2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jakub S. 26.6.2009 21:17

Re: Dotaz

Ne, Walda si sám netextoval.

Mgr. Milda 26.6.2009 19:55

Re: Mám několik kazet s jeho písněmi, když vidím zrající třešně

nepřehlédněte prosím, že jsme za posledních 20 let měli presidenty dva, oba největší, oba nejslavnější  a oba se 40  vyhandlovanými doktoráty. Jeden za 18, druhý ale za 20 bez nejméně 4. Oba šaškové z republiky udělali banánovou korupční zónu. Ten první, dramatik, na to divadýlko měl alespoň papíry, ten druhý to hraje smrtelně vážně. Divadýlko to však je už skoro 20 let.

magi 26.6.2009 19:34

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Malý Astone! Převlečení komouši v ODS vám nevadí? Je to opravdu legrační,protože komunista zústane komunistou v každý straně !

pieta 26.6.2009 19:04

Re: Mám několik kazet s jeho písněmi, když vidím zrající třešně

Ale, fuj pane Mgr., že se nestydíte takhle vyjadřovat o dramatikovi z největších...

Kanuk 26.6.2009 18:52

Dotaz

Mnoho písniček, které p. Matuška zpíval, byly zahraniční melodie (to byla možná také část jeho popularity), s českým textem. Ty texty si dělal sám, nebo je pro něj někdo dělal? I ty melodie byly upravované.

Kanuk 26.6.2009 18:45

Podivné

Článek je o p. Matuškovi, ale pomalu nejčastěji se objevující jméno v diskusi je Paroubek. I negativní publicita je lepší, než hrobové ticho. Stokrát opakovaná pravda pravdou být nepřestane. (SLEBBEOG)

Kanuk 26.6.2009 18:35

Re: Na stesti se mylite

Tak ouha, herdekbabko. Jestli to nevíte, tak pan MUDr Skála je jednou z vedoucích osobností české a slovenské obce ve Vancouveru a okolí. A i když k obsahu jeho článku bych třeba měl přípodotky, určitě bych ho nenazval pisálkem.

Dr. Skála 26.6.2009 18:05

OMLUVA

Moc se omlouvám za přehlédnutí chyby v počítáni ;-(

Dr. Skala 26.6.2009 18:03

Re: Jen pro pořádek,

;-( Moc se omlouvam za prehlednuti chyby v pocitani.

Kecal. 26.6.2009 15:57

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

R^

Malý Aston 26.6.2009 14:22

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Souhlasím s Vámi, to že jsem zůstal zde i když byla v roce 1968 možnost odejít je má osobní chyba a má blbost, neboť jsem věřil že se Dubčekovi něco podaří zachránit a on naopak ještě podepsal pendrekový zákon. Tak jako desetitisíce obyčejných dělňasů jsem také kolaboroval s režimem například  svou účastí ve volbách kdy jsem házel kandidátku Národní Fronty do urničky. Jenže za to že jsem držel hubu a krok se stydím a neseru se jako Paroubek a jeho překabátění komunisté do politiky. Pokud vidím, že se to dnes zase opakuje nehodlám udělat znovu tu chybu a držet hubu a krok. Prostě já komouše a převlečené komouše u socanů nemám rád.

Vodička-sapér 26.6.2009 14:15

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Oprava:: v zahradách...Pardon.

Mgr. Milda 26.6.2009 14:12

Mám několik kazet s jeho písněmi, když vidím zrající třešně

tak si na něj vzpomenu. Přesto nepropadám smutku, dožil se přiměřeného statistického věku, nás to také nemine. Náš svět měl takových lidí hodně, jen tak jmenuji třeba pekařova císaře Wericha, celou řadu herců, ale i třeba Pavla Tigrida, národ tím vždy ztrácí. Kdosi však řekl, že hřbitovy jsou plné lidí, které nebylo možno postrádat. Takže i za Waldu se zase někdo najde, život jde dál a půjde dál, až nás vynesou bačkorama dopředu. Zdravím tímto, pokud to také čte, největšího presidenta všech Čechů, až bude vynesen, neuplyne ani měsíc a bude zcela zapomenut.

Vodička-sapér 26.6.2009 14:12

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Pane Malý Astone ,článek je vzpomínka na skvělého a milého českého zpěváka W.Matušku, který zpíval s láskou všem našim lidem , ti jej, všichni, staří , mladí,  měli a mají stále rádi, jako měl on  je.  Tyto Vaše názory , nikdo Vám je nebere , se k této  vzpomínce nehodí, Vaše strašidlo, chorobnou manii, Paroubka si rychle strčte za klobouk,nechte k jiné příležitosti,  kušte!!!  Chápete?  Tuhle rundu platím já   ...   Jó třešně zrály, sladký třešně zrály a teplej vítr vál...,Tam , kde se Rhóna vine v zaradách...... Jít a hledat  Eldorádo, zbavené vší bídy člověčí.........

