4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

NANOPOVÍDKA: Pan Štajnfest a lichotnice

Poslyšte," pravila onehdy na naší pavlači paní Fünfová, "vy ste prej zadobře s tím učitelem... s tím profesorem - teď si nemůžu honem vzpomenout, jak se ten člověk menuje, - jo, jo, ten starý pán, který tady v sousedství bydlí a privátně doučuje študenty matematiku nebo aritmetiku nebo co - já nevim, jak se tomu správně to..."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vozábalová 11.4.2012 13:23

pohlazení

Dobrý den pane autore,

ta povídka je pohlazením po duši. Tedy ne proto, že vcelku dobře vystihuje stav na některých školách, kde frekventanti mají získat kýžený papír - maturitní vysvědčení (ne tedy vědomosti, ale o ty přece nejde!) - to je spíš k pláči nebo k vzteku.

Nicméně ta povídka věc líčí s neobyčejnou laskavostí a noblesou, a to bez ohledu na to, že v reálu by taková situace dopadla asi jinak - příslušná paní by si pravděpodobně na "pana profesora" pěkně došlápla, neb co má co on ohrožovat právo její Jarmilky mít maturitu.

Moc Vás zdravím a těšm se na další laskavý humor s lehce hořkou příměsí.

P. Kersch 11.4.2012 13:50

Re: pohlazení

Drahá paní Vozábalová,

díky za Vaše laskavé povzbuzení, které každý autor - tedy i já - potřebuje pro své další psaní.

Pokud se vrátíte prostřednictvím Psího vyhledávače k mým předchozím prózám, určitě poznáte, že jste se strefila - co se mého stylu týče - do černého. Hodně zdaru ve všem!

PK

M. Krátký 11.4.2012 20:44

Re: pohlazení

Pane Kerschi, čtu vás pokaždé, když mi to moje pohyby po zemi dovolí, a čtu vás rád, vždy s chutí. Prosím vytrvejte - děkuji

P. Kersch 11.4.2012 0:33

od autora nanopovídky

Stejně jako v předchozích případech pro mé laskavé čtenáře platí, že místo pro jejich komentáře je tady nebo taky na adrese:

Sisyfos2@seznam.cz