8.5.2024 | Den vítězství


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lockheed-martin 2.12.2006 21:14

Kdysi

před lety jsem byl vášnivý fanda vojenství a zejména letadel z druhé světové války. Jednou jsem v knihovně sháněl knihu s leteckou tématikou a objevil něco co vypadalo jako kniha o bombardování Drážďan..Ta kniha-Jatka č. 5 se ukázala být něčím trochu jiným, než literaturou faktu : ) Díky za článek.

Rad 2.12.2006 20:08

Mechanické piano

kdysi možná scifi, dnes téměř skutečnost...

Pierre 2.12.2006 19:17

Mnoho povyku

Jako antiintelektuálovi ,mi nemůže pan komentátor svým "kaslíkovámím" znechutit mého oblíbeného autora (jednoho z mála amerických,který "dá se"). Domnívám se,že charakteristika "cynický humanitní levičák" je úplně mimo: Ne cynický,ale realistický,snad s trochou slabosti pro lidský druh a levičák?-spíše obouruký. Srovnání s našimi velikány: Vaculík- MISTR krátkých textů(co mělo více jak 2000 slov,bylo poněkud rozbředlé). Hrabal asi není můj šálek čaje: až na pár vyjímek, jsem z jeho textů cítil pivní kvasnice.

Echo 2.12.2006 21:43

Re: Antiintelektuálovi z Beskyd, pár krátkých textů na jeho evokované přání. :)

1) Oslovil jsem autora článku.

2) Vy mi taky, Pierre.

Pierre 2.12.2006 22:02

Re: Re: Antiintelektuálovi z Beskyd, pár krátkých textů na jeho evokované přání. :)

Kam vítr, tam echo....

Echo 3.12.2006 9:43

Re: Re: Re: Antiintelektuálovi z Beskyd, pár krátkých textů na jeho evokované přání. :)

R^;-) Jste vtipný, zadelový vánku. Pro Vás přeložím = prde.

Pierre 3.12.2006 16:48

Echo -vítr

nabírá na síle a má odér merkaptanů. Vaše GPS je poněkud nepřesné,pokud Vás to tak zajímá,mohu Vám sdělit přesnou polohu. Ad fontes: Pan Žantovský mi svým příspěvkem (lepením čárového kodu na K.V.)připomněl kádrový posudek po Pohovorech po 68.,pokud víte,co to bylo. Jeho výtvor byl zřejmě určen pro stranické gremium. K těm humanistům: nemoderní humanista hájí právo člověka na existenci (život,ať je, jaký chce). Ten moderní, prosazuje "lidská práva" ohněm a mečem, bez ohledu na to,kolik bude obětí (těch zabedněných). Náklady na export demokracie a lidských práv do Iráku by uchránily 200 000 000 lidí od smrti hladem. To by asi nebylo humánní? Dovolím si upravit citaci pana Vaculíka: J.Váchal: Svět se řítí do ďáblova echa. (Pan Vaculík to měl v několika světových jazycích)

Echo 2.12.2006 16:21

Díky,

velice působivý inteligentní článek. Vonneguta mohu stále a to opakovaně. Srovnání s Vaculíkem? Snad, ale Vonnegut se mi nejeví v průběhu života jako "kam vítr, tam ....Vaculík." V propojení na další vybrané sci-fi, mohou názory  Vonnegutovy vytvarovat profil  "cynického humanitního levičáka". Jinak máte štěstí v neštěstí , Váš kultivovaný článek je dosti dlouhý.pro některé jednoduchy s jediným a správným myšlením. Uklovali by Vás. :)  Ještě jednou děkuji za příjemné počtení (na zdejším webu je to zvláštnost).

Patron Divný 2.12.2006 22:38

Re: Díky,

Pana Žantovského tady obvykle uklovávají lidé, kteří jsou vám názorově blízcí - pokud si tedy troufám odhadnout z toho, co prosvítá mezi řádky.

Echo 3.12.2006 9:50

Re: Re: Díky,

Jsem rád, že máte jasno o mých názorech. Já však klovu do lidí dle toho, zda s jejich myšlenkami nebo článkem souhlasím nebo ne. Nikdy podle barvy škatulky do které je někdo zařadil.

Patron Divný 3.12.2006 11:02

Re: Re: Re: Díky,

Musím vám vaši radost pokazit, protože o vašich názorech jasno nemám a nic takového jsem ani netvrdil. Jen odhaduji, a to mj. podle toho "klování". Jinak pokud jde o to odmítání škatulek, tak se snažím o totéž, ale na rozdíl od vás si nejsem jistý, že to vždycky dokážu. Jsem člověk, tudíž dělám chyby.