3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Magor Milda 20.1.2009 10:50

Záslužná recense nádherné knihy

ale doporučuji stejně recensovat jiné mimořádně významné dílo české ekonomické vědy, kandidátskou práci Václava Klause. Václavovi Klausovi byla udělena socialistická vědecká hodnost CSc. jako uznání jeho vědeckého pozitivního postoje k socialistickému hospodářství bez jakýchkoliv přívlastků. Na svých stážích v kapitalistické cizině, zejména USA ale i Rakousku Václav Klaus našel mnoho příkladů utlačování dělnické třídy. V kapitalismu je člověk  vykořisťován člověkem. V socialismu je tomu právě naopak!

PsiHuba 9.1.2009 12:53

Slovo literat

No, uz se zas nekdo obouva do umelcu. Tady zadne srovnani neni, Havel nebyl pilot jako Remek a  rozhodne nepsal z rozhodnuti UV. Remek byl pilot, lital za sociku a veril a snad i jeste veri prekonanym spolecenskym teoriim. Nebo se alespon nechal vynest soucasnymi 20%spoluobcany do evropskeho parlamentu. Vsichni ti na majovych tribunach neco zplodili a vydali, ale cist se to nedalo. Honorare, zda se tomu tak dalo rikat, jim spadli do kapec'.

Vodička-sapér 6.1.2009 23:16

Každá doba má svoje propagandisty.

Slohu a slovům  této propagační knížky se dnes vysmíváme  a to zcela po právu. Vyšla v roce 1979.  Každá doba má své propagandisty, představte si ale,třeba expresidenta V. Havla, kdyby teď někdy vystoupil před občany třeba ve Světlé nad Sázavou, je tam takové, pro vystoupení vážených státníků,jako dělané, svažité náměstí a jako v r. 1990 pronesl  strhující projev, který by zahájil slovy:  "Drazí spoluobčané,  nevěřte jim, budou  strašit nezaměstnaností ...., atd, atd. atd. atd., atd.atd.atd. atd...atd.... jsem si jist, že by se mu by se mu lidi, jak je jim tam hodně smutno, smáli, až by se za pupky popadali. Sem, tam, by se určitě někdo i rozplakal.Nikdy nic , nikdy nemá míti za definitivní.........

Sochůrek M. 7.1.2009 23:00

Re: Každá doba má svoje propagandisty.

Ahojsapére ! No,právě , poslední dobou se těch Světlých nad Sázavou  a jinde>-nějak povážlivě množí. No,co už , doufejme, že těch kostlivců ve skříni,kteří na tohle působí není příliš mnoho ;-(.

Milda 6.1.2009 22:57

Remek byl první a zatím jediný.

Proto si ho vážím. A i přes zjevnou protekci si své místo ve vesmíru zasloužil.

nmbm 6.1.2009 22:48

doplneni recenze...

Knizku jsem take cetl, tedka nedavno jsem ji nasel u dedy ve skrini. Samozrejme je to komunisticky blabol, ale nekolik zajimavosti: Knizka je z velke casti vedena jako rozhovor mezi Gubarevem a Remkem. Nevim, do jake miry to je dilo dalsich autoru, ale oproti Gubarevovi se zda, ze soudruh Remek ten komunismus fakt zral. Asi to muselo byt tou rodinou vychovou nebo z vdecnosti. Dale je videt, ze Gubarev byl oproti Remkovi ostrilenej vlk se zkusenostma a nadhledem. Kdo vi, jestli prave proto ta dvojice nebyla sestavena takhle. Zajimave bylo i Gubarevovo vypraveni, jak se za mlada pripravoval na svuj prvni let. Jak celkove trenoval organismus a jak si vymyslel vlastni figle jak natrenovat to a to. Celkove musel mit Gubarev hodne zajimavej zivot a rozhodne bych s nim nemenil. Na zaver se slusi priznat, ze prestoze byl Remek kovanej soudruh a tak dale, tak holt dokazal neco, co zatim nikdo jiny v Ceske Republice nedokazal. A rozhodne na to pouze stranicka legitimace nestacila (ale mohla byt nezbytnou podminkou).

JaS 6.1.2009 16:11

No, vysmívat se tomu nemusím,

ale chvílemi se smát musím a občas je mi na blití...

důchodce 6.1.2009 15:55

Komunista Remek

za každého režimu je opět dost vysoko ,až v Bruselu,jak to ti komančové dělají ???

Láďa 6.1.2009 21:15

Re: Komunista Remek

Schopni lide se prosadi.

