16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mira 21.7.2008 14:56

Re: Re: No vida,

Co třeba ... začít se vzdělávat a malinko víc se dívat kolem sebe? ;)

milan007 21.7.2008 14:30

pane Suchý

Zdá se, soudíc podle diskuze, že s Vámi souhlasí jen zde známí a vyhlášení pitomci . Čím to asi bude ??

dvd 21.7.2008 17:13

Nic ve zlém

ale máte-li - jak vidno - potíže s tvorbou přechodníků, tak je nepoužívejte. Aspoň se nezesměšníte.

vlasta 21.7.2008 17:47

Re: Nic ve zlém

Vy budete jeden z nich, nic ve zlém.

A. 21.7.2008 14:21

Asi to bude trochu jinak

Nějak ve mně klíčí podezření, zda pan Suchý nezaměňuje příčinu a následek. Řekl bych, že slušní lidé (ti co odevzdají nalezenou peněženku, nekradou v samobsluze ani v zaměstnání atd) mají prostě jiný systém hodnot než lumpenproletariát. A tak chodí na koncerty, do divadel a čtou knihy. Prostě mají takovou potřebu.

Kdo neskáče není Čech, 15 piv za večer a rvačky na fotbale atd zase patří k životní náplni lumpenproletariátu. Tyhle dvě skupiny obyvatelstva se zcela míjejí. Nevěřím, že na lumpenproletariát může mít sebemenší vliv i to nejkvalitnější umělecké dílo nebo divadelní představení. Nepochybně to platí i naopak. Vypití mnoha piv a návštěva fotbalu neudělá z normálního člověka živočicha. (I když jsem slyšel teorii, že vepřoknedlozelo a pivo přivedly český národ k Mnichovu a Bílé hoře):-)

Talián 21.7.2008 19:21

Re: Asi to bude trochu jinak

Pokud se někde rozdává z cizího, nikdy toho není dost. Také se nadá rozdávat spravedlivě. Bylo by tedy nejlepší nerozdávat nic, jenže to je politicky neprůchodné, neboť to rozdávání má v popisu práce moc vlivných lidí. Je ale možné to rozdávání přiškrtit. Nechť každý oddělí ze svých daní třeba desátek a určí jeho adresného příjemce ( na Spartu, na Slavii, na Semafor, na dálnici, na starobinec atp.). Pak by se vidělo, jak na tom ten či onen je s přízní veřejnosti. Jenže to nemůže projít, neboť je to moc jednoduché a moc lidí by přišlo o kupovanou vděčnost.

Bruno 21.7.2008 14:16

Nechte to na divácích

" Semafor, jenž se stará o diváka, co se chce smát, aniž by se cestou domů musel stydět sám za sebe". Myslím, že by bylo lepší se starat sám o sebe a lidem přenechat starost, čemu se budou smát a čemu ne, popřípadě, za co se budou či nebudou stydět. Já bych se zase styděl žebrat a lhát. A zapomněl jste zmínit, že máte ještě příspěvky od ČT, která z divadla Semafor vysílá svůj pořad a která vám jistě řádně za pronájem zaplatí z našich koncesionářských poplatků.

vlasta 21.7.2008 18:35

Re: Nechte to na divácích

Mně už nářky pana Suchého začínají připadat arogantní. Jako by jediný v Čechách věděl, co je pro národ dobré. Přitom mu nejde o nic menšího než o peníze. Takže tady na psu pláče sice dobře, ale na špatném hrobě.

Beldor 21.7.2008 13:27

hehe..

VEcer si zase pustim "jiste pane premiere".TEn dil o kulture tuto diskuzi presne vystihuje.;-D;-DR^Skoda ze lidi na magistratu nemeli "koule" zatocit s kulturakama jako pan premier:-P

clay 21.7.2008 13:22

pod článkem mělo stát...

LN, 17.7.2008

Autor je demagog

Beldor 21.7.2008 13:28

Re: pod článkem mělo stát...

Ale co to povidate.Vzdyt autor nejlepe vi co je pro nas dobre.A my nekulturni otrapove do toho nemame co mluvit!!!:-P

Majkkl 21.7.2008 14:36

Re: Re: pod článkem mělo stát...

Pravdu díš. Kup si CD Lucie Bílé, to ti musí stačit.. :)

Xaver 82.117 21.7.2008 17:05

Taky Eva s Vaškem dost letěj a bez dotací...

;-)

ferdinandeste 21.7.2008 18:42

Re: Re: pod článkem mělo stát...

Otrapové, kéž byste se toho drželi!

Josef Schweik 21.7.2008 12:51

Ještě bych dodal ve svý pomalosti

že madam Pešková by se asi urazila, kdyby za její večer v Rudolfinu ctěl někdo míň než za Barcu na Spartě. To ví i blbej Mamolo, že Monserrat Caballé je víc než BCF. Vědí to i pražani o Peškové, Urbanové a jiných Umělcích.

