5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

OSOBNOST: Emilio Salgari

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Fencl 23.5.2011 14:16

Italové na Emilia nezapomínají ani dnes, toto je ovšem staršího data:

http://www.youtube.com/watch?v=G2IBWdnbkZk 

P. Schuh 23.5.2011 10:48

Pěkný článek

Všechny díly Sandokana jsem viděl i četl. Dokonce jsem hrdě nosil tričko se Sandokanem. Taktéž jsem viděli četl Černého korzára.

P. Sulc 23.5.2011 1:55

Diky za prima clanek.

Kdo bude priste ? Andre Laurie, Rafael Sabatini, Troska ? Nejlepe vsichni tri, hned po sobe.Diky predem

I. Fencl 23.5.2011 4:51

Re: Diky za prima clanek.

O Groussetovi - Lauriem jsem už na Neviditelném psu jednou psal tady

http://neviditelnypes.lidovky.cz/literatura-vernuv-zak-andre-laurie-du5-/p_kultura.asp?c=A081104_113842_p_kultura_wag

a o Salgarim (ostatně) také, viz odkaz výše. O Sabatinim a Troskovi zatím ne, ale o Troskovi už dost psali Ondřej Neff v knize Něco je jinak a Ivan Adamovič v Ikarii a svém slovníku (například).

P. Sulc 23.5.2011 8:20

Re: Diky za prima clanek.

No prosim, ON psal, jenze "pejska" ctu pohodlne kazdy den, zatim co ceske knihy se v New Yorku shaneji dost blbe. Pritelkyne mi je z Prahy sice uz pres ctyricet let posila, jenze je to preci jen na "dlouhe lokte", taktez to leze dosti do penez. % kilo knih za bolsevika 44 Kcs, ted , za demokratu asi 600 Kc. Taktez vsemocny dollar je dosti nemocny a jestli se zmatori, tak uz tu asi stejne nebudu. Ale tak ci onak, diky za tento i dalsi podobne clanky..Nekdy treba skuste ilustratory. Wonk ci tak nejak, Konupek, Kobliha, Toyen.  A jejich nakladatele:.Touzimsky Moravec, Knihy dobrych autoru, Aventinum, Sfinx, Stara rise na Morave //pro tu tiskl Obzina ve Vyskove, videl jste nekdy ten tisk? To proste byla neprekonatelna nadhera, tiskarsky diamant //

I. Fencl 23.5.2011 8:31

Re: Diky za prima clanek.

Každopádně jsem (i já) už ve věku, kdy si člověk uvědomí, že vše nepřečte a měl by si (lépe) vybírat, což si měl uvědomit dřív. Takže je to nelehké s dodáním českých knih přes Atlantik, ale zase nežijete "v knihovně" jako já a nedíváte se na tituly, ke kterým jste se - jaksi - celý život nedostal:-). No jo, lépe číst méně a to pravé, což bude asi i Neviditelný pes:-) 

P. Sulc 23.5.2011 8:50

Re: Diky za prima clanek.

No, pruser: mam garsonku ale pres 3000 knih. Krome tech z Prahy jsem si na www.abebooks.com za deset let koupil asi 600 kousku. Jenze ted preskakuju hromadky,je toho moc, sem tam poslu do antikvariatu panu Sramkovy, neco sem tam , anglickeho, dam knihovne,detektivky poslu "bejvalce" jenze je mi jako bych si urezaval prsty. A kdyz jsem v 67 emigroval, prodal jsem do antikvariatu panu Kovandovy//ant.v ulici 28 rijna// skoro mych 1000 knih, div jsem tehda nebrecel. Reknu vam, bejt knihomol, to je jako prokleti, neco jako malarie ci cukrovka, ono se na to sice neumre ale asi zblbne. No, mejte se prima, vy jste autor kteremu jsem, jak si pamatuju, nikdy nenadaval. No, panu Frybortovy take ne, tak jste dva.

P. Sulc 23.5.2011 8:41

Re: Diky za prima clanek.

ma byt    5 kilo knih