6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
berla 8.2.2007 13:16

Re: Re: Co komouši udělali dobře?

Moc dobrý nápad!

Joel 4.2.2007 17:20

Re: A já se těším na vydáni knihy . . .

Jestli bude na co, když se podívám do knihkupectví tak vidím jen špatně přeložené škváry, autobiografie kdejaké nuly z vily, superstar nebo tzv hvězdy.

Joel 4.2.2007 17:06

Re: Nemám rád komunisty,

Moje babička byla za první sv.války v Rusku u červeného kříže a nejednou mi vypravovala co zažila a věřte mě to co napsal je slabý odvar co tam dělala ta rudá lůza.

Joel 4.2.2007 17:01

Re: Re: zajem o knihu viktoria

Doufám, že se brzy najde nakladatel pro tuto knihu. Budu mezi prvními kdo si ji zakoupí. Knihy o čs legiích v Rusku snad vůbec nevycházejí.

quetzal 29.1.2007 23:00

bojovali, protože v něco věřili. V co věříme my?

Autor 27.1.2007 0:47

Re: zajem o knihu viktoria

Dosud se nenasel nakladatel, ktery by chtel knihu vydat bez pomerne velke "financni pomoci".  O vydani budu vazne jednat az asi v lete t. r. a pokusim se zajemcum vhodnou formou oznamit, kdy a kde kniha vyjde.  Zajem se zda byt pomerne znacny.

turnas 26.1.2007 21:37

Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

Ale no tak. Co si to nalháváte? Po dekretu o míru, dekretu o půdě vyšel hned dekret o rudém teroru. To "opravdu" nikdo nemohl tušit co je komunismus zač. A volba revoluce s plukem čeky nebo NKVD v zádech? To se jim asi dobře volilo. Hlavně rychle. Vám bych tento druh  voleb nepřál.

Paranoid 26.1.2007 21:05

Re: Co komouši udělali dobře?

Štětinu na hrad! John Bok mu může dělat kancléře.

VL 26.1.2007 20:16

Re: Re: Re: Re: Co komouši udělali dobře?

To samé po nich udělal v Německiu Hitler. Proto jsou si také ty režimy v některých oblastech tak podobné.

A to by také udělali u nás po velkém vítězství levice sociální demokrati a komunisti. Sice by asi nedali lúze k dispozici přímo zbraně, ale funkce by stačily. Na jaře roku 1990 u nás v práci rozdali zaměstnancům materiály z kádrového oddělení, které se přímo netýkaly práce a nestačil jsem se při různých posudcích od různých "důvěrníků" z místa bydliště divit. Některým lidem dosud neodpovím ani na pozdrav.

VL 26.1.2007 20:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

V gulagu nebyl, dokonce jsem za éry socialismu četl dojemný článek, jak mu do vyhnanství posílali dělníci ze zbrojovky v Tule speciálně vyrobené pušky - kulovnici a brokovnici, na které se složili, aby se mohl věnovat lovu. Obávám se, že ti, kteří byli na Sibiři za komunistů takovou péči neměli.:-)

Karel Adler 26.1.2007 18:48

Nevzpomínaný důvod bojů mezi Československými legiemi a bolševiky

Mám osobní podezření, že existuje jeden důvod, kvůli kterému mohlo dojít ke všem obstrukcím a drobným či větším sviňárnám, které bolševici ještě před Čeljabinským incidentem dělali. Lenina do Ruska poslali Němci s úkolem destabilizovat východní frontu a pokud by uspěl a zmocnil se moci, měl s Německým císařstvím uzavřít pro Německo výhodnou mírovou smlouvu. V rámci předjednaného mohla být klidně klauzule o tom, že dobrovolnické sbory (tedy legie) budou předány spolu s ostatními zajatci do rukou představitelů Německého císařství. Protože Československé legie nebylo možné jen tak lehce odzbrojit a předat Němcům, bylo potřeba to učinit postupně, rozdělit je a pak buď zlikvidovat, nebo odevzdat novým, měmeckým spojencům.

Další možnost je prostá úvaha, které se drželi komoušové leckde. Totiž, že ti pilní a schopní mají dřít na líné a neschopné bolševiky. Protože Češi byli v Rusku známí jako schopní dělníci a řemeslníci, nechtělo se možná bolševikům přijít o potenciálně užitečné otroky.

DVANÁCTKA 26.1.2007 18:39

RUDÍ PARTYZÁNI

JEN HOUŠŤ A VĚTŠÍÍ KAPKY-CO NEJVÍCE TAKOVÉ LIERATURY NA PULTY

KNIHKUPCŮ -UŽ SE MOC TĚŠÍM A VYDÁNÍ TÉTO KNIHY

jirka.s. 26.1.2007 18:00

Re: Re: Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

Aniž bych chtěl s někým polemizovat, zajímavé je jak Lenin v pohodě přežil vyhnanství na Sibiři. Že by nebyl v gulagu?

Borek@Exil 26.1.2007 17:51

Re: Re: Re: Co komouši udělali dobře?

Bolsevici odvazali veskerou luzu z retezu. Dali zbrane nejhorsim vrstvam podsveti. Takze moralni profil bezneho bolsevika byl (je) dosti odporny.

NevericiTomas 26.1.2007 16:46

Re: Re: Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

No zvlastni ze ho nechal zabit zrovna Lenin....asi to udelal posmrtne ze???

