8.6.2024 | Svátek má Medard


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
JH 14.5.2008 8:50

Je to veliká škoda pane Suchý, ale s tím jste měl počítat!

Česká pseudodemokracie mafiánského-amerického střihu má dostatek uvědomělých, kteří jako za totality budou plnit svěřené úkoly a to důrazněji než dříve komundírové. Asi budeme ještě skutečně vzpomínat v dobrém na to co komunisté po nevalných padesátých dokázali. Ostatně už je to patrné ve filmu, literatuře a o současné úrovni společnosti víte osobně dobře vy sám!

eTony 14.5.2008 9:00

Re: Je to veliká škoda pane Suchý, ale s tím jste měl počítat!

co to tady plácáte ? Vy budete vzpomínat v dobrém na dění v padesátých letech ? Semafor, pokud má takový věhlas a kvalitu, tak pro jeho majitele musí být hanbou někde žebrat.

John2 14.5.2008 9:32

Re: Re: Je to veliká škoda pane Suchý, ale s tím jste měl počítat!

Náhodou, na takové bomby jako "Zítra se bude tančit všude" nebo "Florenc 13.30" se dnešní producenti už nevzmůžou. Ach jo.

umělecký kritik 14.5.2008 8:48

Kdo chce kam, pomožme mu tam!

Ćlánek pana Suchého považuji za provolání archeopálního bývalého umělce, který nadstandardně dlouho využíval materiálních výhod veřejné popularity šedesátých let , i když minimálně tento fakt vyvolal také svým přičiněním zesnulý umělecký novátor pan Šlitr. Jeho smrtí nemohl pan Suchý umělecky obstát před veřejností, a proto jakýkoliv jeho počin byl vždy uměleckou a finanční ztrátou pražského magistrátu. Jelikož se vždy vyznačoval na veřejnosti sebestředným zájmem, nemohl proto dobrovolně ukončit svojí quasiumělecké vystupování a samozřejmě dyl z veřejných zdrojů určených  na umění. Konečně se magistrátní úředníci rozhoupali a věřím, že urychleně finančně ukončí jeho dnes již generační přiživování se na veřejných financích a uměleckých citech občanů.

John2 14.5.2008 9:37

Re: Kdo chce kam, pomožme mu tam!

Teď jsem trochu natvrdlý - pokusil jste se o srandu? Pokud ano, měl byste svůj příspěvek alespoň dokumentovat smajlíkem. 

sestřenice Běta 14.5.2008 12:55

Re: Kdo chce kam, pomožme mu tam!

Archeopálně, duálně dekonstruktivistické a pregnantní. Ať žijí umělecké city! (Nebo to byl fakt fór?)

Míra 14.5.2008 8:46

Spíš k diskuzi než k článku

Vypadá to tak, že divadlo, které oslaví (snad) 50. sezónu, nemá právo na existenci. Kvalitnější zřejmě budou módní rychlokvašky. Ve kterém jiném divadle dneska najdete jedinečnou poetiku, humor a nádherné písňové texty? Snad jen Cimrmani. Držím Semaforu i ostatním bojovníkům, kteří svým divákům, i když jich nejsou masy, chtějí něco dávat, palce v boji s nadutostí. Vždyť nebojují jen za sebe, ale za jistou kulturní úroveň nás všech, i když někdy proti vůli mnohých, a to by snad osvícení mocní mohli chápat. A mají-li málo světla, tak by si měli nechat posvítit odborníky.

ad Slovan: ano, říkají mi semaforská díla současná!

F2 14.5.2008 8:51

Re: Spíš k diskuzi než k článku

Víte, Semafor ale nepotřebuje vaše držení palců, ale potřebuje vaše peníze.

Odborníci 14.5.2008 9:33

Re: Re: Spíš k diskuzi než k článku

Jezdím vlakem, ale nekupuju nádraží.

Ivan Nový 14.5.2008 9:41

Odborníku,

ale kupujete nádraží, po kouskách v jízdence. Ani železnice by neměla být dotovaná.

Spokojený 14.5.2008 9:02

Re: Spíš k diskuzi než k článku

Sklep, Ypsilonka, jistě najdete další příklady. Jen z okruhu bývalého Semaforu vzniklo několik divadel dalších - své divadlo má i Luďek Sobota, Josef Dvořák, je (bylo?) divadlo Šimka a Grossmana. Problém bude, pokud se budou i tato divadla množit podobným tempem a každý trochu známější herec si založí další... 

slovan 14.5.2008 9:04

Re: Spíš k diskuzi než k článku

Vite, ja se klidne podivam na dila ktera kladne ohodnoti odbornici, ale usudek mam svuj vlastni a ne vzdy stejny s odborniky. Odbornici na umeni? Diky, to nemusim

Odborníci 14.5.2008 9:30

Re: Re: Spíš k diskuzi než k článku

Ano, úsudek máme každý vlastní, ale globálně by v jednotlivých oborech snad měli mít své slovo odborníci.

