19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Svatopluk 29.7.2008 1:00

Jděte k čertu - nejen s Kohoutem

Užíváte stejných metod (a minulost se špínou na rukou máte také), jako bolševik, který říkal vraždám deformace a teroru vláda. Kohout byl mocichtivé, násilnické individuum a to, že odešlo to, co mu to umožňovalo (stalinismus), z něj slušného člověka neudělá. Prostě si jen hledal (blbě) vlnu, která ho ponese dál.

Antonín 29.7.2008 0:53

Pan soudruh Kohout

Chtěl bych Vám, pane soudruhu Hvížd´alo připomenout Kohoutovy výroky na pražském semináři Centra pro ekonomiku, pořádaném ke konci roku 2006 u příležitosti padesátého výročí mad´arského povstání (150,000 ruských vojáků,2,000 tanků, 30,000 zatčených, 400 poprav, 200,00 lidí v emigraci). ...."Bývalý zrádce Imre Nagy pokojný převrat přeměnil ve fašistický puč a komusté s úlevou přivítali návrat sovětských tanků. Já též."   ..."Dnešní kritici nechápou reformní komunisty a tvrdí, že reformovat komunismus je podobně reálné jako podat návrh slunné doby." A nakonec  koruna všech korun - "Naši vnuci budou špendlíčkem hrabat, až je tlustí kapitalisté budou věšet na lucerny." -  Kohout tedy se samozřejmostí uvítal utrpení a smrt tisíců obětí bestiálního režimu (který nadšeně pomáhal nastolit i u nás), nevadí mu, že vědomě sloužil zlu. Vědomě proto, že jeho další činnost ukazuje jeho schopnosti, ale také obnažuje jeho bezcharakternost. Jak někdo v diskusi už napsal, jeho tvorba z doby jeho mládí a "zapálení pro lepší svět", jsou stupidní říkánky. Proč to dělal? Nevěřím, že byl tak hloupý, nevěřím, že netoužil po moci, slávě a penězích. Kulturní atašé v Rusku v  jedenadvaceti letech? Když byl později vyhoštěn, to mi jenom říká, že se dal na stranu těch komunistů, kterým to nevyšlo. On nebyl exulant ani emigrant, jenom ubohý prospěchář, který si hraje na "osobnost".  A já si myslím, že velebit jeho osmdesátiny jako někoho, kdo místo aby si pokorně přiznal svoji zlou činnost a veřejně se za svoje zločiny (a tím nemyslím ty pověstné intelektuální "omyly") omluvil, jenom vyslovuje něco o autorovi tohoto příspěvku.

těchňik 28.7.2008 23:49

tady ho máte Kohouta jednoho

Traktory, traktory, i vy, traktoristé, údernické prapory zasloužili byste!

To vám bylo pozdvižení, to vám bylo smíchu, klení, to vám bylo hovorů, když k nám přijel o žních loni na výpomoc místo koní párek nových Zetorů.

(apod. zhovadilosti!)

Muki 28.7.2008 23:16

Re: Nejhorší je agilní blbec

Oni ti emigranti byli stejne zradci, ze?

Pavla B. 28.7.2008 20:39

Re: postrádám,

Ale to zas jo. Mnohokrát mluvil o svém intelektuálním selhání8-o  - jako morální selhání to asi nikdy nebral;-)

Pavla B. 28.7.2008 20:37

Re: V tom je zakopaný pes

Máte pravdu. Ale napsal o tom otráveném (a posléze zakopaném) jezevčíkovi hezkou knihu:-)

Pavla B. 28.7.2008 20:32

Nejhorší je agilní blbec

Kohoutovi to evidentně zůstalo dodnes - viz angažná ve věci Kaplického knihovny.

Ale musím se přiznat, že ať je osobně jaký chce (docela věřím jeho dceři spisovatelce Boučkové, která píše nádherně, že i jako otec naprosto nemožný), jeho knihy se mně líbí, dobře se čtou a nejsou přitom úplně povrchní. Nemyslím tím jeho ranou tvorbu a také se mně nelíbil jeho tuším poslední román "Ta dlouhá modrá vlna za kýlem" - ke stáru zřejmě zblbl i jako spisovatel:-/

Pane Hvížďalo, Vám se celkem divím, že poté, jak Vás vypekla Zdena Salivarová (v rozhovoru s Vámi se zapřísahala, že "Honzlová" je zcela autentický román a pak to bylo s tou spolupraci s StB trochu jinak, není-liž pravda), že Vás ještě neunavilo vzdávat hold spisovatelům z disidentských a emigrantkých kruhů;-)

gh 28.7.2008 20:19

Zkurwená komunistická swině kohout

- takoví měli v 89. spolu s uhly a podobnými existencemi viset  na kandelábrech jako první ... a  "bývalý komunista" je asi jako "bývalý vrah"

Karel 28.7.2008 19:56

a ty zkažené životy?