No pak je tu otázka, jakou ligu holt kdo hraje. Na vokresní přebor se chodilo dycky za bůra. Tak se na manšaft víc sebrali místní, než že by se vybralo na vstupnym. Tomu se řikalo "členský příspěvky".

honzak 21.7.2008 13:33

Re: Ještě bych dodal ve svý pomalosti

Dneska místní sportovce dotují místní podnikatelé.  Mají na hřišti reklamu. Tak, jako se to dělalo za 1. republiky. Další příjem je z prodeje mladých sportovců do "vyšších" sfér. Zrovna včera koupila Sparta z Bohemky 16 letého mlaďocha. A když to Bohemka nerozfrncá, tak mají na nějaký čas vystaráno.

Josef Schweik 21.7.2008 12:43

Jako pověstnej hlupák si myslim

že divadlo a "umění" (umělec jest člověk, kterej umí - co??? dneska pohledem na postmodernu, mam pocit, že cokoliv, co nějakej blázen ocení) jest výsadou bohatejch.

Praha, Matka naše městská, jest toho důkazem - Hrad, paláce, kláštery, domu měšťanský, domy činžovní i domy obchodní jsou ukázkou architektury, kerou si Hanspaulskej či Ořechováckej zbohatlík dovolit nemoh.

Prostě, krásno a "kulturno" jest nákladem životním a řeholí těch nejbohatších. Já vim, ono zlidovělo, nebo, líp řečeno, z loutek jest dnes opravdový dráma, kabaret taky markýruje noblesu, operu v hadrech psal jen Brecht.

Takže, esli dneska proletariát, kterej jejich řeči nerozumí a proto "kultůůůru" kromě Kabátu vynechává, nacpe do forbesů 50 mld. a do fotbalu 150 mld, nevypadá to s vámi na tý lidový frontě valně.  Asi by to chtělo říci jako dříve, esli chceš bejt cháme považován za měšťáka a osobu kulturní, spoř do prasátka, opera tu běžně stojí 1200(ta dobrá), zaMadonnu daj lidi i bůra, tak holt Česká Filharmonie nemůže stát 150 Kč. Potom bude ctí i povinností "slušnejch lidí položit za to jedno představení ročně, co u nich shlédnou těch 1200 za lupen taky.

Přece si do tý kultůry nebudou pouštět tu vožralou chudou verbež ze stadionu!!!

Jirka Stejskal 21.7.2008 12:30

Zajimalo by me,

jesli by mohl autor nejak konkretizovat, jak si predstavuje, ze divadla pomahaji s vychovou k poctivosti. Nejak mi to hlava nebere. Jak chozeni do dovadla ovlivnuje treba to, ze si clovek necha penezenku nalezenou na ulici? Nebo ze se chova jako prase za volantem?

Ja si na rozdil od autora myslim, ze na to ma nejpodstatnejsi vliv vychova - a priklad - v rodine. Kultura by nejakou podporu mit mela - nechapu ale, proc by to mela byt jenom kultura v Praze? V praze zije cca 1mil lidi. U nas ve meste cca 50 tis. cili asi 20x mene. Praha dava na kulturu 400 mil kc, takze u nas by to melo byt cca 20 mil? To teda nefunguje ani nahodou. Pritom se v divadle delaji dobre veci - at se autor neurazi - mnohdy lepsi nez ty, se kterymi k nam jezdi on.

xxx Kubeš 21.7.2008 13:18

Re: Zajimalo by me,

Jirko Stejskale, máš pravdu. Jestliže se má přispívat na divadla, pak ale spravedlivě a ne podle nějaké božské komise nebo podle přízně kamarádů Suchého a jemu podobných. Pochybuji, že Semafor (na jehož představení jsem kdysi jezdil 100km) nějak víc přispívá na ozdravění společnosti než jiná soukromá divadla.

A. 21.7.2008 14:18

Re: Zajimalo by me,

Nějak ve mně klíčí podezření, zda pan Suchý nezaměňuje příčinu a následek. Řekl bych, že slušní lidé (ti co odevzdají nalezenou peněženku, nekradou v samobsluze ani v zaměstnání atd) mají prostě jiný systém hodnot než lumpenproletariát. A tak chodí na koncerty, do divadel a čtou knihy. Kdo neskáče není Čech, 15 piv za večer a rvačky na fotbale atd zase patří k životní náplni lumpenproletariátu. Tyhle dvě skupiny obyvatelstva se zcela míjejí. Nevěřím, že na lumpenproletariát může mít sebemenší vliv i to nejkvalitnější umělecké dílo nebo divadelní představení. Nepochybně to platí i naopak.

honzak 21.7.2008 12:28

zjišťuji, že

zebra je zimovo brácha. Možná nevlastní.

