29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vodička-sapér 9.7.2009 14:47

Re: Můj boj podle Ringo Čecha

Čtyřikrát nakreslil Zvířátka a i čtyřikrát  i prodal?Je škoda , že nás nereprezentovaly  v EU v Bruselu, spolu s Entropou. A.Vondra dal šanci jen našemu světovému výtvarníkovi(podle něj), D. Černému, což lze pokládat za jeho státnickou chybu.Nakonec se nám tato Zvířátka rozeběhnou do světa a budeme nuceni za nimi jezdit do Louvru, či Prádu. 

IF 10.7.2009 6:11

Re: Můj boj podle Ringo Čecha

Ano, jsou prodána i do zahraničí.

Kolemjdoucí (J.Š.) 9.7.2009 10:34

Kdo je autorem toho překladu,

který vyšel před několika lety a byl kolem toho takový humbuk? Snad ne zmiňovaný jiří Hájek. Nemám tu knihu po ruce, ale vzpomínám si, že se tam v jednom místě neustále hovoří o jakési "letní bitvě", místo o bitvě na (řece) Sommě. Říkal jsem si, že překladatel snad ani neviděl originál, že mu text někdo předčítal, když si dokázal opakovaně plést jméno řeky Somme s německým slovem Sommer.

Ty Hájovy komentáře ke knize bych si docela rád přečetl. Jsou někde k dispozici?

"Český překlad z r.1936" - opravdu byl tehdy přeložen Mein Kampf do češtiny? Tvrdil mi kdysi jeden historik, že tuhle knihu nebylo dovoleno překládat do "podřadných" jazyků, a proto za nacistů nikdy celá česky nevyšla, pouze ve zkrácené verzi.

žibřid 9.7.2009 11:41

překlady

S tím překládáním je to zajímavé. Čím posvátnější vztah k textu, tím více je odpor ho překládat. A týká se to ještě Koránu (v překladech se za svatý text nepovažuje), Bible ve středověku (její výklad náležel pouze kněžím, ostatně tohle platí u katolíků dodnes) a zvláštním způsobem to má třeba i Kundera se svými romány.

vltava 9.7.2009 10:27

Hitler jednokulčák

Pro úplnost připomínám, že Hitler měl jenom jedno varle.

http://www.ananova.com/news/story/sm_3091215.html

Takže celá Třetí Říše byla jenom jeho náhrada za něco dávno ztraceného. Jeho nenávist k Anglii a Francii to také vysvětluje.

Sigmund 9.7.2009 11:57

Re: Hitler jednokulčák

Že by nenáviděl Anglii a Francii je pro mne novinka...

vltava 9.7.2009 12:49

Re: Hitler jednokulčák

No a jak byste tedy popsal Hitlerův vztah k Anglii, kterou nachal bombardovat a připravoval vylodění, nebo k Francii, kterou napadl a částečně okupoval?

Sigmund 9.7.2009 12:56

Re: Hitler jednokulčák

S Anglií chtěl být spojenec,ale neklaplo to. Tak byl nucen vést válku. Na Francii měl vztek kvůli 1.světové válce,ale opravdová nenávist v tom také nebyla.

Marat 9.7.2009 12:21

Re: Hitler jednokulčák

vltavo, spousta lidí má jednu nohu, jednu ruku, jednu ledvinu a ještě více lidí nemá všechny zuby, někteří ani jeden.Spousta mužu nemá vlasy někteří ani jeden. Jsou to proto zrůdy? Jsou proto nelidi?  Co má co společného se zvrácenosti jeho réžímu to, že Hitler měl jen jedno varle? Vy zřejmě nemáte ani jedno  nebo jích máte pět? Má manželka nemá také dokonce ani jedno varle a mě to vůbec nevadí. Pokud jste chlap a jste ženatý, tak prozraďte světu,kolik varlat má vaše žena? Neměla by být proto utracena? Takových individuí jako byl Hitler, znájí dějiny moc. Stalin měl dvě varlata a byl  zrůdou dokone větěší jak Hitler. V nejlepším případě si mohli podat ruce. A Lenin byl také plešoun a za jeho zvrácenost může snad  jeho pleš? Dokonce v dneší době může být na světě  "muž" který nemá nejen žádné varle ani penis a přesto normální cestou porodí dětičky. Přesto pořád takové individum každý považuje za MUŽE. A Tak nad tím kolik měl Hitler varlat bych se nepozastavoval. To muže dělat jen oplzlík.

vltava 9.7.2009 13:01

Re: Hitler jednokulčák

Mnoho řečí o ničem, Marat. U každé velké zrůdy se dá najít něco, nějaká událost nebo zážitek, které formovaly - pokřivily jejich povahu.

U Stalina to bylo vyhození ze semináře, což ranilo jeho ješitnost natolik, že šel ke "konkurenci" natruc, jenom aby se ukázal. Zmínit před ním tuto jeho minulost znamenalo rozsudek smrti.

U Hitlera to byla ztráta mužství.

Závěr - pokud někdo nemá ruku, nohu nebo něco jiného, neznamená to, že bude zrůda. Ale naopak, u zrůdy se dá najít něco, co to zapříčinilo, a může to být i úplná maličkost.

vasekpav 9.7.2009 14:45

Re: Hitler jednokulčák

Každopádně chtěli převychovat národy . Stalin chtel vyrobit nového komunistu a Hitler chtěl čistokrevného národního socialistu !8-o

Vodička-sapér 9.7.2009 14:08

Re: Hitler jednokulčák

Pane Marate, , tenhle Váš dnešní příspěvek je nejlepší , který jsem kdy od Vás četl. To ,že nedumáte nad tím , kolik měl ten hoch s tím knírem pod nosem varlat, celým Vašim mužným postojem k této zásadní, aktuální historické otázce, jste mně přesvědčil , že nejste žádný oplzlík. Díky.

Fencl 9.7.2009 14:26

Re: Hitler jednokulčák

Více ve vynikajícím románu Normana Mailera (jeho posledním) Zámek v lese (o Hitlerovch předcích, jeho dětství a mládí) 

J.G. Pašek 9.7.2009 18:49

Re: Hitler jednokulčák

To bzla Rusků propaganda . . .

V tí době bylo známo, že při nacistickém puči, Göring  byl střelen policií do rozkroku a utekl se schovat a léčit zranění do Švédska a Hitleš byl odsouzen do lochu, kde s Hessemnapsal Mein Kampf . . . .Angličani za 2. sv. války zpívali originální verzi:

Göring has only got one ball, Hitler's form;are] so very small, Himmler's so very similar, and Goebbles has no balls at all.

= Göring má jenon jednu kuli, Hitler je má maličké, Himmler je na tom stejně a Goebels nemá žádné . . . .

Následovaly jiné verze, které všelijak  přehazovaly kdo má 1 kdo 2 maličké a kdo žádné . . .  . a Němci měli podobné zesměšňovat vůdce spojenců Churchilla,  Roosevelta a Stalina . . . 

krato 9.7.2009 9:23

Tady to bývá tak klopotné,

že to nikdy nedočtu dál.

dr Turnowski 9.7.2009 7:58

FRČ, kníže českého rocku a geniální malíř...co k tomu říci více...

snad je bych doporučil,  zcela bez poznámek, sem vlepit to úřednické destaero.

GRUNTORÁD 9.7.2009 14:09

Re: FRČ, kníže českého rocku a geniální malíř...co k tomu říci více...

TOHO "JEBYCHA" ZNÁM JE TO MŮJ KAMOŠ!!V