Pamětník 2 26.6.2009 13:54

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Malý Astone,někdy se mi zdá,že si poněkud odporujete.Strašná nesvoboda za bolševiků,zákazy produkce zpěváků,herců,spisovatelů a nevím co.Nemyslím si,že všechno je až tak pravda.Jinak by nám po Matuškovi zbyly jen častušky,či politické panflety oslavující komunistický režim.Patřím také ke generaci,která ho měla ráda a nikdy jsem z jeho písniček necítil zvláštní chuť oslavovat režim.Přesto koncertoval velmi často ,za účasti dost velkého počtu diváků.To si myslím,že tady bylo daleko více zanícených příznivců režimu ze strany zpěváků i jiných umělců,kteří svou oddanost dávali najevo na hodně patřičných místech.Vy neustále pletete hrušky s jablky a zpravidla z toho vyjde něco,co lze nazvat paskvilem.Všechno si pamatujete,kromě věcí které Vám jdou proti srsti.Kdo měl Waldu rád,tak si ho vážil a kdo ne tak má jiné oblíbence.Myslíte si snad,že dnešní mladí milují všechny ty co Vy?Proč se nemluví o Antichartě,kterou  podepsalo stovky umělců a dnes při zmínce o tomto panfletu se stydí přiznat.Pokuste se najít tento "výtvor" a přečtěte si,kolik věhlasných umělců tento protest podepsalo.Asi to  bude náramně podobné tomu,jak jsme chodili volit a podporovat onen bolševický režim, ke kterému se dnes většina lidí vyjadřuje tak odpudivě.Paroubek si kope v ČSSD svůj  hrobeček sám,svou stupidní a nezodpovědnou politikou a pomalu to začíná chápat.Jen je otázkou,zda bude svá "moudra" schopen napravit.Připomínat můžete co chcete,názor je to správný,ale mladí si vybírají to,co se jim hodí.Kdo si dnes vzpomene na hrůzy fašismu,holocaust,ale i únor 1948 či listopad 1989?Dnes se žije tím co bude zítra,jakým způsobem bude žít mladá generace v době,kdy se na dřívější dobu zapomíná.Kolik lidí si vzpomene na Rakousko-Uhersko,kdy za císaře pána padly statisíce Čechů?Myslím si,že Matuška byl pro nás idolem,ale pro současnou generaci jen vzpomínkou.Jinak jsme měli možnost z tohoto státa blaha utéci,ale zůstali jsme.

Eva D. 26.6.2009 13:24

Re: Měl jsem přesně stejný pocit

R^VV

Marat 26.6.2009 12:37

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Malý Astone, kompartaj měla vždy nejméně deset procent hlasu jistých snad už od roku svého vzniku. Vždy měla v parlamentu nejméně desetiprocentní zastoupení. Takže kromě doby Protektorátu, to vždy byla silná strana v Čsl. Takže češi jedou jen  po starých kolejích a nebude to asi lepší ani za sto let. V současné době prozatímně nahrazuje kompartaj ČSSD.

 Na koho nyní češi chtějí svalovat svou zálíbu v komunistech? Že by za to mohl důch Hitera? A kdo nesl zodpovědnost za takové množství komunistu v ČSR před Hitlerem?

vita 26.6.2009 12:37

Re: Vy s těmi přehnanými oslaveneckými tirádami nám toho Waldu nakonec znechucujete

Kratochvíl se projevil jako hyena.

vita 26.6.2009 12:35

A kdy že "tady nemohl zpívat"?

Co si pamatuju, tak zpíval furt, byl furt v televizi, desky mu vycházely, kdejakou show vymetl. Jeho svatbě věnoval Mladý Svět, týdeník to ÚV SSM, celé číslo.

Jo, když se chytl KTO, což byla parta solidních kotlíkářů, ale nic víc, tak ti ho stáhli na svou úroveň. Postupně odcházel - ale ne proto, že by ho někdo zakazoval - to jiní si zákazů užili - proto, že zkrátka přišel o skladatele a o pořádný orchestry, který jeho hlas potřeboval. Z vlastního rozhodnutí nebo spíš rozhodnutí Olinky.

magi 26.6.2009 12:31

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Neumím si představit,až se po volbách ten Paroubek se svojí psí hlavou,kterou jste mu dal,spojí s Vodrážkou a udělají opo smlouvu 2! Astone,asi to nerozchodíte.

magi 26.6.2009 12:20

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

profesor by řekl : prázdný a falešný!