Ivan Nový 14.5.2008 9:36

Odborníku,

v žádném oboru nemají slovo odborníci, ale trh, trh rozhoduje co se prosadí a proto taky civilizace postupuje vpřed. Podívejte se na bouřlivý rozvoj technologií, kde odborníci vymýšlejí stále nová zlepšení, ale o tom, co se ujme, rozhoduje trh, nikoliv nějaká jednotlivá lidská autorita.

RomanL 14.5.2008 10:18

Re: Re: Re: Spíš k diskuzi než k článku

Odborník na slovo vzatý Adolf Hitler měl určité konečné řešení. A bylo naprosto globální.

eTony 14.5.2008 8:35

Nemůžu

pochopit, proč by měla být soukromá firma dotována penězi daňových poplatníků, kdy navíc majitel si dělá na tyto peníze nárok. Mohl bych volně parafrázovat : to se nám to podniká, když nám všichni daňoví poplatníci dávaj.

Kdo se dá na podnikatelskou dráhu, musí počítat se systémem nabídky a poptávky....

A je to 14.5.2008 8:26

K článku

Co nedodělal komunista , dokončí ODSSák.Paradox zvonili jste klíčemi na Václaváku ,volali po lepších časech.Tak lepší čas přišel,sám pan prezident z hradu nám to oznámil.Nevím pane Suchý proč si stěžujete.Politika ODS kterou jste jistě volil je právě o tom,že chudšímu seberem a dáme to bohatým,tento systém se přelil do celé naší společnosti.Jen se divím ,že se lidé diví.Jinak doufám,že divadlo SEMAFOR nezanikne.

ok 14.5.2008 8:31

Re: K článku

problém není v principech svobodné společnosti. Problém je v tom, že ODS je extrémistická strana, a lidé si toho dodnes nevšimli.

eTony 14.5.2008 8:37

Re: Re: K článku

prosim jich, nechte toho žvanění......

ok 14.5.2008 8:44

Re: Re: Re: K článku

tak to byste měl zavřít i parlament - vždyť už váš Kléma (nebo Adolf?) říkal, že parlament je žvanírna.

eTony 14.5.2008 8:47

Re: Re: Re: Re: K článku

vy sedíte v parlamentu ? No, z toho, co tady plodíte, bych řekl, že ano.

Kolombo 14.5.2008 8:50

Re: K článku

Tak třeba já jsem zvonil právě proto, aby mi stát, strana a vláda nekafrala do života,  aby mi nevnucovala různé pseudoslužby tím, že mi je dá skoro "zadarmo" , když mne nejprvě mohutně skásla, zatímco holduji-li státem nefedrovaným aktivitám tak platím jako mourovatej. Ať si každej vydělá a poté utrácí za to, co ho těší. Na nějaké kecy o "chudších" kašlu. Každý elitář, který poskytuje služby malé skupině lidí, která ho nechce dostatečně zaplatit vykřikuje, že vlastně slouží všem a volá po veřejné podpoře. Neexistuje důvod, proč by měl jeden občan dotovat druhému jeho zábavu.

Kolombo 14.5.2008 8:56

Re: K článku

Ještě dodatek - proč si myslíte, že nedáme je totéž co seberem? "Chudší" má automaticky nárok na příspěvek? Tak přispívejte, ale dobrovolně a ze svého, šlechetný barde!

ilik1 14.5.2008 9:24

Re: K článku

Ponechme stranou umělecké kvality divadla Semafor. Podstatné je,že pan Suchý neříká celou pravdu. Pouze u 25% z celkové výše grantů se bude přihlížet k prodaným vstupenkám a to proto,že ti,co jsou úspěšní ,se bouřli proti znevýhodnění. Logicky, proč by měla být dotována poloprázdná divadla.

MF 14.5.2008 8:26

Praha.

Proč jsou všechna divadla v Praze? V Liberci, Hradci, Ústí a pod. by se uživila a ještě by dostala granty od měst.

ok 14.5.2008 8:17

barbaři

Je to jednoduché: buď budeme i nadále civilizovaný stát, nebo se z nás stane tržní barbaristán typu Irsko, kde nižší společenské vrstvy (tj. celá společnost) žádnou vyšší kulturu nepotřebují.

Ta hrstka odrodilců co zbydou můžou jezdit za divadlem do Drážďan, až dostaví dálnici, jste tam za hodinu a čtvrt, ti rychlí i za hodinu. Drážďany jsou sice takové okresní město, ale dotovaná divadla s "vyšší" kulturou tam mají.

Za počínáním radního Richtra je "korupce trhem", to je jasné i malým dětem.  Bezskrupulózní gauneři prostě  nemají s uplácením problém. Ale dokážete si představit Suchého, jak Richtra uplácí?

Babča 14.5.2008 8:21

Re: barbaři

ZLATÁ SLOVA !!!!!!

eTony 14.5.2008 8:28

Re: barbaři

co to je ta "vyšší kultura " ?

ok 14.5.2008 8:32

Re: Re: barbaři

Zeptej se paní učitelky, Toníkůůů.

eTony 14.5.2008 8:38

Re: Re: Re: barbaři

ptám se vás, protože tento termín používáte.