23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jarda 18.7.2007 18:34

Re: Hoši od Bobří řeky

úplně první vydání bylo v novinách České slovo- nedělní příloha pro děti Slovíčko v roce 1934,nebyl však uveřejněný celý,končí odjezdem z tábora

K-jak 18.7.2007 2:08

helemese

Citlivě nám vypráví o člověku, který byl tak osamělý, bez rodiny, jenom s maminkou, že mohl celý svůj život věnovat mladým chlapcům.

Tohle udelat dnes, v dobe politicke korektnosti a sexualniho haraseni, bude pan Foglar v base na zbytek zivota. Snad jen, ze by byl zaroven katolicky knez, to by mu pak ti chlapecci prosli.

J.G. Pašek 18.7.2007 0:49

Junáci . . .

Brácha mě vyprávěl, jak netrpělivě čekal před KNIHA obchodem až otevřou a koupí si nové číslo Junáku a Vpřed . . . . . on si je nechal svázat do takových dvou bichlí a já si vzpomínám, jako by to bylo včera, jak jsem si v nich v postýlce lisoval a prohlížel obrázky a jedva jsem začal slabikovat a hádat slova  . . .  v každém čísle nový barevný seriál Bratrstva Kočičí Pracky . . . zrzoun s ježkem . . jméno mě vypadlo z hlavy . . .

A tam jsem našel povídku RECORD  . . .a jak mě učarovala a okouzlila a to jsem ještě neměl ánung kdo a co byl Karel Čapek . . . . v první třídě jsem byl poslední, komu paní učitelka Nováková dovolila přesedlat z tužky na namáčecí pero . . . ale knížky jsem už hltal, to jó . . . a pokud si vzpomínám, v naší trojtřídce národní škole jsem byl jeden z prvních vybraný a poctěn coby pionýr s rudým šátkem a bílou košilí a doma ve skříni na ramínku visela bráchy junácká uniforma, která se už nesměla nosit  . . . a já zdědil po bráchovi tele a dvě celty, ze kterých se udělal stan-jehla. 

T 18.7.2007 4:39

Re: Junáci . . .

Pasku ty pionyrsky tele, komunisticky osel uz od plinek, vid ty magore rudej a ten zrzoun se jmenoval stetinac. Ja to tusil, ze jsi bejvalej rudej a jeste se tim chlubi dement.(Y)(Y)(Y)

J.G. Pašek 18.7.2007 5:52

Ále dou pane rado . . ..

Korsika 18.7.2007 11:10

Re: Ále dou pane rado . . ..

Milý pane Pašku, nechte, prosím pana T diskutovat, asi neví o čem mluví. Já mám podobné pocity jako Vy, na rozdíl od Vás jsem stejně starý asi jako Váš bratr  a pamatuji se i na to, jak jsem čekali před knihkupectvím a jak jsme se časopisy nechali vyvázat. Pionýrem jsem byl  samozřejmě taky, rád bych slyšel pana T., co dělal v té době.

korsika 18.7.2007 11:13

Re: Re: Ále dou pane rado . . ..

A ty bichle mám ještě pořád a když příjde čas, tak je vytáhnu z truhly a čtu si.

geronimo 18.7.2007 11:54

Re: Re: Junáci . . .

Bože Bože, to je neštěstí! Myslíte že se s tím už narodil?

ijáček 18.7.2007 16:50

Re: Junáci . . .

Taky máme doma takovou bichli, ročník 1946 po mém tátovi a dnes to čtou moje děti (v rozmezí 9-15).