1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Exod 17.11.2009 15:59

Nezapomeňte prosím,

že pan Sitenský také naprosto bezkonkurenčním způsobem, jemu vlastním, dokázal fotografovat skauty. I za to mu buď dík. Dovoluji si mu popřát navždy Dobré světlo...

Kajan 17.11.2009 15:48

Re: Zdravím všechny ty, kteří se o převratu 89 nepodělali strachy a nemysleli jen na sebe, ale také na své děti a jejich budoucnost ! Tím, že měli v první řadě na zřeteli svobodu, tedy kapitaismus !!! A takových nás bylo setsakramentsky málo !!! Dzp.

Když jsem byl mladší, byl jsem tuze namyšlený. Teď už ale nemám chybu.

mirek 17.11.2009 15:12

Re: Pane Hvížďalo, to bylo hezké

Ano, já taky, měli jsme doma pár jeho fotoknížek, ale nevím, kde skončily, byly krásné - a budiž mu země lehká - jeho fotky byly a jsou krásné dokumenty

Ing. Václav Křepelka, Ph.D. 17.11.2009 12:21

Patricia Sitenská

V roce 1969 jsem měl příležitost podruhé a na dalších 19 let naposledy vycestovat na západ. To nejlepší jsem si vyčerpal rok před tím, když jsem čtyři dny před okupací opustil Brno a o den později Prahu směr Francie na vynikající stáž u firmy Alsthom Savoisienne přes dodnes stále fungující instituci pro studentské výměny IAESTE. O rok později už jenom přes CKM trhat jablka do jižních Tyrol v Itálíi. Ve skupině asi 30 jsme opouštěli Prahu byla jedna velmi hezká dívka, která vynikala výbornou znalostí cizích jazyků, byla  sympatická, ovšem velmi decentně a otevřeně vystupující, držící si však velmi jednoznačně odstup. Zkrátka v tom nejlepším z nóbl rodiny, dokonale vychovaná i vzdělaná. Tedy jak říkají Angličané jednoslovně "well educated". Hovorem s ní jsem vyrozměl, že její otec má něco společného s RAF a matka že je Francouzka a tím pádem to nemají v režimu zrovna nejjednodušší. Jmenovala se Patricia Sitenská. Dokonce jsem ji po návratu při jedné cestě do Prahy krátce navštívil. Teprve po listopadu 89 jsem si vše srovnal v hlavě. A než jsem se pokusil ji po těch létech vyhledat a nepřímo tak najít cestu i k jejímu otci, tak jsem se otřesen právě z jednoho rozhovoru v novinách s Ladislavem Sitenským dozvěděl, že ji pochoval již před lety následkem zhoubné chorobyl Memento mori!

takyctenar 17.11.2009 11:49

Re: Mám tu knihu Praha mého mládí

Tuhle knihu jsem nasel v antikvariatu, asi pred deseti lety. Ackoliv alespon o pokoleni mladsi, tak jsem take vyrustal na Kralovskych Vinohradech a tak kniha ta byla vyletem i do meho mladi.

O par let pozdeji jsem se s jiz ovdovelym panem Sitenskym seznamil blizeji. Tehdy jsem mel jiz i jeho knihu vzpominek, kterou mi on se svym podpisem laskave venoval. Skoda, ze dozil jiz jak bez sve zeny tak i dcery, ktere obe ztratil rakovine, v jednom roce. Pred nekolika roky take ztratil i sveho posledniho spoluzaka z gymnazia, herce Lukavskeho. Touto zpravou o jeho umrti, minulou sobotu, se tak pro mne uzavrela jedna doba lidskeho veku.

aida 17.11.2009 11:14

Re: Pane Hvížďalo, to bylo hezké

S dovolením se k Vám připojím.

krmič 17.11.2009 11:09

Mám tu knihu Praha mého mládí

a je skvělá po všech stránkách. Ale to asi píšu zbytečně.

Kajan 17.11.2009 9:27

Zdravím všechny ty, kteří se o převratu 89 nepodělali strachy a nemysleli jen na sebe, ale také na své děti a jejich budoucnost ! Tím, že měli v první řadě na zřeteli svobodu, tedy kapitaismus !!! A takových nás bylo setsakramentsky málo !!! Dzp.

Pasáček koz z Vermontu 17.11.2009 0:47

Pane Hvížďalo, to bylo hezké

Pane Hvížďalo, to bylo hezké. Já dílo pana Sitenského velice uznávám. Byl to velký umělec.