Vzhledem k tomu, že zločiny Kohouta nebyly potrestány, není nutné ho jakkoli omlouvat a chápat. Jediné, co se dá o něm říct pozitivního, že po Listopadu se nikam nedral, narozdíl od mnohých jiných komunistů.

brouk 28.7.2008 19:40

je to

hnus.

J.G. Pašek 28.7.2008 19:31

Přestat nosit bílé ponožky s čenejma polobotkama . . .

je chybět a můžeš změnit názor . . .  v politice se mění názor z prospěšnosti,  jádro člověka se však nezmění, to je zakódované v gernech . . . .

Kdyby se na hrad zase dostal kovaný komouš a byla jediná strana KSČ jak to bejvalo, mazal P.K. by se otočil jako korouhvička na střeše . . .  

Rusáci dodnes obdivují mrtvolu Lenina a Češi holdují chameleóna skoromrtvolu P.K. . . . . 

DJing cheb pako 28.7.2008 19:27

Velkorysosti muzou masturbovat

wohnouti, kteri servilne slouzili hochstaplerum Kohoutova typu. Ti, kteri na jeho svinarny doplatili z/k/u/rvenym zivotem doufam nezapominaji...

Co se omlouvani Kohoutovych svinaren tyce, srovnavat sekernika z politickych procesu padesatych let s naivnimi utopisty z intelektualskych kavaren Parize mi prijde ponekud choromyslne (nebo ucelove?).

Karel Růžička 28.7.2008 19:00

Re: V tom je zakopaný pes

U nás se říká " trefil to,jak řit na hrnec". A Hvížďala to umí.

Moravanka 28.7.2008 18:45

K Pavlu Kohoutovi

Karel Hvížďala napsal ke Kohoutovi moudrý a tolerantní text. Vyhledávám pravidelně v diskusích Hvížďalovy názory a s potěšením je čtu pro jejich objektivitu, velkorysost a zasvěcenost.Díky za to,že se účastníte těchto diskusí,pane Hvížďalo, a tím je obohacujete a zkvalitňujete.

PPP 28.7.2008 18:21

o čem je August August August

Obsah hry: Samolibý direktor práská bičem a drzíruje lipicány. Augustovi to vadí, ne,  že byl proti drezůře, nebo že by lipicány litoval. August by chtěl také drzírovat a práskat bičem. Dělá všechno proto, aby direktorovi vyhověl a splnil jeho nesmyslné podmínky. Postuně všechny šílené direktorovy úkoly poslušně splní a může se chopit biče sám.

vikin60 28.7.2008 18:19

Bolševik Hvížďala se zastává bolševika Kohouta! V roce1968 je měli lidé pověsit m je zakopaný pes

exulant 28.7.2008 18:00

Re: Re: vsem kritikum

Asi jsem mel napsat "nezmoudrel", byt i tady mi ta diakritika chybi. Tim nechci omlouvat jeho pricinlivost pri kadrovani a tak dale, jen jeho filosoficky vyvoj.

AndyO 28.7.2008 17:01

Re: Ale tady je spravedlivejch a totáčově odvážnejch...

to je vaše věc a nikdo vás k ničemu nenutí. Tak nekádrujte a neplivejte na komentátory, víte o nich méně než o Kohoutovi.