CD 26.1.2007 16:44

Re: Re: historický pohled jednoho pozůstalého českého vojáka

Spravne to rika pan Vorlicek. Nasi legionari si museli cestu domu vybojovat. Kerensky, Mensevici - o tom se sovetska historie snad ani nezminuje, dnes sotva kdo vi, jaky skutecny podil meli na revoluci mensevici proti bolsevikum.

J.G. Pašek 26.1.2007 16:13

A já se těším na vydáni knihy . . .

R^

Mablung 26.1.2007 15:45

Re: Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

Eh, myslíte že car by své odpůrce poslal do lázní?

Myslím si že jakýkoliv scénář by pro Rusko byl lepší než bolševici.

Jenže mé příspěvky nereagují na bolševiky, ale jak jsou vykresleni. Černobílé bolševici - veškeré svinstvo světa/carovi stoupenci - ti hodní, považuji za nesmyslné. Stejně nesmyslné, jako v komunistické propagandě byli bolševici vykresleni jako ti hodní a carovi stoupenci jako podřadné živly, zloději a banditi.

Jaklma 26.1.2007 14:42

Nemám rád komunisty

Jo, lidi jsou svině a hrdina je ten kdo přežije.;-€. Oko za oko je poněkud drsný způsob reakce na činy druhých, avšak občas to už jinak nejde. Jen vědět kdy,že?;-)

terra 26.1.2007 14:07

Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

Mablungu, a chladnokrevné zavraždění carské rodiny včetně žen a dětí vám přijde "nezrůdné"? Jak to, nemohl vědět!

JuraJura 26.1.2007 13:19

Re: Re: Re: Nemám rád komunisty,

Bolševici v Rusku nic nezměnili, feudalismus zde zůstal, mužici pouze místo cara začali uctívat Lenina, Stalina..., a místo portrétů svatých srb, kladivo, rudou hvězdu. Jinak se v tomto systému vůbec nic nezměnilo(kromě toho, že car nikdy nenechal povraždit tolik svých občanů, jako jeho nástupce Lenin a Stalin).

phr 26.1.2007 13:07

Re: Re: Co komouši udělali dobře?

A co kdybyste byl Astone taky takovým kádrem, jak byste se díval na svoje vyhlídky ?

Tomas Vorlicek 26.1.2007 10:54

Re: historický pohled jednoho pozůstalého českého vojáka

Můj pradědeček také bojoval v legiích na Rusi. Jeho zkušenosti: Bolševici byli banda grázlů (ano, používal toto staré slovo ...) a vrahů. Šli proti nám - přestože našim jediným přáním bylo z Ruska odejít domů - a tak jsme se museli bránit. A obrana je samozřejmě občas i útok či protiútok.

Ozbrojený bolševický převrat zničil ruskou naději na postupnou cestu k demokracii a vyhrabání se z marastu po 1.sv.v. Touto nadějí byla koaliční a demokraticky naladěná Prozatímní vláda Kerenského. Tato vláda byla bolševiky rozstřílena ... :-/

pitipačka 26.1.2007 10:46

Car nebyl svatoušek

To je relativní. Proti Leninovi, Stalinovi, Berijovi .....  se pod tíhou svatozáře musel prohýbat. ;-D 

Ale vážně - chcete říct, že bez zásahu bolševiků by se Rusko nikam nevyvíjelo a zůstalo by navěky věků feudálním státem? Ne, že by k němu přes všechny moderní vymoženosti mělo dnes daleko. Možná, kdyby se komoušům dalo dalších 70 let, tak by Rusko z jeho sklonů k samoděržaví třeba dostali. Nebo taky ne ;-D

Mablung 26.1.2007 10:19

Re: Re: Nemám rád komunisty,

Co udělali komunisté dobře? Změnili feudální řízení tehdejšího Ruska. On baťuška car nebyl žádný svatoušek. Průšvih byl v tom co se z toho vyvinulo. Jenže to v roce 1917 nemohl nikdo předvídat.

Svým příspěvkem jsem chtěl jen říci, že v roce 1917 nikdo nemohl vědět co za zrůdnosti komunismus provede. Na obou stranách stáli stejní lidé, se stejným myšlením. Jen jedni zvolili revoluci, druzí se pro ní nenechali přesvědčit. Tudíž psát že jedna strana byli krutí zbabělci, zatímco druhé glorifikovat, mi zavání selektivní pamětí.

ing karel matejka 26.1.2007 9:53

zajem o knihu viktoria

prosdim o sdeleni kdy a kde vyjde kniha viktoria muj otec legionar byl clenem uderneho oddilu majora haska mam i radu fotografii prislusniku tohoto praporu vcetne fotografie majora haska s venovanim memu otci a fotografii majora usakova ruskeho p

solidarita 26.1.2007 9:43

Re: Re: Nemám rád komunisty,

První komunista byl Kristus. Usiloval o sociální spravedlnost a jak dopadl.

Malý Aston 26.1.2007 9:11

Re: Co komouši udělali dobře?

Zavedli systém výměny kádrů a tím zabránili úplatkářství.Každý rok stříleli své vrcholové mužiky a tím zajistili kariérní řád bez nutnosti vyplácet odstupné.Takže každý začal dole a rok co rok postupoval nahoru,až byl nahoře tak ho zrušili.Nemám komouše rád ale tato výměna kádrů by pomohla mnoha našim politickým stranám a ušetřila by prachy ze státního rozpočtu.:-D

pitipačka 26.1.2007 9:04

Co komouši udělali dobře?

Občas se vybíjeli mezi sebou :-)

tony 26.1.2007 9:04

Re: Nemám rád komunisty,

A co udělali komouši dobře?