29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hanka 16.3.2008 18:39

Máří Magdalena????

A co je tedy s Máří Magdalenou??? Je jenom v nadpisu a potom čteme zmateně o všech jiných....

PROKOP BUBEN 16.3.2008 9:29

MÁM ZA TO

Že autor asi neví přesně co sděluje......Povstání v Judei vypuklo právě po polovině prvního století, kdy bylo tvrdě potlačeno, chrám znovu rozbořen a židé z Judee rozehnání do všech končin.....

relikt 16.3.2008 8:19

Pacner hledá své místo na slunci.

 Za komančů byl Pacner prezentovaným expertem na kosmonautiku. O kosmonautice však měl příliš jednostrané informace(což tehdy nevadilo) a v dnešních časech nemůže tenhle nedostatek dohnat. Technika ho příliš předběhla. A tak hledá nový zdroj svých pravidelných příjmů. Píše pravidelně a nejen na Psa. Jeho záběr námětů je široký, ale Ježíš Kristus je novinka. Zabruslil tímto tématem do oblasti technice velmi vzdálené a tak se není co divit, že plete koše s baňama dohromady, že Vatikán klidně napadne za mýtyčnost. Pacner nechápe podstatu víry křesťanů, což není novinka. Novinka je to, že se tímto tématem zaobírá.

 Pacner ztratil za komunistů "vybudovaný" flek, svou jistotu a tak hledá a hledá jistotu novou. Netuší, že jistota je na světě jediná - smrt, a Ježíš Kristus je nadějí, tedy aspoň věřícím křesťanům. :-)

dag badman 16.3.2008 23:33

jednoduse s klasikem

onasis nema prachy, potrebuje andela

Mistr Jan Hus 15.3.2008 22:42

Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

;-D

Nemo 15.3.2008 23:19

Re: Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

Proč urážíte svým nickem Mistra Jana Husa?

Jste katolík, že ho chcete poplivat?

Petr Q. 18.3.2008 13:56

Re: Re: Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

Mohu tě ujistit - Nemo - že TO co se zde označuje jako  "Mistr Jan Hus" katolíkem zcela určitě není; že TO nepatří dokonce ani do kagorie  "homo sapiens" nýbrž  HOMO STUPIDUS a pod tímto označením by se měl zde prezentovat. I když lepší by bylo kdyby raději šel přímo dop rdele.

ubu 15.3.2008 23:45

Re: Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

Mazej na novinky, ty hnusnej komouši.

Nemo 16.3.2008 0:13

Re: Re: Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

Nemáte VUK (Večerní Univerzita Katolictví)? To by pak bylo vysvětlení.

To by se podivili mí přátelé, když by o mně někdo řekl, že jsem komunista.

jirka.s. 16.3.2008 12:05

Re: Ty by jsi mohl vystřídat Vašíka na hradě, ten také všemu rozumí.

Tys to zase v  Masných krámech přepískl s tím vaším budějovickým bolehlavem, co, politruku zamaštěnej?

alfa27 15.3.2008 19:33

Tu knížku jsem četl

myšlenka v  ní obsažená není nová,už na konci 80 let jsem zaznamenal,že to uvedl jako možnost nějaký britský vědec,snad lékař.Hlavně je to ale román-ne literatura faktu!Potíž je v tom,že stejně jako Da Vinciho kód(nebo chcete li Šufru mistra Leonarda)to mnozí za literaturu faktu považují.Je to ale jen zábava a musím říct,že Dan Brown se četl lépe,proto si ale ještě nemusím myslet,že po Francii běhají Ježíšovi vnuci.

Světlonoš 16.3.2008 10:54

Re: Tu knížku jsem četl

Ty knihy znám,a plně potvrzuji jen tolik: Jedná se o romány, fikce,i když dobře napsané.

Článek pana Pacnera je naprosto zmatený,vůbec nechápe historické souvislosti a dává

dohromady věci jak ho napadne.Biblistika je náročné téma a pramenů je málo,těch opravdu

původních od Krista skoro žádné. Jen s čistým srdcem můžeš se snažit pochopit úlohu

Ježíše Krista .

ptakopysk 16.3.2008 11:12

Lucifere

...Jen s čistým srdcem můžeš se snažit pochopit úlohu...

A co když má člověk bypass? Nebo implantovanou umělou chlopeň? To je asi dost v hýzlu, protože nepochopí úlohu...;-D

MR 15.3.2008 18:59

Diky za tip na veselou knihu

... Ať už to bylo jakkoliv, posloužil tím hříšné myšlence, kterou nemůže vystát Vatikán, že totiž Ježíš Kristus byl jedním z nás, smrtelníku ... Autor zjevne nevedel jak efektne zakoncit svuj clanek o "dalsi Sifre Mistra Leonarda".Cirkev naopak uci ze jednou z Jezisovych prirozenosti byla prave ta lidska,ze se "stal jednim z nas" a ze za nas zemrel na krizi,coz je ona udajne hrisna myslenka Jezise-smrtelnika.Sam Jezis se v evangeliich prohlasuje za Syna cloveka.Kniha kterou se autor snazi skryte propagovat je jen dalsi z rady "novych senzacnich teorii" o Jezisove osobe a jeho uceni.Urcite si zminovanou knihu take prectu,pri cetbe Sifry Mistra Leonarda jsem se valel smichy;-D

 

Yarda 15.3.2008 18:27

Kněz a rabín si povídají

Rabín: "Jakou můžete udělat kariéru?"

