29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.G. Pašek 18.1.2007 17:12

Pane Brebere nechte tady na NP vědět až Vám ta kniha "Viktoria" vyjde . . .

Mám několik knih o našich legionářů anabázi po Rusku do Vladivostoku, ale ale nikdy jich nemám dost . . . . určitě si tu knihu pořídím. Jedna z mála a možná jediná novodobá epocha-historie českého národa která za něco stála . . . .  

Autor 19.1.2007 0:30

Re: Pane Brebere nechte tady na NP vědět až Vám ta kniha "Viktoria" vyjde . . .

Kniha je jiz davno napsana, ovsem stale je co "vylepsovat" a hlavne zkracovat.  Rukopis ma pres 300 stranek a nekteri nakladatele se obavaji, ze by vydani  knihy bylo drahe.  Zrejme konecne jednani o vydani "Viktorie" probehne v lete t.r.  Dekuji za prizen vernym ctenarum uryvku, ktere se tykaji hlavne dobre zdokumentovanych boju uderneho praporu.

dsben 18.1.2007 15:49

ano naše legie byly hrdinné, atakdále

Ale historie je málokdy černobílá, za první republiky vyšlo "neurekom" publikací oslavujících legionáře, a je třeba podotknout, že po právu. Nicméně jako každá válka i tato se nevyhnula excesům, ale psát o nich bylo, řečeno dnešním slovníkem, politicky nekorektní. Je to trochu škoda, jednak by to mohlo být zajímavé, a druhak se tím dostává více prostoru pro některé jednoznačně protičeské propagandisty, kteří mohou na zamlčené skutečnosti nabalovat další a horší, ač nepravdivé.

Fojt123 18.1.2007 10:50

Prosím kníhu

Jako kluk jsem na půdě u babičky našel několik knížek o legionářích vydaných za první republiky. Zanechaly ve mě nesmazatelné stopy, silně bourající tehdejší komunistickou výchovu a daly první impuls k tomu, abych se zamyslel, proč tehdejší oficiální propaganda legionáře nenávidí. Byly tam knihy nejen o legionářích v Rusku, ale i o zajatcích v Srbsku a Černé hoře a příbězích českých vlastenců za apo první světové válce. Bohužel v době, když jsem už nabral dost rozumu tak babička už byla po smrti a domek prodán... Moc lituju, že jsem je nestačil uklidit :-( 

Ivan 18.1.2007 10:32

Vynikajici

Jako vzdy zajimave, ale stale se tesim na souborne vydani - knihu... kdy uz bude?:-)

Borek@Exil 18.1.2007 1:19

Dobry, dobry...jen dal, uz se zase nemohu dockat....