19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
aida 30.11.2008 0:57

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

No, mladší, např. moje děti (*91 a 94) už zase čtou, a dost - a rozumí.

Možná se jen potkávám s nějakým špatným vzorkem těch mnou výše zmínených ročníků. Vždycky se nejprve snažím hledat chybu ve mě (špatné vnímání, špatná komunikace), ale bohužel, tenhle dojem jsem získala po delším průzkumu. Jo a ještě jedno platí - o co míň znalostí, o co plošší rozhled, o to vyšší sebevědomí (asi právě proto, že je ty nadbytečné vědomosti netrápí).

Jestli jsem se Vás osobně dotkla, omlouvám se.

Stanislav 30.11.2008 1:49

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

Už jen tím, že jste přesáhla 160 znaků ... :-) ... ne, v pohodě.

Třeba jsme byli v kritickém období (po Velkém Plyšáku) zasaženi přívalem informací, se kterými jsme si nedovedli intuitivně poradit.

Obecně spíš získávám dojem, že omladina je tč. o dost diferencovanější, od naprosto neřešitelných grázlů po velmi světa znalé (potažmo i sečtělé) ... my jsme byli grázlové bez rozdílu ... :-)

Ivo 30.11.2008 8:24

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

To, v kolika Vás "zasáhl Plyšák", je nepochybně klíčový. Vemte si nejen informační boom, ale i tehdejší erotické uvolnění v časopisech a televizi. Jenže ten, kdo nezažil cudný začátek (ještě) roku 1989, vlastně nepocjopí, nemá vlastní zkušenost s čím srovnat. 

Ivo 30.11.2008 8:12

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

POdle mne je to dobou a nečtení nesouvisí s kvalitou mozku. To si, my starší, často neuvědomujeme. Už v knize Ubavit se k smrti, která je staršího data, však Postman vyslovil otázku (nezodpovězena), zda se lidstvu v souvislosti s vývojem technologií /vizualizace/ souběžně neadaptuje i mozek a způsob vnímání. Něco na tom může být!!!  Ivo F.

Jenda 30.11.2008 0:47

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

Tak to jsem rad, ze jsem z toho (o fous) venku. Ted jenom otazka zni jestli vsechno co nam tady IF tvrdi je taky pravda. Z jeho článků tady na Psu je znat ponekud nevyrovnana osobnost.

květák 30.11.2008 1:29

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

Jo, já jsem taky takovej šťoura a mám radost pokaždý, když najdu, jak si na různých diskuzích po netu IF protiřečí a zamotává se do svých lží. Mám taky pocit, že Fencla - podle fotky fešného spisovatele, nějak podezřele často obtěžují ženy. Není to tak, že zloděj volá, chyťte zloděje?

Ivo 30.11.2008 8:34

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

Zloděj volá chyťe zloděje, ale právě lhář také v každém hledá lháře, což je vaše riziko, když mě obviňujete.

Problém Iva Fencla je právě opačný. Nemá motivaci se unavovat lhaním-vymýšlením si a postrádá bezpečností záklopky, které normálního člověka ubrzdí, když chce přímočaře vykdákat pravdu. (Stejně ale dovedu být diskrétní, když mi na některém člověku záleží!) 

Ivo 30.11.2008 8:19

Re: A abyste viděli, co podobný článek člověka stojí

Samozřejmě se v našich vodách naskýtá banální odpověď, že zrovna když bylo ročníku 77 a víc šest let, u nás nastupovalo video. Znamenalo jistý přeryv, protože předtím opravdu kromě (často nudné) televize nebylo tolik konkurentů dobrodružných a jiných knížek. Uznávám ale, že tento postřeh nevysvětluje, proč (zda) by se u pozdějších generací vztah k četbě zase zlepšil. 

květák 29.11.2008 13:55

Kritika

Taky najdete onu kritizovanou kritiku: http://www.kmp.plzen-city.cz/plz/Plz_11_08.pdf (na straně 23).

Tx 29.11.2008 8:48

DK jsem dosud nečetl,

ale Vaše články rád. Mají hlavu a patu.

LJG 29.11.2008 0:49

Klidně pište na psa dál

Číst se to ještě pořát dá;-P, a co se týče počtu do Nerudy vám ještě pár stovek chybí. Tak šup šup, makat a nečíst články nějaký Dáši.;-D