25.6.2024 | Svátek má Ivan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ok 22.7.2008 10:11

Re: ..exprezident Havel ...

R^ ;-D;-D;-Dtaky by mě zajímalo, proč exprezident nejde příkladem, a Barrandovské terasy nechá chátrat. Je to OSTUDA.

Veronika 22.7.2008 9:50

???

Řekla bych,že ta paní,co je podepsaná pod tímto článkem asi nezná skutečný stav těch věcí a do památkové péče tedy rozhodně nevidí,kdyby totiž viděla,tak by všechny památkáře necházela do jednoho pytle.A plně souhlasím s odpovědí od autorky Romany Rosové. Památkáři jsou tady na obtíž a je v obecném zájmu jejich pravomoce(v současné době NPÚ výkonnou moc nemá) v co největší míře ještě více oslabit nebo nejlépe zrušit úplně.S tím nádražím bych se spíš doporučila dotazovat na MHMP.

tosek 22.7.2008 9:48

Re: brečíte hezky paní!

Zlatá slova, nejplepší památkáři žádní památkáři, nejlepší (a hlavně nejlevnější) by bylo zbavit se vůbec všeho kulturního dědictví a památek. Jak by Praha mohla vydělávat, kdyby nějaký šikovný developer kompletně zboural Malou Stranu a Staré Město, nastavěl tam nějaké obchodně-administrativní krabice a přivedl k nim nádherné alespoň osmiproudové dálnice. Taky by se mohlo zlikvidovat Národní muzeum, Národní knihovna a Národní galerie, knihy, obrazy a jiné nepotřebnosti spálit v rámci nějaké show moderované Leošem Marešem, na níž by zazpívala Lucka Blbá. No a nakonec by bylo nejlepší zbourat Pražský hrad i s katedrálou (stejně se pořádně neví komu patří, tak co) a zřídit tam třeba velkokapacitní garáže, lunapark nebo něco co prostě lidé chtějí a ne žádné hloupé památky.

šakal 22.7.2008 9:24

...Ále...vládu bych do toho netahal...

...Tohle bych viděl spíš na magistrátní techtle mechtle. A divoký kapitalismus tu kolem sebe nikde moc nevidím. Spíš takový ten postnormalizační nepotismus a jánabráchismus :-/ 

Jo, jsem ten původní šakal. Akorát léty o něco unavenější a o něco naštvanější  ;-)

Romana Rosová 22.7.2008 9:01

uvedení do skutečnosti

Chtěla bych paní (či slečnu) Markétu trochu poopravit - Národní památkový ústav a potažmo jeho zaměstnanci nemají žádnou výkonnou moc a to již tolikrát zmiňované kulaté razítko, které povoluje či zamítá demolice, přestavby, přístavby či zrušení. Toto razítko a tudíž veškeré pravomoci a moc mají úředníci, kdysi na okresních úřadech, nyní na pověřených městech. Národní památkový ústav má pouze právo odborného vyjádření, které tito úředníci mohou (ale nemusí, což se také často stává) brát na vědomí a řídit se jím. Proto bych navrhovala poslat Pavla Žáčka nikuliv do NPÚ, ale mezi úředníky pověřených měst. Ostatně nově připravovaný památkový zákon ubírá NPÚ další pravomoci a přenáší je a kraje a pověřená města, která jsou těsně spjatá s politikou, podnikatelskými lobby a zájmy úředníků

Bohata 22.7.2008 8:50

Re: přerovská Komuna

Tím,že patřil Dočkalovi z Brna a ten si prosadí cokoliv a kdekoliv.Tentokrát to bylo zboření a televise při hysterických scénách opoměla jmenovat majitele.

Podobně se těžko dozvíte,která firma to vlastně opravovala střechu na hradě Pernštejn,že pod ní,jak v noci chytla zůstaly na shoření velmi vzácné předměty historického sálu.Tamější kastelán dodnes koktá,když se ho někdo zeptá která že firma to byla.

Snad se ty předměty někdy objeví až některý z českých zbohatlíků se nějak finančně zakymácí.

sunar 22.7.2008 8:30

.. ale rozhodně vypadáte nejlíp mezi těma přemoudřelejma páprdama

;-)

Mejla 22.7.2008 7:46

Přerovská Komuna byla vyjímečná jen tím, že byla putykou, kde chlastali bolševici.

Jinak to byl tuctový nevzhledný barák.

Novák 22.7.2008 7:41

Nejen Bubny

On má podobný osud potkat i naše slavné filmové nádraží Dejvice, které má být pod nějakou záminkou v rámci výstavby tunelu Blanka nakonec zbourané a měl by tam stát nějaký skleněný krychloidní hotel. Ale tohle se před veřejností tutlá.

trojan 22.7.2008 7:14

Re: Pral bych slecne/pani aby potrebovala vymenit okna v baraku

Památkáři to je komunistická verbež,která rozhoduje o cizím majetku bez souhlasu majitele,takže by je měli zrušit.když chtějí mít památky ať platí a protože na nic soukromníkovi nadají ani korunu tak ať jdou do prde.....