PPP 28.7.2008 16:53

V tom je zakopaný pes

Kohout byl vždy na straně těch, kdo byli u moci a měli vliv. Za Stalina byl fanatický stalinovec, za Chruščeva byl ostře proti Stalinově kultu osobnosti, za Dubčeka se postavil na Dubčekovu stranu za progresivní komunisty, za normalizace se snažil vlichotit okupačnímu generálovi a když se mu to nepovedlo stal se nejlepším přítelem švýcarského vyslance. Přátelil se s vlivnými a pohrdal těmi, kdo vliv neměli nebo ho ztratili. Když za nejtužší normalizace jezdil s přítelkyní večeřet do čínské restaurace, někdo ze sousedů mu otrávil psa. To byla největší křivda, která ho za normalizace potkala. Proto se po Velké Listopadové Sametové Revoluci postavil mezi ty, kteří za sovětské okupace trpěli. Podle svého zvyku se cele postavil na stranu toho, kdo byl právě u moci a u vlivu. Stal se fanatickým Havlovcem.

MUDr Jiří Kiloian 28.7.2008 16:13

Z dnešních www.zdn

" Změnili názor. Já jsem někdy kritizován, že jsem upravil své názory v posledních deseti letech. Člověk není stroj a získává nové zkušenosti. A tak změna názoru možná je. " D.Rath.

Niky. 28.7.2008 15:33

Re: Re: rozlišujte

Po návštěvě Sovětského svazu Georg Bernard Shaw řekl:budování komunismu v Sovětském svazu na mě udělalo obrovský dojem.

Haui1 28.7.2008 15:30

Re: Nepochopí?

Ušetřil jste mi práci, děkuji. Po přečtení tohoto srdceryvného článku mne napadly stejné myšlenky.

Niky. 28.7.2008 15:27

Re: Tento článek je bohužel nepravdivý.

R^

Xaver 82.117 28.7.2008 14:39

Ale tady je spravedlivejch a totáčově odvážnejch...

Chyby PK nehodlám omlouvat. Ale plivat na něho i přes to nebudu. Některé jeho hry jsou prostě skvělé (August August August... a bylo by toho víc). A nehodlám umělce kádrovat.

Kecal. 28.7.2008 14:13

Osumašedesátník promluvil.

Doležale dneska jste to pohnojil.

Octomil 28.7.2008 14:08

Re: Co bych mu já vyčítal ...

Proč se stále vnucuje? Lidé postižení bludem bolševismu jsou přesvědčeni že oni jsou středem všeho, svět se točí kolem nich. Dějiny lidstva jsou pro ně výlučně dějiny bolševismu a jeho cesty k moci, jejich intrik a svinstev. I jejich komunistické "omyly" a "prozření" jsou dějiné události, na které ostatní lid, 99% lidských bytostí, který jejich bludům nevěří, může jen obdivně civět s otevřenou hubou. Tento lid je pro ně pouhý lidský materiál, který jsou oni, "lidé zvláštního ražení", komunističtí nadlidé, povoláni dějinou nutností, vést do komunistického ráje a když "prozřou", tak je o tomto osvícení velkoryse poučit a vést někam jinam.

Tyto ďábelské komunistické bludy se zažerou do svých nositelů velmi hluboko a jejich nositelé se jich jen velmi těžko zbavují. Pokud nečiní opravdové pokání, tak se zpravidla jen transformují do nových forem elitářství a totality. 

Tom 28.7.2008 13:58

Dcera Pavla Kohouta

o něm napsala v jednom svém románu, že po rozvodu s její matkou sdíleli ještě nějakou dobu chalupu a tam společný špajz.

Zatímco ony jedly skrovně, Kohout tam měl tuzexové potraviny, kterých se ani jeho dcera nesměla dotknout ...

sedivak 28.7.2008 12:57

Tento článek je bohužel nepravdivý.

Loni Centrum pro ekonomiku a politiku pořádalo seminář na téma Maďarského povstání. Vystoupil tam také Pavel Kohout. Ten mj. sdělil, že "tam vlály pochodně uvědomělých soudruhů vražděných kontrarevolučními bandami kolem Imre Nadě (Nagyho). A že teprve sovětským vojskům a Kádárovi se tam podařilo znovu nastolit pořádek". A takovému člověku gratuloval k osmdesátinám expresident Václav Havel! (Y) Právě Kohout je důkazem, že věřící bolševik zůstane do smrti jen bolševikem.

Šnek 28.7.2008 12:13

Re: Pokrytectví bývalých bolševiků...

Kohout, Hvížďala a Havel, všichni stejnej, kdyby poslední nebyl dřív prezidentem, napsal bych ksindl.

lucinapes 28.7.2008 11:56

postrádám,

kdy že se PK za své sekyrniční omluvil?