16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pražák 17.7.2008 14:41

Re: Re: Pan Neff skutečně nemůže nevědět daleko více, než předstírá

Milý Racku, já třeba pamatuji Divadlo Járy Cimrmana ve strašnické Solidaritě. Jistě ani Vám neuniklo, že sehnat tehdy lístek byl kumšt.

Když po povodni roku 2002 byl zavřen Semafor, byla panu Suchému a jeho souboru poskytnuta možnost v Solidaritě hrát. Divadlo ovšem zdaleka nezaplnil a zakrátko odtud sám odešel.

Historik 17.7.2008 14:35

Absolutně kecáte

Spotřební daně z benzínu a nafty se vybere více, než jde na údržbu silniční sítě. Silniční daň, mýto, dálniční známky jsou ještě navrch. A z fondu dopravní infrastruktury se dotuje i ta železnice částkou větší, než je její podíl na spotřební dani.

RomanL 17.7.2008 14:31

Re: Re: vyžírkové a svobodní lidé

... vám už ten mozek ale vymyli... ;-D

AJ 17.7.2008 14:30

Re: Re: Re: celou dobu, co se

Samozřejmě máte pravdu, proto ten řev.

Historik 17.7.2008 14:29

Re: A já blbec myslel, že konečně někomu vadí ty debilbordy u silnic!

Milý ekofobe, bilbordy u silnic už docela vadí např. dopravní policii. Bohužel "kdosi" uzavřel s jejich provozovateli dlouhodobé smlouvy, což hraje větší roli, než zmařené lidské životy. Takže se kácejí stromy, ale bilbordy zůstávají.

Historik 17.7.2008 14:25

Tak si představte dvě situace

1) Zavřou se všechna pražská divadla

2) Přestane jezdit veřejná doprava.

A tady navíc nešlo o zrušení dotací, ale o částečné přerozdělení mezi různá divadla. Pomohla si ta, do kterých diváci CHODÍ z čehož lze usozovat, že jsou potřebnější než ta, kde se sejde nějakých 15 diváků.

dulcibelka 17.7.2008 14:13

Re: Chyba v předpokladech u některých diskutujících.

Spíš se divím, že onen divadelník s.r.o. žádá, aby mu na jeho společnost platil někdo jiný, než laskavý divák.

honzak 17.7.2008 14:03

Re: Honzák na hrad!!!! Jedinej, kdo překoná současnýho vševěda!!!

jedině recipročně, humoristo!

honzak 17.7.2008 14:03

Re: Re: celou dobu, co se

Za trest si nedám po večeři doutník! Neplač, sám si za to můžeš!

Jak jsem byl napsal tvému předchůdci - já chodil do SEMAFORu, když ty jsi ještě byl na houbách, případně si hrál v uhláku na horníka (1964).  Ale kvůli tomu nemusím souhlasit s nesmysly, ke kterým se pan Suchý propůjčuje. Jo a do divadla NEMUSÍM. Nevím kdo by mi takovou povinnost uložil. Do divadla jdu tehdy, když se mi chce.

Chris Kelvin 17.7.2008 13:58

Chyba v předpokladech u některých diskutujících.

Na Praze 6 (modelový příklad) je určité množství kulturních příležitostí. Poměrně malé, nepočítám-li všelijaká nákupní centra pod. ;-) Takže se radnice rozhodne platit nějaký ten "kulturní stánek". Neplatí ho však proto, aby podpořila stárnoucího pana Suchého, který podle mě vůbec jako osoba dotace nepotřebuje (vsadím se, že i kdyby nepobíral penzi, uživí ho tantiémy více nežli bohatě), ale proto, aby nějaká ta kultura na té Praze 6 byla. Radnice platí divadlo se vším ansámblem (respektive přispívá na jeho chod) a může-li si vybrat, logicky zvolí pro jeho vedení osvědčenou kulturní osobnost. Toť vše.

Nojo, ale pak přijde nějaký pan Richter a všechno ze dne na den postaví na hlavu. Divíte se protestům, zvlášť když jako divadelník musíte i platit mzdy a slíbené peníze, se kterými počítáte, najednou nejsou? Ze dne na den?

honzak 17.7.2008 13:57

Re: Re: celou dobu, co se

mladý muži (za mého mládí pan Suchý v čítance nebyl, tenkrát tam kralovali pionýři), vy budete intelektuál, že?

Kolikrát jste byl v SEMAFORU? Kolik máte doma jejich desek? Kolik knížek? Já na tyto otázky mohu odpovědět, že NEPOČÍTANĚ. To ovšem neznamená, že pan Suchý v provedení 2008 je ten samý jako v provedení 1958 (z toho roku mám první autentickou vzpomínku na Pramínek vlasů). A také to neznamená, že musím souhlasit s postojem pana Suchého. Řečeno s klasikem - nedělá dobře, Jaromír!

