5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pavel 9.8.2010 12:24

Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Autorův článek vyzněl spíš jako oslava někdejšího doslovu O. Neffa k vydání Verneova románu z r. 1981 i když článek začal o Burianových ilustracích. Jak vidno, zmíněné ilustrace jsou s odstupem času skutečně mimořádné! Nemám naprosto nic proti O. Neffovi, naopak - spíš s ním zpravidla sympatizuji. Přesto by mne více obohatilo případné pokračování v tom, čím autor začal. O tvorbě mimořádného ilustrátora.

I. Fencl 9.8.2010 12:49

Re: Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Ano, měl jsem napsat více. Je např. už známo, že Ondřej Neff přizpůsobuje při adaptování děj právě Burianovi, který se od Verna občas odchýlil. Ivo

V. Pavel 9.8.2010 13:53

Re: Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Pane Fencle! Díky za reakci! Můžete připravit někdy něco o Zdeňku Burianovi? Myslím, že by to potěšilo nejen mne! Souhlasíte?

I. Fencl 9.8.2010 16:47

Re: Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Rád bych připravil, i když na malíře nejsem specialista. Pokud zvládnu udělat článek, bude to hlavně s odkazy na mnoho burianovských knih od pana Prokopa, skutečného odborníka. Tyto knihy mám sice všechny, ale mám studijní mezery. O. Neff také napsal o Burianovi krátkou monografii a rozepsal i jeho biografii, nikdy ji ale nedokončil, bohužel. Ivo (tolik zatím jako odpověď p. profesoru Pavlovi) 

P. Sulc 10.8.2010 2:15

Re: Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Vazeny pane, v davnych a krasnych dobach Vilimkovych ilustroval prvni verneovky Venceslav Cerny. Neskodilo by kdyby jste mohl zapatrat ve sve pameti a neco o nem napsat.Bobuzel, tech knih nebylo tolik.

I. Fencl 10.8.2010 21:25

Re: Proč vyznění článku vzalo jiný směr?

Díky za doplnění. Ivo