2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

OSOBNOST: Síla a rozum papeže

Papež, považovaný v pokrokových kruzích za vrcholného konzervativce, ba reakcionáře, či dokonce tmáře, překvapil zásadní novinkou. Předem, sám a po jasné úvaze oznámil svou rezignaci. Z úřadu Kristova náměstka na zemi odstoupí 28. února v osm hodin večer.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Bajgar 20.2.2013 10:28

Věřím, že...

Také skoro ve všem souhlasím s autorem článku. Nynější papež se opět projevil jako navýsost rozumný a soudný člověk, který se snaží o smíření rozumu a víry. Křesťanská víra by neměla být v rozporu s lidským rozumem, je to víra nadrozumová, nikoliv proti-rozumová, jak se dnes bohužel mnohým lidem jeví.

J. Tachovský 20.2.2013 13:46

Re: Věřím, že...

Rozhodne je to vira protirozumova. Ne nadrozumova, ale podrozumova. Prectete si nekdy bibli. Tolik nesmyslu, krve, nenavisti, zasti a zla nenajdete ani v Potterovi. Navic to zlo kona ne zloduch ale ten vyvoleny.

A. Reček 20.2.2013 17:27

Re: Věřím, že...

Pane, nebyl jste lektorem ateismu při KV KSČ nebo krajským církevním tajemníkem?  Taková vaše tvrzení jsem měl čest si kdysi vyslechnout.  No byly to perly.

K. Loucký 21.2.2013 11:16

Re: Věřím, že... (panu Tachovskému)

Pokud jste bibli četl, nepochybně vnímáte rozdíl mezi Starým a Novým zákonem a důvody těchto rozdílů. Křesťanská církev stojí na Novém zákoně. Můžete z něj prosím ocitovat aspoň pár míst , kde najdete "tolik nesmyslů, krve, nenávisti, zášti a zla"? Možná jsem já sám četl nedosti pozorně. Děkuji.