Zebra 17.7.2008 13:42

Milé huhu et consortes,

Kontrolní otázka: Komu plyne a k čemu slouží dotace např. pražské veřejné dopravy ? Odpovím si sám: plyne Dopravnímu podniku Prahy a slouží k tomu, aby mohly metrem a dalšími sockami jezdit i socky, které by na lístek za náklady+přiměřený zisk neměly. Kdyby na něj neměly, nedostaly by se do práce, nebo by si na něj utrhly od huby, ovšem pak by chcíply hlady – koho by potom podnikatelé zaměstnávali ? Nebo by jezdily prohnilými stopětkami nebo uhoněnými escorty, čímž by buď totálně ucpaly pražské ulice a rovněž by se do práce nedostaly a navíc by se pozabíjely při havárkách svých pojízdných vraků, případně otrávily jejich zplodinami - koho by potom podnikatelé zaměstnávali ? Nehledě na to, že v ucpaných ulicích by určitě pár podnikatelů trefil šlak a řemen havárek i otráveného vzduchu by jich sem-tam taky pár chytil.

 Ještě by tu byla možnost, že by podnikatelé sockám zvýšili mzdy natolik, aby je do práce dostali. Obávám se však, že by pak jejich produkty byly zvýšenými náklady silně handicapovány a tito by si je pak mohli leda nakládat do podnikatelského octa.

Ergo dotace do pražské dopravy jsou v zájmu socek i podnikatelské elity, o ostatních sociálních a věkových skupinách nemluvě i.e. ve veřejném zájmu.

Chovám naději, že význam dotací do veřejné dopravy nezpochybňujete, neb jsem vás zatím neslyšel huhákat, že jejich příjemci, dopravní podniky, si nezřízeně mastí kapsy na úkor vyssávaných podnikatelů. Je-li tomu tak, bylo by možno přistoupit k osvětlení účelu dotací do kultury.

Zebra 17.7.2008 13:40

Re: Možná jsem primitiv, ale já si své kulturní potřeby uspokojuji sledováním filmů na DVD

Jste nějakej rozhazovačnej, Kohout ! Jaká údržba budovy ? K čemu je vám, konzumentovi trafikálních dývek, nějaká budova o který nějakej nikým nevolenej samozvanej estét rozhod, že je "historicky cenná" ? Vy jí přece k saturaci svejch kulturních choutek nepotřebujete tak co byste na ní co platil ? Ať si spadne, však on tam někdo postaví jinou, novou, lesklou. Nebo jestli nějakýmu cimprlichovi (třeba těm hercům v tom divadle vevnitř)  vadí, že chátrá nějakej cizí barák, tak ať si ho koupí a podepře či podepřou, ale hezky za svý !

Yaroukh 17.7.2008 13:28

Divadlo setak dělat nedá?

Copak ještě nikdo nehrál divadlo pro radost po večerech? Kde se v těch lidech (a Neffovi) bere přesvědčení, že potřebujeme, aby někdo dělal profesionálně divadlo, který se neuživí?

karel 17.7.2008 12:51

Honzák na hrad!!!! Jedinej, kdo překoná současnýho vševěda!!!

Pane Honzáku, šlo by poslat fotku???

karel 17.7.2008 12:48

nebo Topolánka na tripartitě....

Zebra 17.7.2008 12:45

Re: celou dobu, co se

Á je správně, posloucháte blbé rádio/rádia resp. jste blbý, když čekáte na tvorbu p. Suchého v rádiu. Musíte do divadla !

Vaše přirovnání je vskutku perla. Veterání hrajou furt jen fotbal a ještě k tomu nevalně, protože už nemůžou, takže nemají ani na okresní přebor. Divadelnící hrajou tu Shakespeara, tu Suchého, tu Bernharda a věkem a zkušenostmi se vesměs lepší, takže většinou první liga až do důchodu. Tolik k rozdílům nádavkem k vaší správně určené střeše. Ovšem pokud jste tím "to" mínil vyniknutí vaší nedostatečné orientace v kultuře, tak to se podařilo !

exalted 17.7.2008 12:00

Dcera Ljuby Krbové

je Panna Marie? 8-o8-o8-o

vlasta 17.7.2008 11:56

Re: Jel jsem takhle s přítelem synovce nevlastního švagra.

R^:-D

míša 17.7.2008 11:55

Re: Jel jsem takhle s přítelem synovce nevlastního švagra.

