1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

OSOBNOST: Devadesát

Prvního října má Jiří Suchý narozeniny. Devadesáté narozeniny. A pořád má divadlo Semafor, pořád píše hry a vystupuje v nich. Samozřejmě už nehýří elánem jako za mlada, ale jeho projev i zpěv má patřičný spád.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Blecha 3.10.2021 12:36

Umělectvo intensivně chlastá a souloží za všech režimů a situací. Že bylo něco za něco je očividné, ale proč mu to vyčítat. Aspoň nepoučuje jako komunista Svěrák o té správné morálce, nebo aspoň ne tak zjevně.

P. Adler 4.10.2021 1:48

pane davide, ono se toho suska ...

P. Adámek 3.10.2021 22:31

Pro mě byl Semafor vždycky Suchý a dlouho (než jsem si zvykl) jsem byl pokaždé zklamán, když byl v televizi ohlášen pořad "Zavěste prosím, volá Semafor", ale místo Suchého tam byl G+Š. Od okupace byl pro Československou televizi Semafor = Š+G, ti byli na obrazovce každou chvíli, zatímco zakladatel divadla měl na 20 let utrum. Naprosto tedy neodsuzuji, že si po revoluci vzal Suchý SVŮJ Semafor zpátky. Výpovědi z nájmu se prostě dávají, tak proč ne z okupačního nájmu divadla Semafor? Když budete mít podnájemníka a ten se vám roztáhne po bytě a vám nechá akorát komůrku, tak se ho taky zbavíte, ne?

D. Stirsky 2.10.2021 6:03

Zvl. v 60. letech byla dvojice S + Š doslova zjevení. Po chrovodech, častuškách a halekačkách let 50. "Bonbóny Šlitrovky? To by přece nikdo nežral. Zato sušenky už existujou." Toť jeden z bonmotů pana Suchého. :-)