Kněz: "Mohu dostat vlastní faru, mohl bych se stát biskupem, kardinálem a třeba i papežem."

Rabín: "A co takhle Ježíšem Kristem?"

Kněz: "To je nesmysl."

Rabín: "Jaký nesmysl, jednomu z nás se to povedlo."

tomfuk 15.3.2008 18:16

Vstal z mrtvých....

1/Vstal z mrtvých světa Spasitel,jenž na kříži byl za nás pněl a po tři dni pak                                    v hrobě dlel. 2/  Jdou ženy k hrobu Ježíše,jejž milovaly nejvýše;-kdo jejich žalost vypíše?3/Však pravda-li,či pouhý sen?-Hrob Ježíšův jest otevřen,-dlí tady anděl stkvoucí jen.4/Ten praví jim:"Pán z mrtvých vstal,svět,smrt i ďábla překonal-a v Galilejský kraj se dal!"5/Tu vyjasnil se ženám hled,v kruh apoštolů spěly hned-div neslýchaný povědět.6/Jak ranní zoře spanilá-se nová radost rozlila,-v jich srdce hořem unylá.7/I my již,prosti okovů,-čest rozhlašujeme Kristovu,-jenž světu zjednal obnovu.VDomnívá se někdo,že se dovíme kdo byl ten anděl a proč tuto událost rozšířily upovídané ženy.Kristův význam pro pozitivní vývoj lidsta,nemůže nic snížit,ani pochybnosti "historiků"

                

jo 15.3.2008 17:58

je Buh

Je Buh, stvoritel vseho. Jezis Kristus zemrel za nase hrichy. Kdo v to veri a vyzna ze Jezis je Pan, bude spasen. To rikam jako obraceny ateista (asi pred 10 lety). Pokud si myslis, ze je vira (nemyslim ted cirkve, z tech je mi vetsinou mdlo), pro hlupaky, tak vez, ze mam dva tituly a plat 250 tis/mes. Vira v Boha a studium Bible mi dala zcela unikatni pohled na soucasne udalosti, na historii. Vse mi do sebe zapada jako kaminky mozaiky. Hledejte, pokud je vase snaha uprimna, Buh se vam da poznat. Jezis neni smyslenka. Je to dokonaly clovek, je to ale i Buh. Demoni se pred nim tresou strachy a Lucifer je porazena entita, ktera vladne tomuto svetu uz jenom docasu. Neni vam to divne, ze je kolem nas tolik zla? nejen dospeli, ale stale vic i nase deti jsou masirovani magií, carovanim, vestenim. Kdyz chceme zaklit, tak nam z ust vyjde sakra (svaty) nebo jezismarja nebo jezisikriste. Nahoda? Hmm. Kazdemu je dano jednou zit a umrit a vez, ze na to zasadni rozhodnuti mozna byva pozde...

Nemo 15.3.2008 19:11

Re: je Buh

Pokud máte dva tituly, mohl byste vědět, že Bible je literárně-astrologický hybrid. Ježíšův příběh je téměř totožný s příběhem egyptského Hóra a dalších mytologických postav, počet podobností mezi egyptskou starověkou a křesťanskou vírou je přímo ohromující. Srovnejme příběh Ježíše a Hóra: Oba se narodili 25. prosince, jejich narození zvěstovala hvězda na východě. Svědci narození u Ježíše byli tři mudrci, u Hóra tři božstva. Oba zasvěceni ve 12 letech. Oba měli 12 učedníků. Oba činili zázraky, chodili po vodě, uzdravovali nemocné.

Ježíš byl ukřižován na kříži, Hór na stromě. 25. prosinec je společné datum narození z neposkvrněného početí mnoha mytologických postav. To se dá vysvětlit v intencích ročních cyklů Země. Od letního slunovratu dne  ubývá a Slunce se jeví jako putující na jih, opisujíc po obloze pomyslné menší oblouky. Starověcí lidé věřili, že krácení dnů a ubývání zásob úrody symbolizuje smrt Slunce. 22. prosince však Slunce svou pouť na jih skončí tím, že dosáhne nejnižšího bodu na obloze a zůstane (resp. vrací se do něj) po následující 3 dny. Projekcí pozice Slunce na noční oblohu narazíme na souhvězdí Jižní kříž. 25. prosince se Slunce posune o 1° na sever v předzvěsti delších dnů, tepla a jara. Tedy se dá dedukovat: Slunce (bůh) zemřelo na (Jižním) kříži, bylo mrtvé 3 dny (skončilo svou pouť), aby mohlo být vstát (posun o 1° nahoru) z mrtvých a vzkříšeno pro novou pouť. 12 učedníků (žáků, pokračovatelů, apoštolů…) představuje 12 souhvězdí zvěrokruhu, kterými bůh (v alegorii Slunce) prochází. Číslo 12 se v Bibli objevuje poměrně běžně (12 izraelských kmenů, 12 izraelských soudců, 12 izraelských králů, 12 izraelských princezen, 12 potomků rodičů Josefa, 12 velkých patriarchů, 12 proroků, 12 let Ježíše, kdy začal svou pouť...V mnoha národech existuje pohádka o Červené Karkulce. To víte, že se jedná o alegorii zatmění Slunce? Astrologický význam má i příběh Ježíše.