:-D:-D

Ivan 17.7.2008 11:52

Re: vyžírkové a svobodní lidé

Typické zjednodušené vidění světa. Například železnice jsou nejméně dotovaným druhem přepravy. Autor příspěvku ovšem neví, že průjezd jednoho naloženého kamionu opotřebuje silnici jako průjezd zhruba 20000-ti  (slovy dvacet tisíc) osobních aut. Tedy kamion by měl přispívat na opravu dálnice 20000x více než osobní auto. Tedy při dálniční známce za 1000Kč za osobní auto by kamion měl platit přinejmenším 20 milionů za svou dálníční známku. (Ovšem dálniční známka u osobního vozu  by měla být taky výrazně vyšší. Propočty výše mýtného na pokrytí nákladů dálnice u dálnice z Olomouce do Ostravy vycházely na 600Kč za průjezd jednoho auta.)  Ve svěle těchto fakt vypadají dotace železnice trochu jinak. Obdobně s daní na naftu. Ta má sloužit údržbě silnic. Platí ji ovšem i železnice, která si údržbu svých drah dělá za svoje a dotuje tedy daní silniční dopravu. Atd., atd.. Obdobě je to i s kulturou a sportem. Tam by vysvětlování bylo složitější a nemám do něho chuť ani čas. Bylo by ale stejně průkazné jako výpočet skrytého dotování kamionové přepravy.

TBB 17.7.2008 11:41

Re: celou dobu, co se

No, Honzáku,

trefovat se do věku p. Suchého je podlé a pokud mu závidíte jeho výkonnost a mladou ženu, je to podlé s umocněním (minimálně na dtuhou).

Mám za to, že p. Suchý (který už  za dob mého dětství měl v čítance cosi o tulipánu), si po všech životních průserech, jež se mu přihodily zcela nechtěně, zaslouží větší pozornost, než parta nafoukaných hlupců, kteří dělají něco, o čem se domnívají, že to lidi chtějí.

Náš národ měl pár géniů - a p. Suchý mezi ně patří (alespoň dle mého názoru). Až sepíšete alespoň 10% toho, co napsal p. Suchý a bude to mít tak velký náboj, že si to lidi budou zpívat u táboráků, v autobuse, nebo jim to jen tak bude bzučet hlavou, tak si na Vás možná taky někdo vzpomene.

Takže až se budete do někoho trefovat - běžte do hluboké pihele, než si sám po sobě přečtete, o koho a proč se otíráte.

dvd 17.7.2008 11:31

Milý Martine

neziskový subjekt utratí všechny peníze tím, že je vyplatí zaměstnancům - a hlavně šéfům - neziskového subjektu, takže žádný zisk negeneruje a má tedy důvod začít vyřvávat NAVALTE PRACHY!

BTW: Semafor s.r.o. dle Vaší definice je pak typický ziskový subjekt - takže proč něčím Suchému přispívat. Ovšem tak jak se naši Umělci projevili je zřejmě neziskový subjekt takový subjekt, který prodělává.

A. 17.7.2008 11:16

Mám návrh

Co takhle všechny ty bilboardy zrušit?

Vypadá to hnusně, hyzdí to krajinu a stojí to spoustu peněz, které nakonec zaplatíme zase my v ceně inzerovaných produktů. Tahle zabilbordovaná krajina, zloději taxíkáři a nádraží plná smraďochů jsou důvodem, proč se cizinci právem dívají na tento národ se špatně skrývaným úšklebkem.

xxx Kubeš 17.7.2008 10:51

Kultura?

To je jenom zástěrka, všem jde jenom o prachy. A dotace jsou jen veliký podvod, kdo umí své řemeslo, tak mu diváci rádi za něj zaplatí. A pan Suchý, kterého jsem si kdysi vážil? Přiřadil se k úrovni vyžírků, kteří chtějí žít na úkor daňových poplatníků, jako ta sebranka, co kdysi stávkovala v televizi.

vlasta 17.7.2008 10:46

Úroveň

Viděl jste pane Neffe záběry chování "umělců" po vniknutí na jednání Magistrátu? Ne? Doporučuji!!

Martin 17.7.2008 10:34

Re: Neziskové divadlo

Neziskový subjekt je takovým subjektem, který nemá za úkol generovat zisk. A když zisk nastane, tak takový subjekt má povinnost ten zisk znovu reinvestovat do předmětu své činnosti.  Komerčí subjekt je zase vytvořen za účelem provozování komerční činnsti = činnosti která vede k finančnímu zisku subjektu a vydělané peníze můžou klidně jít na libovolné účely.

Hrad 17.7.2008 10:02

Re: Re: Nikoliv, chtějí aby ONI sami rozhodli co je a co není umění

Proto, že ti co tam chodí, mu vytvářejí život hezčí, složitější, kulturnější, bohatší, mnohdy o tom dotyčný(á) ani neví, nebo na to se.e. To všechno "konzumuje" jaksi neuvědoměle, jako třeba vzduch. Ten také zatím neplatí. Ale všeho dočasu. Tržní prétoriáni už vymýšlejí jak ten vzduch zprivatizovat. To bude "džob". K té vaší poznámce, která není nová. "Sypání perel sviním", se na ni odpovídalo v antice.   

uf 17.7.2008 10:02

Re: Re: Jel jsem takhle s přítelem synovce nevlastního švagra.

Lajdo, lajdo, opravdu nic si z toho nedělej, prostě jsi to nepochopila, no!

huhu 17.7.2008 9:57

Re: Re: možná by bylo zajímvé kdo zaplatil ty billboardy a z jakých dotací !

zoufalý Rv