5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POHÁDKA: O Frýbovi

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
arlon 23.1.2009 20:16

Pane Ivo,

kolikáté máte pivo?

Anóbrž, váš pohled možná nad věcí běžné diskuse mi přijde poněkud disharmonický a běžnému čtenáři poněkud svéhlavě vzdálený. Dotaz - vy jste z Mimoně?

Odpověď 23.1.2009 20:54

Re: Pane Ivo,

Povídka má i původní, delší verzi. Ta je logičtější. Tato, uznávám, je "na hranicích únosnosti" a zapomněl jsem uvést, že už vyšla v časopise Pako, čímž se omlouvám Svatavě Antošové i zbytku redakčního kruhu. Právě oni mě přiměli, abych tuto kratší verzi vytvořil. Vcelku to možná zaujme tím víc, čím kdo zná víc zde citovaných písniček a úryvků (mj. z Majora Zemana). IF 

hobouš 24.1.2009 23:53

Re: Pane Ivo,

Ještě si, hochu, ve volných chvílích sjeďte češtinu. Nejen v této "povídce", ale i ve svém nesouvislém líčení krás Kosti a Humprechta máte fatální gramatické chyby. Co takhle shoda podmětu s přísudkem, říká vám to něco? Zřejmě jste na prvním stupni míval dlouhotrvající absence, následné mezery ve vzdělání jste zjevně dodnes neodstranil. Připomínáte mi skvělé televizní a rozhlasové hlásiče,kteří nevědí, jak zacházet s čárkami, tečkami, vykřičníky a otazníky v psaném textu, přízvuk na první slabice jim taky nikdo nevysvětlil. Píšící "novináři" zase staví na odiv, tak jako vy, nechopnost práce s českým jazykem.Nějaká žena, jenž.....jim vůbec nedělá problémy.Když už je tak tady zmínka o Frýbovi a já kritizuji hlásiče, tak pan Frýba a jeho soudobí kolegové měli kultivovaný projev,snad tehdy měli i nějaké kursy či co.To,co se dnes line z přijímačů je ubohost sama.Nahrát,zavřít na 24 hodin do místnosti bez oken a pustit jim to na plný ceres,aby si užili.Toušlová,Voldánová,ta její kámoška z Liberce,co  komentují Toulavou kameru,pak taky ta hrůza z ČRO 2- vaše duše spřízněná, Kolečkář,všichni a všechny s nepříjemným hlasem,jekotem pod hranicí srozumitelnosti a zjevnou neznalostí smyslu a významu slov,která používají.Přehršel-trochu víc než hrst,pro ně moc a moc;čistější;bude se povést; to by se mělo trestat!Jenže to by v té slavné radě nesměla sedět nevzdělaná pekařka,která to není schopna posoudit,že.Blbiny pokutují,ale to,že tato média ovlivňují masy,jim uniká.A přitom jsou tím ovlivňovány miliony lidí,kteří to potom berou jako normu.Vymizela nářečí,drží se jen Morava (venkov),čeština je zamořena germanismy,rusismy,dnes i  Husákovými slovakismy,řve se o pragocentrismu,ač je všude samý Moravák,aspoň Čunek vysublimoval.Řvu smíchy,když v neděli večer v metru buránek halasí,jak se pracně autobusem probíjal přes tu dálnicu,aby dojél dom,šak já su taky Pražák.Umím si představit ta ramena,co dělá v to svým Tykvově.A to z Prahee dělají oni,protože to ani e ani i Pražák nedělá.

Fencl 25.1.2009 8:36

Re: Pane Ivo,

Přízvuky na první slabice jsem opravdu zřejmě nikdy nevnímal, ale sám to neumím posoudit.

Festival Frýbest na Miloše před 23.1.2009 17:49

Hospoda u DEJVICKÉHO NÁDRAŽÍ

http://www.youtube.com/watch?v=ltC52pIj51U 

Miloš Frýba 20. 11. 89 23.1.2009 17:48

... a tehdejší TV vysílání

http://www.youtube.com/watch?v=Ca6MIpMaPv8 

Pamětník 23.1.2009 12:57

Pohádka o Frýbovi

Zase jedna historickpoznámka.Teď ještě vypátrat všechny,kdo sledovali na obrazovce nejen Frýbu,ale hlavně Majora Zemana.A co nám řeknou ti ostatní,kteří se tak angažovali?Pochybuji,že jim někdo uvěří jak podepisovali Antichartu,že si mysleli .že to byla prezenční listina.Národy přežily  fašismus i komunismus a všichni,kdo těmito režimy prošli,se museli nějak chovat.Proč řada lidí odolala a řada přehodila výhybku jako by se nic nestalo?Prostě dříve byl Hitler,potom Stalin,kterému sloužili naši politici a teď jsou v módě Američané a zase čekáme ,kam se bude ubírat svět.(Y)

Ivo 23.1.2009 13:03

Re: Pohádka o Frýbovi

Američané už byli, teď máme Unii a mnozí taky zase Rusko.

Miloš Frýba je podle mého názoru "boží člověk". Povídku jsem psal přátelsky, pokud se Vám někde zdá, pane Frýba, už příliš nablblá, omlouvám se - a ve Starých Hradech to mám, mimochodem, moc rád. 

Pamětník I. 23.1.2009 13:32

Re: Pohádka o Frýbovi

Povídka je boží - jako von.

hemala 23.1.2009 12:36

Fryba sux!

Alexandr Hemala, nekazen to nemala!