alfa27 15.3.2008 19:37

Re: je Buh

víru vám nikdo nebere,ale z Vašeho výraziva bych to viděl na Jehovistu nebo podobnou sektu.A za zlo na zemi je odpovědný jenom člověk,Lucifer s tím nemá co dělat.Stvořil li Bůh člověka a dal mu mozek, dal mu možnost se také mýlit.Kdyby za jednání člověka mohl Lucifer jak by pak člověk mohl být soiuzen u posledního soudu.

pp 16.3.2008 21:07

Re: je Buh

A dovoluje vám vaše víra lhát?

Pete Brich 15.3.2008 16:16

Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Viděl jsem nějaké pokusy, jak dlouho člověk na kříži vydrží. S ukřižováním měly tehdejší generace zkušenosti, protože to byl zřejmě častý trest. Takže podvod na kříži bych vyloučil (ledaže by to někdo vzal za něj) - a tím i následné aktivity. Spíš bych řekl, že mrtvolu někdo (souvěrci) odnesl. Také je snažší podplatit noční stráž, než stráž na očích veřejnosti. Jinak Ježíš, jako historická postava, existoval.

PB

Nemo 15.3.2008 17:15

Re: Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Když se ráno podíváte z okna na auto, které jste tam večer zaparkoval a ono tam není, napadne vás ihned, že se stal zázrak?

ptakopysk 16.3.2008 11:17

Re: Re: Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Ono s odcizeným autem se dá ještě ledascos podniknout - na rozdíl od mrtvoly. (Ledaže byste byl nekrofil, či patolog).

Možná by nebylo od věci, kdyby se na školách začala učit logika jako samostatný předmět.;-(

Servác 18.3.2008 9:48

Re: Re: Člověk na kříži umírá pomalu, ale základní funkce důležitých orgánů degradují dosti rychle.

Jistě ne, ale dejme tomu, že to auto samo bez řidiče přijede a zaparkuje u chodníku na starém místě...? Podle evangelií Ježíš po ukřižování přišel mezi své učedníky, požádal o jídlo a vyzval Tomáše ať se dotkne jeho ran.

MRKEW 15.3.2008 14:04

další ... slátanina

pravidelně se takové slátaniny nebo "objevy" publikují vždy před velikonocemi (občas před vánocemi). zajímavé, že nikdo nepublikuje třeba něco třeba o potápění:

http://spiritlessons.com/Documents/ian_mccormack/Czech_Ian_McCormack.pdf

bp 15.3.2008 12:27

Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Přečtěte si raději knížku od Giovanniho Papiniho nebo z poslední doby Ježíše Nazaretského od B16.

Tyhlety senzacechtivé spekulace, že Pán Ježíš byl někým jiným než učí Církev, existují už bezmála 2000 let a jsou stále stejně trapné a nakonec až i k uzoufání nudné...

Nemo 15.3.2008 13:17

Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Doporučuji vám knihu od Zenona Kosidowskeho: Na počátku bylo slovo.

Velice fundovaný pohled na Nový zákon.

Ovšem pro náboženské fanatiky méně vhodná.

J.G. Pašek 15.3.2008 14:14

Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Ještě lepší je si  přečíst oblíbené v ČR moudré knihy autorů K.Marxe a Engelse  . . . Manifest Komunistické Strany . . . .  Kapitál . . .   Proletářská Revoluce . . .  tam ta moudrá kázání a recepty pro ignorantní ulici -  proletariát a vyčůranou českou rádobyinteligenci jsou napsána jak odhoit víru v Pána Boha a Jéžíše Krista a dát si tam novou víru a jak se modlit na schůzích a průvodu 1. Máje a vzdávat hold KSČ a budováné komunismu .a podepsovat petice jako třeba hurááá popravit JUDr Miladu Horákovou a hon na čarodejnice - Charisty  . . . Nikdo přece nemá na všude po světě pověstnou českou superiórní inteligenci  . . .

Nemo 15.3.2008 14:53

Re: Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

Velice trefně popisujete, že komunismus je druh náboženství.

Co tak odmítnout obě totality?

J.G. Pašek 15.3.2008 15:11

Re: Re: Re: Re: Proč čtete takový škvár, pane Pacnere?

To je přece dnes v ČR móda . . . a co je nové moderní nábořenství . . . Mamon  . . . Kam letos courat na dovolenou . . .  a Mudrování . . .