KROKODÝL 6.1.2009 12:57

Jaké to svěží dílko

Chybí tam pořádný trojitý Brežněv,aby toto svěží dílko obsahovalo i trochu sexu.Fujtajbl.

Rychle E Mluvící E Kosmonaut BLEKOTAL jako idiot,když jsem se musel povinně čumět na televizi na Péesce na vojně a glosátor výletu do kosmu byl ožralý jako carský důstojník a to v přímém přenosu.(Y)

Kecal. 6.1.2009 18:53

Re: Jaké to svěží dílko

Často se říkalo,Remek ani nemek.

Weckel 6.1.2009 20:43

Re: Jaké to svěží dílko

To bylo zbásněno takto:

Není maso, nejsou autazato máme kosmonauta

Jmenuje se Remek

česky ani nemek

On totiž VR, jak byl dlouho v Sajuzu na výcviku, tak byla jeho čeština jaksi méně plynulá a vyznačovala se púvabným ruským přízvukem.

John2 6.1.2009 10:08

Typická záchodová literartura

- v případě, že má někdo zácpu. Pomáhá okamžitě. Naposledy jsme takto použili Brežněvovu Celinu, která se jakýmsi řízením osudu dostala do naší chalupy.

portwyn 6.1.2009 10:04

Takových knih za komančů vycházelo...

Budou vycházet i další recenze podobných slintů? Od jiných autorů?

Pan Remek pochopitelně BYL prokádrován až na půdu, stejně jako mnoho jiných. Ze záhadných důvodů se ale kritika soustředila jen na některé. Klíč nechápu. Nemají v médiích vlivné kamarády?

Kdo byl za bolševika připuštěn do médií, kupoval si přízeň stejnými kecy. Jen tak matně například vzpomínám na to, jak jsem jedinkrát viděl pořad "Kino mého mládí" - byl tam fotbalový trenér Ježek. Tak se roztékal nad sovětskými filmy, že mne tenkrát utvrdil v tom, že "kdo je v bedně, je u nich". Později jsem se v této zkušenosti jen utvrdil.

Proč tedy tak usilovně kopat zrovna do V. Remka? Stačí ho nevolit.

ignorant 6.1.2009 13:22

Re: Takových knih za komančů vycházelo...

Vám to nepřipadá roztomilé? Aspoň tedy já jsem netušil, co se v Remkovi skrývá. Pokud to psal někdo jiný tak sorry. Remek ztělesňoval vděčnost ČSSR za okupaci (10. výročí), od Rusů to byl takový bonbónek, že se Voloďa svezl, abychom jim jako byli vděčný. Pořad "Kino mého mládí" jsem nesledoval, televizní přijímač jsme zakutali do skříně, kde vyčkal do r. 1989.

portwyn 6.1.2009 15:38

Re: Takových knih za komančů vycházelo...

Ale jooo, on i Milouš Jakeš byl roztomilej :-) S názorem na bednu souhlasím, tenkrát jsem se díval kvůli panu Ježkovi (a utrpěl mladickou deziluzi ;-D). Ale byly i pořady, na který se dalo koukat...určitě..."Život v přírodě" a ještě...nějak mne nic nenapadá ;-D 

No a k těm, kteří otravovali v médiích tehdy a otravují i teď: Co třeba recenze na nějaký produkt Michala Davida a spol.?

ver 6.1.2009 9:53

píseň - Laďa Remek

http://straceneraj-chat-lide.wgz.cz/file/9521549

volič 6.1.2009 9:31

Tento kosmonaut

bolševik mi přijde jako fosilie, jako kdyby dnes na Václaváku lezl dinosaurus.Vyslán do vesmíru, protože jeho raťka ho protlačil, 126x oběhl zemi a je slavný do smrti.

Desítky amerických kosmonautů dokázaly totéž a je tom stejné řemeslo, jako řidič autobusu.U nás, ale soudruh Remek je Bůh, pro řadu obyčejných lidíé.Pro mqě je to bolševický šašek.

I když on se opravdu neposral do skafandru, jako soudruýka Těreškovová.

David 6.1.2009 10:19

Re: Tento kosmonaut

Organisme, jak často denně přežvykujete, stále?Ale to asi nikoliv, to byste nestačil  zplodit takovou krávovinu!

Jakub S. 6.1.2009 10:24

Re: Tento kosmonaut

Fuj. Takhle ne, chudáčku. S tebou my slušní lidi na téže lodi tedy nejsme!

