13.5.2024 | Svátek má Servác


Diskuse k článku

KNIHY: Klaun si povídá s Bohem. Dvakrát

Kvůli přesností: ta druhá knížka se jmenuje Klaun to zkouší znovu, a já začínám být zvědav, zda si Jiří Suchý bude hrát s ohněm tak dlouho, že napíše ještě jednu. Do třetice všeho dobrého.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Harvánek 25.3.2022 9:31

Možná, kdybyste si Suchého knížku přečetl pozorně, mnohé by Vám došlo. Bůh totiž člověku (kterého stvořil k obrazu svému) dal svobodu v tom, jak se rozhodnout. Také mu dal odpovědnost, ale na to se v dnešní době tak nějak kašle a zapomíná. Takže umírání dětí není Bohu jedno, jen respektuje svobodu, kterou člověku dal. A jestliže mi chcete tvrdit něco, o žehnání zbraní, aby zabily co nejvíc nepřátel, jde jen o selhání lidské (panovníka, který tento akt vyžaduje, duchovní, který se k žehnání snížil). Bůh se opravdu zajímá především o to, aby svět podle zákonů jím stvořených, fungoval. A které se mi, bláhovci snažíme novelizovat a opravovat.

Jiří Suchý patří mezi vyzrálé osobnosti s velikými životními zkušenostmi získanými ne čtením knih, ale prožitými na vlastní kůži. Je škoda, že nevstoupil do politiky, byl by z něho skvělý prezident.

Doufám, že bude ve své spisovatelské kariéře pokračovat a jeho myšlenky nám osvětlí mnohé, co svými omezenými schopnostmi zatím nejsme schopni pochopit.

M. Valenta 25.3.2022 8:41

Bůhovi co nechává umírat děti je život na zemi šuma fuk a zajímá ho pouze nastavení fyzikálních konstant.

J. Gutvirth 25.3.2022 6:32

Dění nemá smysl

L. Žaloudek 25.3.2022 2:01

Možná byste mu mohl poradit, o čem má psát a o čem ne... A když neposlechne, tak ...