12.5.2024 | Svátek má Pankrác


Diskuse k článku

KNIHA: Předem prohraný střet civilizací

V průběhu 20. století vznikly tři velké dystopické romány. Dva jsou všeobecně známé, třetí už méně. Alespoň u nás o něm vědělo mnohem méně čtenářů než na Západě.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sinnreich 8.9.2019 5:41

Re: Další kniha

Po vydani knihy (v r. 1973),byl jeji prodej ve Francii zakazan. Sam Jean Raspail byl souzen za propagovani rasove nenavisti. V USA byla levicovymi kritiky kniha prirovnavana k Mein Kampfu.

J. Vintr 7.9.2019 19:40

Re:

Je pravda, že v politice jsou nejúspěšnější blbci. Když člověk nemá žádný vlastní názor, nemá taky žádný problém říkat vždycky to, co se zrovna líbí.

V. Pavelka 7.9.2019 17:51

Re: Vtip, nevtip....

Až to převezmou Imámové ...možná se vzbouří sufražetky.

V. Pavelka 7.9.2019 17:38

Re: Člověče, vždycky existovaly lidské skupiny, které se

Smrdíš,nadáváš,máš blechy vši a Dzp.

K. Janyška 7.9.2019 17:17

Re: Člověče, vždycky existovaly lidské skupiny, které se

Smrdí, štěkají a mají blechy... Dzp.

J. Jurax 7.9.2019 15:43

Člověk s mozkem ... jste si jist, že tihle proimigrační politici mají v hlavě funkční mozek?

J. Jurax 7.9.2019 15:39

No jo, no ... v "civilizované" zemi tzv. Západu byste za tohle mohl čekat žalobu za hate speech, na ksichtoknize by Vás nadlouho zabanovali a všelicí lidskoprávní a humánně multikulturní blbečkové by se na Vás sesypali jak bombardéry na nechráněný konvoj a žádali Vaši hlavu.

Ne že by někdo takovou knihu nechtěl napsat. Jenže pochybuju, že by se někdo odvážil mu ji vydat. A výše zmínění blbečkové by jej ukřižovali a mediálně a profesionálně znemožnili a vyhlásili nad ním fatwu.

A pochybuju, že by se v zemích tzv. Západu si takovou knihu někdo odvážil koupit, kdyby nějakým zázrakem vyšla a nějaký srdnatý knihkupec by ji prodával. Stejně by mu dřív nebo později někdo vypálil kvelb, protože takové se přece nesmí šířit mezi sprostý lid. Mohl by začít nesprávně myslet!

P. Grigar 7.9.2019 14:30

Re: Vtip, nevtip....

.. výjimkou z tohoto pravidla je klérus.

P. Grigar 7.9.2019 14:27

Re: Člověče, vždycky existovaly lidské skupiny, které se

.. a proto mám pejsky moc rád. Nedovedu si ovšem představit-no vlastně dovedu, ale nemůžu to napsat-co by náš pejsek udělal s někým, kdo by na náš pozemek vstoupil bez souhlasu vůdce smečky(já!).

P. Grigar 7.9.2019 14:22

Re: On kdysi existoval takový vtip..

.. za komančů jsem neměl šanci vycestovat požadovaným směrem, na jazyky jsem tudíž moc nebyl. Tož co mi zbývalo jiného než...

F. Navrátil 7.9.2019 12:58

Re: On kdysi existoval takový vtip..

Optimista se učí anglicky, pesimista čínsky a realista se učí střílet!

V. Němec 7.9.2019 12:35

myši, které se dostávají do prostor domu, kde o ně rozhodně nestojím, chytám do pastí a ukládám "pietně" na kompost.

V. Petr 7.9.2019 12:20

Člověče, vždycky existovaly lidské skupiny, které se

vymezovaly proti jiným lidským skupinám. Třeba četně indiánské kmeny na území USA rozlišovaly (i mluvnicky!) jen dvě skupiny lidí, totiž "naši" a "nepřátelé." Vaše definice připomínají toho "píp" Timmermanse, co tvrdí že "existuje jen jedna lidská rasa..." Nejde o rasu, ale o kulturu a hlavně, různá lidská společenství. Rasa sice přispívá k rozlišení ale není hlavním "parametrem." Je to dáno BIOLOGICKY, člověk je zvíře smečkové a teritoriální, stejně jako jeho nejlepší přítel pes.

J. Vintr 7.9.2019 10:43

Re: On kdysi existoval takový vtip..

Místo anglicky tam mělo být nazpaměť Korán v originále ...

J. Vintr 7.9.2019 10:41

Re: Posílení protimigračních nálad

Přesně tak. Jakmile je sem jednou pustili, tak je po dobrém už nikdo pryč nedostane. A budou přicházet další a další a ti co jsou tady se budou množit. A jejich vůle (jestli vůbec kdy nějaká byla) se přizpůsobit nám, bude menší a menší. Tohle prostě nemůže skončit dobře. Přitom se to dalo zastavit hned v počátku a to, k čemu to povede, mohl uhodnout každý člověk s mozkem. Jenže politici sledují zřejmě zcela jiné cíle, než jsou zájmy občanů Evropy.