MMCh, nejspíš netušíš, že VT si sakra užila svoje - za letu i potom.

To nemá co dělat s tím, že i pro mne je Remek bolševický omezený šašek...

noone 6.1.2009 12:55

Re: Tento kosmonaut

Tereskovova letela hlavne pre svoj spravne ideologicke nazory a spravny kadrovy povod.. Ponomarjevova bola ovela zdatnejsim a lepsim kandidatom (po fyzickej aj inteligencnej stranke), ale nehorlila az tak za socializmus.. takze pre politbyro a Kamanina bola volba jasna - hoci Korolov po lete nemohol Tereskovovej ani prist na meno..

VP 6.1.2009 8:51

pako

Smutné je, že takové pako komunistické nás reprezentuje v EU.

MF 6.1.2009 8:10

Úžasné

Tx 6.1.2009 7:33

Jednou jsem byl, tak kolem r. 2000,

ve Vojenské nemocnici na očním, neb tak spadáme, a tu vidím, že na protější židli sedí soudruh generál Remek a vykládá jinému soudruhovi, že u nás žádná diskriminace nebyla, že každý mohl studovat co chtěl a jak chtěl, tak jsem ho požádal, ať to laskavě vysvětlí mé dceři, která přesto, že měla nejlepší výsledky přijímaček, musela si jít na 2 roky vylepšit kádrový profil (rodičů) do výroby... Dost mektal.

Kanuk 6.1.2009 5:59

Nic nového pod sluncem

chybí jiné detaily. I nějaká negativa....Tím se vyznačovaly už knihy komunistů E.E. Kische (pražský Žid, píšící německy) a J. Fučíka (komunistický novinář, snad redaktor Rudého práva). Tato tenčnost byla nápadná zejménu u Kische, který navštívil nejen SSSR (kde psal jen o pozitivech) ale i USA (kde psal jen o negativech). Ne, že by lhal. Ale psal jen o tom, co se mu hodilo do krámku.

R.J. 6.1.2009 1:48

Nevěřím že to psali oni dva, síše nějaký "kolektiv" při domu spisovatelů SSSR

Přece jen , podle textu , taková hovada snad nejsou. To už by mohli bolševici poslat do kosmu krávu, necvičenou. Kdo jste četl nového Rezuna "Žukov", dočtete se tam, že jeho paměti psali "odborníci" , kolektivně. bylo těch "pamětí  myslím osm,pokaždé je tam něco jiného,takže takhle se psali v SSSR "paměti". "Literáti" a "historici"  vystrčili hlavu z okna, jukli na korouhvičku na střeše, vyhodnotili "směr" větru a od brků se začalo kouřit. Když se trefili do větru, pršely řády, když ne, tak po  pí ˇ i  front.

David 6.1.2009 10:46

Re: Nevěřím že to psali oni dva, síše nějaký "kolektiv" při domu spisovatelů SSSR

Vše má svoji alternativu.Jistému americkému prezidentovi psala jeho projevy celá skupina poradců.Když se tento pán náhodou od napsaného slova odchýlil, vznikla vždy mezinárodní ostuda jejíž dopady mnohdy nestačil vyžehli ani "státní deparment"!Dodnes si Američané vykládají oblíbený vtip:"Kdo chce vědět, kde leží Tramtárie, ať se zeptá pana prezidenta!Nic proti zveřejněnému článku, ale pokud jej autor použil jako reklamu k propagaci svých osodních aktivit, lze tento čin kvalifikovat přinejmenším jako neetický a nehodný profesi literáta!Tentokrát se vám to pane Fencle opravdu, ale potavdu nepovedlo.Nakonec o tom svědčí i používaný slovník  ctěných pánů diskutérů.Pečlivě si pane Fencle jejich příspěvky přečtěte, ať víte koho jste oslovil.Možná, že se pak i zastydíte!

Jakub S. 6.1.2009 16:52

Re: Nevěřím že to psali oni dva, síše nějaký "kolektiv" při domu spisovatelů SSSR

Určitě se nezastydí, a nikdo z nás neví proč by měl.

Jakub S. 6.1.2009 0:37

No to je něco. Neuvěřitelné.

Baľšóje spasíbo za objev tohoto klenotu.

Jak živý dialog - jako živý, jako živý! Jak vzorné chápání světa, všeho v intencích strany, mezi dvěma klapkama na oči! Jak vroucí - hergot, no ale tohle dnes--- řeči olásce mezi chlapama?! Ále sakryš... Nu štó ž: širaká dušá Remká radnája!