4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

KNIHA: Rocku navždy fuj?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josef 4.1.2010 12:34

relativita

Já zas přesně nevím co je boží a co satanistické. Dnešní papež ještě ne tak dávno pochodoval v řadách Hitlerovy mládeže a naproti tomu spousta lidí co byli označováni za satanisty, tak konali dobré skutky.  Takže to že je někdo označován za toho či onoho může být jen pouhý blábol a to platí jak pro ty "svaté", tak pro "satanisty".

Lípa 4.1.2010 11:45

Vážený,

ten dvojnásobný vymýtač by  byl k přehlédnutí, chybička se vloudí, ala stále mi u vás vadí jiná věc.Prosím, nerad bych se vás dotkl, ale  vám vadí určitá literární promiskuita, která se projevuje ,tím- chraň Bůh, že bych vás chtěl podezřívat, že jdete s každou-, ale že jste ochoten psát o všem!A tato přemíra kvantity se pak logicky odráží na kvalitě vašeho psaní.To by mělo vyvolávat u čtenářů  určitý, velmi často podvědomý prožitek!A posuďte sám, máte z probíhající, často plytké diskuse,dojem že tomu tak je?Vyberte z toho množství , jedno, dvě temata a pište a pilujte!Možná, že časem se z toho vyklube i menší bestseller.Už kvůli vaší zde i jinde projevované houževnatosti bych vám to upřímně přál!i

Fencl 4.1.2010 12:13

Re: Vážený,

V tomto případě šlo opravdu o vybočení, na rock odborník nejsem a nebudu. I.

Viking 4.1.2010 13:23

Re: Vážený,

Kdepak, to je marný, Fencl se psát už nikdy nenaučí!

IF 4.1.2010 14:02

Re: Vážený,

Fencl: Já Vás pobavím, ale skutečně se domnívám, že 99% spokojených, možná ale i lhostejných čtenářů (i) mých textů prostě nekomentuje, třeba je to ani nenapadne. Možná to tak není a každého komentáře si vážím, ale jsou to individuální názory, ze kterých lze vyvodit skoro cokoli, ale řídit se jimi lze opravdu jen někdy. 

Omluva 4.1.2010 10:46

Omluva

Nicméně jde prý o VELEčastou chybu, čímž se neobhajuju: správně "vymítač".

I. Fencl 4.1.2010 9:11

Autor

Sám, jak věřím, satanem posedlý nejsem, zaklepávám to do kovu i osikového dřeva, nicméně je realita, že film Hanebný pancharti jsem byl puzen shlédnout už sedmkrát, z toho šestkrát v kině, kde byl účinek podstatně silnější :-). IF

Formelák 4.1.2010 2:09

KISS

Pan Baumerse mýlí. Název kapely KISS už před více jak 20-ti lety byl odhalen Dikobrazu. Dle výkladu mělo jít o neonacistickou kapelu , proto ta dvě stylizovaná S.

vita 4.1.2010 10:13

Re: KISS

No jo, voni rockeři maj bejt zlí - a tak si KiSS dali ty dvě SS-runy. To bylo v době, kdy Amerika už a ještě nic neběděla o šoa. Ještě před filmem Holocaust, který ji tak překvapil, že tenhle název nakonec vnutila světu.

Imágo...

moon 4.1.2010 12:49

Re: KISS

S těmi Kiss je to omyl. Podobu loga navrhli členové Stanley a Simmons ještě jako školáci a záměrem byla jen a pouze grafika, podobnost s runami nebyla cílem. Ještě poddotek: Simmons je židovského původu, myslím, že se i v Izraeli narodil.

vita 4.1.2010 13:34

Re: KISS

No, nevím. Ty runy tam jsou jak vyšitý. Tím nechci říct, že je to nacistická kapela - spíš stylizace jako ty jejich xichty nebo inde punkáčský skalpovací chumáče nebo číra Komančů na válečné stezce.

Pokud je Simmons z Izraele, tak těžko mohl nevědět, čeho je to symbol. Že zla nebo spíš Zla.

Killing Joke 4.1.2010 23:02

Re: KISS

Gene Simmons: narozen v Izraeli jako Chaim Witz, matka přežila koncentrační tábor, rodiče se rozvedli záhy. Matka s ním emigrovala k rodině do US, kde dostal jméno Gene Klein. Simmons je umělecký pseudonym.

Paul Stanley, vlastním jménem Stanley Eisen. Jméno mluví samo o sobě. Peter Criss je Italoameričan (Criscoula), Ace (Paul) Frehley je z Bronxu, ale původ mi není znám.

Podsouvat 50% židovské kapele propagaci nacismu je holý nesmysl, Gene je sice hlavně obchodník, ale to by bylo asi příliš. Maminka by mu to neodpustila.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 4.1.2010 1:00

no to jsou mi vjeci

Ja zase slysel, ze si kapela dala nazev podle napisu na nejake casti sve aparatury. Bylo mozno napajet stridavym i stejnosmernym proudem, tedy v anglictine AC/DC, viz wiki No a to tajmene vysvetleni prislo az pozdeji.

Gobak 4.1.2010 9:28

Re: no to jsou mi vjeci (AC/DC)

Podle životopisné knihy si AC/DC dali název, když někdo (tuším Youngovic sestra) ukázal štítek od vysavače. ACDC je také slangové označení pro homosexuály, takže to byla pěkná provokace do začátku.

Aubi 4.1.2010 0:30

Soundtrack

Val jsem to jako skvělý soundtrack k článku - Beatles, Stones, Sabbath, Iron Maiden - co víc si přát?