P. Grigar 7.9.2019 10:26

On kdysi existoval takový vtip..

..jaký že je v naší situaci rozdíl mezi optimistou a pesimistou? Optimista se učí anglicky, pesimista se učí střílet.

V. Církva 7.9.2019 10:19

Re: Další kniha

O tom to není. Evropská, do jisté míry křesťanská civilizace měla tvořivost a schopnost přinášet novinky, ale i prosazovat sebe a bránit se.

Taky ale inspirovala svět v myšlenkách humanismu a lidské vzájemnosti. Když se ale něco přehnalo tak to dopadlo špatně. Někdy se prosazovala až moc moc a bořila to ostatní. Poslední dobou popřela sama sebe a je sebedestruktivní až pasivní. Sebevědomá a pokroková civilizace nemusí likvidovat "špindíry". Taková brání sama sebe a ty ostatní inspiruje a vede k pokroku, a to bez vlastní sebedestrukce. Takže chyba není v těch špindírech. Ty vlastní špindíry si musíme vykopat z našich parlamentů, veřejného prostoru ale už i z našich hlav.

L. Písařík 7.9.2019 9:59

Pustit nebo ne?

Bohužel, pustit jen omezené množství a vůbec ne ty, co mají chytrý mobil a konto v bance, ti si mohou zažádat o vízum. Pokud si mám vybrat zda my nebo oni, je volba jednoznačná. Příklad: Umřel MUGAVE, co se mu za 50 let udělat z koloniální kvetoucí země pomocí osvobozeneckého boje, trosku, zemi na konci hodnocení životní úrovně.

P. Lenc 7.9.2019 9:58

Re: Další kniha

Tedy pane Kopáčku, něco takového v naší tak "korektní době"? Aby jste nakonec nebyl souzen za "fašistický názor".I já bych si takovou knihu koupil, ale asi se nedočkáme, autor by v okamžiku, kdy by ji chtěl vydat čelil obvinění z rasismu, případně k podněcování nenávisti k náboženským skupinám.Asi je nám, nebo spíše našim dětem souzeno spadnout na hubu, nakonec jako již tolikrát v lidských dějinách.Civilizace se buduje staletí ale zničit se dá během dvou tří desetiletí.A k tomu spějeme opravdu rychle.

P. Dvořák 7.9.2019 9:37

Re: Další kniha

Evropští politici mi nedají šanci, ale rád bych byl mezi těmi, o kterých by se v té knize psalo.

P. Dvořák 7.9.2019 9:36

Re: Vtip, nevtip....

Pámbíčka, jakéhokoliv, se nikdo nenažere.

P. Kopáček 7.9.2019 9:18

Další kniha

Možná by bylo poučné a inspirativní sepsat knihu s podobným motivem, ale jiným rozuzlením - země západu se spojí a vojensky zlikvidují miliony krvelačně naladěných špindírů ještě během jejich plavby, Amerika totéž udělá se svými černými "bratry", kteří se chovají tak, jak se chovají. Rád bych si takovou publikaci koupil, abych z ní načerpal povzbuzení...

K. Janyška 7.9.2019 9:00

Žádné civilizace neexistují. Civilizace je jen hedna a je

procesem zobčanštění divochů z důsledků z obchodu a ne názvem pro skupiny lidí. Existuje však válka mezi civilizovanými více a civilizovanými méně. Odvěká... Dzp.

F. Kusák 7.9.2019 8:57

Re: Vtip, nevtip....

Až Evropa zchudne, pak i pro ni bude islám dobrým východiskem. Problém není islám, ale rozpad civilizace a úpadek společnosti. Pak může být dobré jakékoliv náboženství. Ty příklady známe třeba z rozpadající se Římské říše.

J. Strakoš 7.9.2019 7:07

Posílení protimigračních nálad

Přes všechnu snahu politiků u moci je vzestup těchto nálad jasně viditelný - podívejte se na růst AfD v Německu, SpD u nás a další po Evropě. A to i přes to, že lidé mají tendenci chovat se jako žába v hrnci s pomalu zahřívanou vodou - ještě to není dost horké, aby vyskočili. A najednou bude na změnu změru k původnímu stavu pozdě (pokud už jsme ten bod už neminuli) - vyznavačům islámu a migrantům ustupujeme, našlapujeme kolem nich opatrně a celkem logicky tak zvyšují své požadavky. A tak opět trošku ustoupíme, protože nechceme nepokoje a být ti první, kdo na to poukazují. Až jednou zjistíme, že voda je horká, vyskočit už nebude možné - alternativou bude jen občanská válka s nejistým výsledkem a důsledky.

B. Volarik 7.9.2019 6:40

Vtip, nevtip....

Od čeho utíkáš? .... Od bídy a islámu.

Co nám přinášíš? ... Bídu a islám.