14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Farda 30.4.2024 20:12

„Rusko zvítězí i přes krvavé dolary.“ Medveděv popřál „bastardům v USA“ novou občanskou válku

Síla a pravda stojí za námi,“ napsal Medveděv na svém Telegramu. ... Někdejší prezident Ruska dále pokračoval s přáním, aby v Americe vypukla další občanská válka s nasazením raket a všech dalších zbraní. „Vzhledem k rusofobnímu rozhodnutí si upřímně přeji, aby se USA co nejdříve vrhly do nové občanské války. Ta se, doufám, bude kardinálně lišit od války Severu proti Jihu v 19. století a bude vedena s nasazením letadel, tanků, dělostřelectva, MLRS, všech druhů raket a dalších zbraní. A nakonec povede k potupnému pádu podlého impéria zla 21. století – Spojených států amerických,“ napsal Medveděv.

https://echo24.cz/a/HwsWQ/zpravy-svet-medvedev-reakce-ruska-na-pomoc-ukrajine

Miťka Medveděvů ji Amíkům přejícně věští - tak si dejte bacha, Amerloci! ;-)

S. Grabec 30.4.2024 18:27

Film je holywoodský škvár, v půlce jsem usnul.

K. Krumlovský 29.4.2024 15:46

Kalifornie je nej 8-o. No jen všeho dočasu. V Kalifornii je jen velká řvoucí menšina. Až se většina nakrkne, bude Texas umírněným státem.

L. Peleška 29.4.2024 14:51

Krajně pravděpodobné! Levice musí být radikálnější a radikálnější! Aktivisté vypouštějí zkušební balónky a levice, při malém odporu společnosti je prosadí silou! Konzervativní člověk je eee! a konzervatismus ( označený jako produkt starců nebo ultrapravičáků) vysmíván, “konzervy” jsou propouštěn z práce , šikanovány na školách a dokonce obžalován levicovými státními zástupci?! Pravice i křesťanství zůstává zakořeněno vysmívaným rednecky a jsou majoritou mezi bílými obyvateli zhusta farmáři?! Minulé volby byly divné a stávaly se divné věci! Psychicky nevládnoucího Bidena hlasitě odmítají i dřívější voliči a pokud přijde balík volebních lístků po tisících ( zase) pro Bidena a žádný pro Trumpa, ne klidně možné si občanskou válku ( tentokrát opravdu pravice vs. levice) představit. Představit si lze i rozpad USA jako reakci na “divné” volby, v jejichž čistotu nebude ( anebo bude) věřit většina. Levice dobře zná Stalinovo heslo: Není důležité, kdo jak hlasuje, ale kdo to sčítá!

R. Gramblička 29.4.2024 11:39

Film jsem viděl. Ve filmu jen náznaky, žádné vysvětlení. Mám zato, že válka je zde jen jako pozadí pro osvětlení charakterů a pohnutek hlavní čtveřice, proč dělají to, co dělají. První půlka filmu mně poněkud nudila, druhá už byla záživnější. Jak napsal autor, boje byly zmáknuté velmi realisticky

J. Rechnovský 29.4.2024 11:26

Krajně nepravděpodobné! Rozděleni společnosti v demokratické zemi je běžný jev. V USA bylo riziko nepokojů spojených s erou hippies mnohem vyšší. Navíc by to tehdy rádi podpořili rusaci. Nestalo se celkem nic. Dnes má pár studentů a pomatenych aktivistů řádově menší možnosti rozpoutat válku. Je to módní vlna, která ovlivnila USA a postupně opada. Bude vystřídala další "revolucni" kratochvili tak jak se stridaji generace.

K. Krumlovský 29.4.2024 15:48

Tak jo. Když to říkáte.

L. Kuča 30.4.2024 8:37

Jsem rovněž přesvědčen, že případný jakýkoliv pokus o štěpení nebo převrat by byl velmi rychle “uklizen” a neměl by sebemenší šanci se nějak příliš rozjet. I kdyby vzešel z nejvyšších pater armády, i tak se domnívám, že by vyhlídky na úspěch byly slabé.

P. Brich 29.4.2024 11:12

Technická: "... v potencionální občanské válce, ..."

Co je to potencionál?8-o

R. Langer 29.4.2024 11:29

Nic, ale to blbec neví. ;-)

L. Žaloudek 30.4.2024 22:55

Potencionál se měří potenciometrem.