Zebra 21.7.2008 12:36

Re: zjišťuji, že

Honzak, vaše intelektuální výkony mě soustavně přivádějí k úžasu. Jen si nejsem jistý, zda jejich publikací děláte dobře.

honzak 21.7.2008 13:36

Re: Re: zjišťuji, že

jistý si buď! Ve své charakteristice tvé osoby evidentně nejsem sám. Asi děláš někde chybu. Možná proto, že jsi systémově soudruh z NDR.

Zebra 21.7.2008 13:45

Re: Re: Re: zjišťuji, že

Je vás víc, co "docházejí ke zjištění" že jsem bratr nějaké zimy, možná nevlastní ? A jak se vám to stalo, chudinkové ? Nebo co jste myslel  tou "charakteristikou" vy neustále se mýlící dálkový diagnostiku ?

honzak 21.7.2008 14:24

Re: Re: Re: Re: zjišťuji, že

vidím, že jsem rýpnul do vosího hnízda! A navíc teď prokouknul jeden ffígl Billa Gatese. Zkrátka, podařený den!

Zebra 21.7.2008 14:40

Re: Re: Re: Re: Re: zjišťuji, že

Já jsem tedy vyhlášený svatou trpělivostí a neúnavnou pídivostí, ale občas i tak musím kapitulovat a zde cítím, že jsem kapitulaci blízek. Není tu někde nablízku znalec, který by mi vysvětlil, kdo, proč a za jakých okolností může fiktivní zjištění, že jsem bratr zimy, považovat za píchnutí do hnízda vos a tím pádem považovat svůj den za vydařený ? Nebo že bych vás honzak tragicky podcenil a vy pod maskou picyklistického konstruktéra vekslů skrýváte předního českého dadaistu ?

cb 21.7.2008 12:05

Chapu

Kdo nema rad Sucheho, je jednoduchy.

Schumacher 21.7.2008 11:53

Některé příspěvky mě inspirovaly....

Tak jako za vstupného nějaká část je určena na podporu něčeho, tak jak jsou poplatky z paměťových médií, měla by být zavedena i daň ze sportu. Například z používání veřejných prostor, například chodníků. Protože chodník je určený k chůzi a nikoli k běhu. Jinak by to byl běžník. Běžci svým dusotem poškozují dlažbu, případně půdní pokryv, znepokojují pokojné chodce a  popuzují psy. To všechno aniž by platili haléř daní a organizovanému sportu. Proto by mělo být zákonem nařízeno, aby každý běžec měl placený průkaz, tzv. běženku. Výnos by byl určen dílem do obecního rozpočtu, dílem na  podporu organizovaného sportu podle počtu účastníků, přičemž za účastníky by byli považováni i platící diváci na stadionech a u televizních obrazovek. Obdobná placená  licence by byla nezbytná pro provozování jakéhokoli sportu na veřejnosti. Poplatek z provozování sportu v soukromí by byl hrazen z daně ze sportovních pomůcek. Za sportovní pomůcku budiž považován jakýkoli předmět způsobilý plnit funkci sportovního náčiní. V případě, že ke sportu by byl použit předmět osvobozený od sportovní daně, byla by daň doměřena s vysokou pokutou, například  jako když  použijete dani nepodléhající rostlinný olej jako pohonnou hmotu pro automobil. Správcem poplatků ny byl OSS  - Ochranný svaz sportovní. Kontrolou běhavek a jiných sportovních povolenek by byla pověřena městská policie. Režim daně a poplatků budiž  stanoven Zákonem o sportovní dani a poplatcích. Seznam dani a poplatku podléhajících aktivit budiž stanoven příslušnou vyhláškou. Sportu zdar a kolektivnímu organizovanému zvlášť!  Není to skvělý nápad ?  Přinejmenším na běhavku.....

Malý Aston 21.7.2008 12:16

Re: Některé příspěvky mě inspirovaly....

Daň ze sportu je bezpodmíněčně nutné zavést.Všechno bude fungovat jak píšete jen nevím jak naše sportování v ložnice s ní nebo oním podchytnout.On ten orgán také slouží jako sportovní náčiní.Možná to omezit věkem? Od 15 platit i když nesportuješ až do 90 let,hranici určí až smrt Karla nesmrtelného.A budou platit všichni ať ho mají nebo nemají ať ji má nebo nemá,tak jak to funguje u televizních a rozhlasových přístrojů.Máš připojenou elektriku? Tak posloucháš nebo se díváš.Má ho nebo máš ji? Musíš platit a hotovo.:-D

StandaT 21.7.2008 12:38

Re: Některé příspěvky mě inspirovaly....

To by nefungovalo, Češi jsou známí vykuci. To by se muselo udělat, jako s televizními poplatky. Tam se taky vymlouvali, vymlouvali a zase vymlouvali. Cestičky hledali... Jenže! Bez elekřiny se na televizi nepodíváte.Tak se to udělalo na elektrickou zásuvku - a ejhle, funguje to! No a bez čeho se nedá sportovat? No bez bot přece. Takže kdo má boty, bude platit. Jednoduché, trvalá platba, konstatní poplatek občas valorizovaný poslaneckou sněmovnou.