Renata T. 22.7.2008 7:10

..exprezident Havel ...

To myslíte toho pána, co nechal tak krásně upravit Barrandovské terasy?

Franta 22.7.2008 7:07

Milá Markéto,

ono se mělo za těch devatenáct let něco změnit??? Jako s Čalfou, Dubčekem a Havlem, těmi komunisty??? Aha. Tak se nediv !!!!

honzak 22.7.2008 7:04

brečíte hezky paní!

Co přestavba Masaryčky? A Hlavního nádraží? Zrušená Hrabovka? Nádraží v Březnici?

Musíte se smířit s tím, že holt je jiná doba. Ze stávající infrastruktury zůstává to, co je použitelné, zbytek se prodá. Že téměř vždy svinským způsobem a za tučné úplatky je jiná a velmi špatná věc.

Památkaři jsou typově stejná skupina vyděračů jako ochránci přírody. Čím méně jich bude, tím líp.  Když má stát takovou dojemnou péči o památky, tak ať si je koupí, opraví a provozuje. ZA SVÝ!!!! Ostatně zdevastované zámky na severovýchodě Moravy žalují jasnou řečí!

František 22.7.2008 6:33

Nic se nezměnilo, často je to ještě horší

Po vládě komunistů přišla vláda peněz.

Nic podstatného se nezměnilo, v mnohém je to ještě horší.

Ti, co mají peníze, tak mají smysl jen pro to své, egoismus je dnes

daleko větší než byl ještě dříve.

Jaká je společnost, takový je vztah ke kultuře a také památkám.

rzl 22.7.2008 5:24

Re: ...No...architekt Jakub Cígler...

ORCO group nejsou "chytry?, takhle jste chytry vy taky. Jen maji podporu. A to je to podnikani chlapce. Jestli jste ten sakal z pred par lety, tak tady mate divoky kapitalismus. Ted nejde o pozemky, ty se rozparceluji bez problemu. Ted jde o sluzby. Jista cast verejnych sluzeb je jeste k mani. Z hlediska vlady uz je malo co zpenezit. Tak je nutne prodat to, co zbyva. Vite, co to je? Vzdelani a zdravotnictvi. Momentalne jsou na tapete nemocnice, protoze zdravotnici rvou. Az budou rvat ucitele, pravda s mensim hlasem, protoze vzdelani je odlozena investice, tak to nebude tak zhave. Castecne pro to, ze ani vlade a casti parlamentu se vzdelani nedostava, a castedne proto, ze vychovat ucitele, je dlouhodoba zalezitost. Tak to prodaji. Je zajimave, ze nikdo nehodnoti. jak je uspesne ceske soukrome skolstvi.

Top 22.7.2008 4:55

... no preci sli si ulozit ...

rolandszewczyk 22.7.2008 1:33

,

všechny pamatkáře by měli zrušit,páč by to mělo veliký vliv na růst populace

šakal 22.7.2008 0:47

...No...architekt Jakub Cígler...

...nedávno v těch místech chodil po štěrku mezi zrezivělými kolejemi, rozhazoval rukama a Benjaminu Fragnerovi z Výzkumného centra průmyslového dědictví vykládal, že "to tady přeci nemůže zůstat, protože by to klienta omezovalo". Tedy - ty památky, že prý tu nemohou zůstat.

Ale že dotyčný "klient" - ORCO Group koupil tyhle pozemky za půl darma, jakoby nějak zapomněl; to je zřejmě spravedlivá věc, za kterou může jen rozmar počasí a mimořádná situace na asijských měnových trzích ;-P  

Já se však domnívám, že cena, která činí něco málo přes 4000,- korun za metr čtevrereční, je opravdu neuvěřitelný dumping, který zakládá podezření z trestného činu veřejné podpory. Kdybyste kupovali nějakou pěknou parcelu v Řevnicích, tak to bude asi tak dvojnásobek - a tady, pět minut tramvají od Náměstí republiky to pořídíte za takový pakatel. Moci podnikat s takovýmhle větrem v zádech - to by bylo v Českých zemích miliardářů! ;-D

Výslovně podotýkám, že kecy o nějaké "obtížnosti v zakládání" a "nutné dekontaminaci půdy" mně nezajímají. Všude na těch 27 hektarech Bubenského nádraží bude muset KAŽDÝ investor stejně vykopat zeminu do třetího suterénu kvůli podzemním garážím, takže nějaké investice na "sanaci území" jsou tak či onak v ceně.

Jóó, takhle blbý, jak jsou ORCO Group chytrý, jsme my ostatní taky - jenom nejsme tak drzý ;-P  

Jenda 22.7.2008 0:42

Pral bych slecne/pani aby potrebovala vymenit okna v baraku

ktery je za vhodneho pocasi, nekdy, dalekohledem, pokud merite alespon dva metry, mozna videt z nejake te pamatky. Ono by ji to skuhrani na line pamatkare preslo.

mol 22.7.2008 0:33

přerovská Komuna

mi konečně vysvětlete čím byl ten obyčejnej barák tak vzácnej