v nadzemních částech.

havranek 2.7.2007 9:46

Re: matení ježkem

Ježek je slušný člověk a vy volové - nechcete to vzít za něj,? Jste jak brouci Pytlíci, všemu rozumíte a všude jste byli. ja se ukládá kniha- no????

Pete Brich 2.7.2007 12:12

Re: Re: matení ježkem

Že se jich v životě Ježek naukládal!!

PB

takyslusnejclovek 2.7.2007 12:15

Re: Re: matení ježkem

kOLIK VAM jEZEK PLATI (NEVERIM, ZE TO DELATE ZADARMO);-)

Komik 2.7.2007 6:01

Drobný postřeh

V uváděném článku používá paní Kratochvílová jméno ředitele MK pouze jednou, a to ve spojení "Ředitele NK Vlastimila Ježka", zatímco pan Ježek o ní mluví pouze jako o Kratochvílové (asi jsem měl taky napsat "zatímco Ježek o ní mluví"). U člověka, který se tak pečlivě zabývá hodnocením adjektiv v článku oponenta, zřejmě nejde jen o nedopatření.