I. Spálený 29.4.2024 9:32

Texas a Kalifornie by mohly stát společně v opozici vůči centrální vládě. Z dlouhodobého hlediska se sbližují politicky, protože levicoví voliči utíkají do Texasu za lepšími podmínkami. A i teď by oba státy chtěly větší nezávislost na centrální vládě. Kalifornie by chtěla otevřenou hranici do Mexika a potrat do tří let věku dítěte. A Texas zase pořádné hraniční ploty, ideálně s četnými kulometnými hnízdy.

Reálnější je ale překlopení USA do divoké latinskoamerické politiky, kde se za levicové sny utratí předem i peníze pravnoučat a pak se demonstruje za další.

R. Tichý 29.4.2024 8:43

Myslim, ze blize k obcanske valce je zapadni Evropa plna skupin nenavidejicich "sve" staty.

L. Žaloudek 29.4.2024 8:36

Asi bylo naivní hledat v hollywoodském filmu "pravdu". Tam jde jen o divácký úspěch, jen výjimečně se podaří adaptovat nějakou kvalitní předlohu. Amerických dystopií je celá přehršel, z hlediska popisu občanské války možná stojí za zmínku Heinlein s motivy náboženskými či gerontologickými nebo třeba francouzský Merle s nadvládou žen.

Ale většinou jde vlastně o popis vzpoury proti již existující diktatuře, což by odpovídalo třeba sérii Hunger games. Pravidla jsou (nespravedlivě) stanovená předem a utlačovaní bojují proti nim.

F. Navrátil 29.4.2024 8:09

Film je skutečně jen hollywoodským trhákem a občanská válka je pouze prostředí, které umožňuje krvavé a násilnické scény. Občanská válka zde prostě nahradila Godzillu. Ve skutečnosti občanská válka USA nehrozí. Hrozí jí společenský rozvrat a následný chaos jako důsledek ztráty hodnot, na kterých byla postavena. Tedy na demokracii, svobodě a osobní odpovědnosti za svůj osud.

J. Jurax 29.4.2024 12:27

Asi tak.

A je to film, jehož smyslem existence je tvůrcům vydělat.

R. Langer 29.4.2024 7:21

No, je to film...

I. Teren 29.4.2024 2:27

Well je sice pravda, ze Emerika je rozdelena na 2 nenavidiace sa skupiny. Ale kto by sa tej obcianskej vojny vlastne zucastnil ? Ukricane mestke feministky? ;-D Mladez vo veku 20-30 ,ktora je tak tsta, ze sa nekvalifikuje pre vojensku sluzbu (70%). Sice su vysoko kvalifikovani v "Tour of Duty" ale to nestaci. ;-D A biely muz uz je davno vykastrovany pussyfikaciou celej spolocnosti.

O. M. 29.4.2024 8:05

V občanské válce je schopnost vojenské služby aktérů nepodstatná - kohoutek Coltu může stisknout dvoumetrákovej macho stejně jako vychrtlá mítú feministka - a jakej jste byl...

J. Nevrkla 29.4.2024 0:37

Chci ten film viděl, možná jsem si od něj sliboval více, než může nabídnout. Ale aspoň něco, evropská kinematografie nenabízí vůbec nic - důkaz totality.

V USA to zřejmě hodně bublá, lidi si uvědomují, že politikům o ně nejde, že sledují jen své zájmy, své peníze. Teď to i Trump svým obratem při podpoře financování Ukrajiny a ignorováním ochrany hranic, které stále sliboval, pochopili. Velký rozdíl proti Rusku, kde mají politici a drtivá většina jejich voličů stejný zájem.

J. Ganaur 29.4.2024 9:22

Chci ten film viděl, ....8-oTo je ruSSácká čeština, pane Chci?;-D:-P

J. Nevrkla 29.4.2024 10:52

To je první osoba jednotného čísla od slova chtít. To vám musím vysvětlovat látku prvních tříd základní školy?:-)

R. Gramblička 29.4.2024 11:34

"Chci ten film viděl" vám přijde ok? Než se ztrapňovat, není jednodušší přiznat, že jde o překlep?

D. Mašek 29.4.2024 13:11

Ale půvabnej...;-)

Prostě pán Chci ten film už viděl.