4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

LOS ANGELES: Gettyho sen

Autobus zastavil u zábavního parku Universal Studios. Všichni účastníci zájezdu vystoupil až na nás tři, kteří jsme pokračovali do Santa Moniky, vysoko nad Los Angeles. Sedmipodlažní podzemní parkoviště je umístěno pod komplexem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Cervenka 4.4.2014 14:23

kultura

moc hezky pohled na kousek americke kultury. V USA rocne navstivi musea 50,000 000 navstevniku (mnohe zdarma), je tu 1600 orchestru klasicke muziky, vyda se 100 000 kniznich titulu - a v Minneapolis navstivi musea umeni 2x tolik lidi co jdou na fotbal......well, zem buranu, jak mi rekl nemecky pritel. Ptam se ho kolik procent. On na to- 80%. Ha!

R. Langer 4.4.2014 10:19

No vida,

podle mafiánů z vydavatelství, autorských svazů a jejich páté kolony s vymytými mozky by zřejmě měl být pan Jean Paul Getty s jeho heslem "přístup k umění by měl mít každý zdarma" označen za zapřísáhlého komunistu, zloděje a odpůrce soukromého vlastnictví. Jestli on ten majetek dokonce nakonec nezískal tak, že neplatil za autorský obsah, když přece každý ví, že skoro u každého studenta se najdou v PC ukradená umělecká díla za miliony dolarů (potvrzeno nezávislými soudy). To bude asi ono! Tož tak. ;-)

L. Krajíček 4.4.2014 1:25

Ano, je to něco jako Koloseum.

Dokonce ze stejného materiálu. Rozdíl je jen v tom, že to dnešní je postaveno za dnešních finančních a hlavně technických podmínek.

Pěkně autorka popisuje svoje pocity: "Když jsem stoupala po širokém schodišti . . . připadala jsem si, že jsem pozvána k samému božskému císaři." Takto si nepochybně připadali i Římané. Jistě i oni "nasávali do sebe a akumulovali tu sílu prožitku."

Jen mi v hlavě vrtá červíček, co asi zbude z toho dnešního "kolosea" za 1900 let?