Malý Aston 26.6.2009 12:19

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Bratr a dnes přítel Paroubek nespadl z Marsu jak se nám hodlá namluvit. Strana socialistická, která kolaborovala v rámci Národní Fronty s komouši, vedená Kučerou a mladým Paroubkem se řídlila pokyny svých chlebodárců a jak jsou záznamy přítel Paroubek je rozpracovával a na sjezdech se ptal  " Kdo z Vás to má tak pěkné jako já" Takže považuji Paroubka za daleko horšího než komouše. Je ochoten a celý život to prokazuje kolaborovat s každým i svými marťany.;-)

Štěpán 26.6.2009 12:16

Jen pro pořádek,

pan Matuška nebyl vymazáván z paměti nádoda 13 let, jak uvádí autor, ale 3 roky (do emigrace v r. 1986 do pádu komunismu v r. 1989). Do r. 1986 se účastnil řady estrád v Československé televizi a běžnému občanu rozhodně nebyl vzorem odpůrce režimu. Tak si ho pamatuji já, tehdy dospívající a jeho písničky rád mající (což platí dosud). V soukromí patrně své protiboleševické postoje najevo dával i před emigrací, ale, jak říkám, slyšet to nebylo. Narozdíl od Nohavici, Merty, Suchého...

:-) 26.6.2009 12:02

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Způsob myšlení a slovník, kterým ty stejné myšlenky vyslovuje.

magi 26.6.2009 10:46

Re: Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Malý Astone! Já též chápal pohřeb Matušky,jako rozloučení s ním. Je mi 64,ale za celou dobu jsem nezaznamenal,že by Matuška protestoval proto KSČ! Už vůbec nerozumím,co s tím má společnýho Paroubek. Už jednou jsem vám říkal,že jsem z kulacký rodiny. Soudruzi nám ze života udělali peklo,ale ti samý soudruzi založili JZD,pak OF a pak ODS! Astone,to je FAKT !!! Furt nerozumím,co s tou chátrou má společnýho Paroubek !

Vlastimil 26.6.2009 10:10

Měl jsem přesně stejný pocit

Když jsem se dozvěděl, že zemřel Waldemar Matuška, první, co mi blesklo hlavou bylo: "S Waldou odešel kus mého mládí". Samozřejmě, že bych to rozumově obtížně zdůvodňoval, ale ten silný pocit u mne byl. 

Lála 26.6.2009 10:09

Re: Na stesti se mylite

Zapomněl jste připočítat ty roky, kdy tady nemohl zpívat.

Tonevadí 26.6.2009 9:01

Nakonec to bylo to nejlepší, co pro něj paní Olinka za dobu svého manažerování

pro něj udělala: za 5 minut 12 ho vyvézt ze země, kde ho všichni zbožňovali, do země, kde ho nikdo neznal, a jejíž řečí nevládnul ani v písničkách...   

(po tom, co ho v 70tejch od všech dobrejch muzikantů a písničkářů odtáhla)

Malý Aston 26.6.2009 8:52

Proč občané utíkali z toho státu blaha nechápu!

Komančové, nástupnická politická strana po vrahu Gottwaldovi pořád má svých cca 12% hlasů při jakýchkoliv volbách a to 20 let od doby, kdy zjistili že jsou poslední ve střední Evropě a vládnou jako kůl v plotě. Ono to odpovídá zhruba počtu těch, kteří se měli díky své rudé knížce lépe jak ostatní a dělali nám vězňům zavřených za ostnaté dráty Lagru socialismu bachaře. No a některým se podařilo utéci, někteří odjeli do toho zahnívajícího kapitalismu a ti co nebyli nikdy ani v krajském městě ani v té blbé NDR záviděli a závidí dodnes.Valda byl dobrý zpěvák a tak jako ostatní kteří nám zpívali nebo hráli pomaloučku odchází a s tím i naše mládí. S tím se nedá nic dělat .Co můžeme ale dělat je připomínat mladým, kdo tady vraždil, kdo nechal pozavírat desetitisíce občanů aby ostatním nahnal strach a která politická strana to byla jak se jmenuje a která politická strana je připravena zase s nimi vládnout. Já jsem chápal pohřeb Valdemara Matušky nejen rozloučení s ním ale i jako obžalobu komunistické verbeže a socialistické chátry vedené Paroubkem která je omlouvá a je připravena s nimi zase uchopit moc ve státě. A z těchto důvodů se tady komouši, poserové a přisluhovači komoušů včetně socanů vyjadřují nepěkně o panu Matuškovi.;-)

whaler 26.6.2009 8:48

Re: Čím to, že jeden umělec je povýšen na boha, jen za své zpívání - leč dobré

Klasický projev čecháčkovství. Ty musíš mít depku.