5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Aubis 17.12.2009 9:21

Mac Frič

Pan režisér Frič v roli Sherlocka Holmese je prostě roztomilý. Nejsem filmovým teoretikem, ani kritikem-znalcem :-), ale jistá prkennost v pojetí role Velkého detektiva se mi jevila velice příhodnou. Pan Frič byl angličtější než všichni poddaní britského trůnu. Přesně takový Angličan, jak si jej český dovák představuje. Konečně, stačí si připomenout charakteristiku Angličanů z doby velmi blízké vzniku filmu, napsanou nikým menším než Karlem Čapkem. A Vlasta Burian v dojroli Lelíčka a krále je nádherný - přesvědčivě podat tak odlišné charaktery vyžaduje opravdové herecké mistrovství.

lucinapes 17.12.2009 11:00

Re: Mac Frič

souhlasím, Mac Frič byl perfektní Holmes, vůbec - skvělý film. V článku jsou zajímavé informace, ale IMHO je poněkud obtížně čitelný.

krmič 17.12.2009 12:23

Re: Mac Frič

Podle ukázek se mi zdá, že film byl o něčem jiném než kniha. Asi jako popisuje Karel Čapek vznik filmu "Tam na horách, tam je švanda!" z literární předlohy "V plném létě". V daném případě bych ale určitě dal přednost filmu.

Jakub S. 17.12.2009 16:56

Re: Mac Frič

Ano, autor jistě Fričovi-herci křivdí, je to prostě Englišmen es e pééfekt džentlmen se vším všudy! A stejně za článeček dík. Záslužný, jako vždy, dobré, zasvěcené postřehy!