3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

KNIHA: Kravaťáci Dany Emingerové

Dana Emingerová si vyskočila. Pustila se ve své nové knížce do choroby, o níž znalci tvrdí, že rozežírá Českou republiku jako ta nejhorší podoba rakoviny.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vlk 3.1.2013 20:51

Vážená paní Emingerová

 

Vážený kolego Adlere, milí čtenáři. Jak se ukazuje, i kdyby člověk přečetl tisíc knih a byl stár devadesát let, nevyhne se tomu,aby nedělal blbosti.Kteroužto jsem předvedl,když jsem na základě nějakých textů kolujících na netu a článku kolegy Adlera napsal příspěvek pod jeho článek. Ačkoli jsem mnohokrát nabádal ve svých článcích čtenáře netu,aby nevěřili různým blbostem tam kolujícím, -viz údajné „dopisy“ Dr. Šiklové, Jiřího Suchého, Milana Lasici atd. uvěřil jsem sám  nesmyslům,co běhaly na netu. Po přečtení blogu  paní Emingerové konstatuji, že ukázka z její knihy mne poněkud nenadchla. No, na druhou stranu chápu její animositu vůči “kravaťákům“. Pamatuji si,jak mi jeden doveda z jedné banky sdělil, že když si u nich naše firma uloží 2 miliony, tak si může jeden milion půjčit. Jindy zase přijeli  „američtí odborníci“ s tituly MBA, promítli na zeď „úžasné grafy“ a sdělili ,že když bude naše firma každý rok zvedat cenu o 7% , tak máme všichni od smrti vystaráno. To, že 107% v roce „A“ není to samé jako dalších 107% z původních 107% v roce „B“ jaksi nebyli schopni pochopit. Takže sorry. Jo, a jako odpustek si tu knížku koupím.

Václav Vlk st

J. Wagner 3.1.2013 17:43

Odpověď Dany Emingerové panu Vlkovi

Autorka knihy se ohradila proti tvrzení pana Vlka o ukázkách z knihy, posílaných po netu. O něčem takovém by prý musela vědět. Jediná věc, která podle ní šla po netu, byla zpráva ČTK z křestu: http://www.protext.cz/zprava.php?id=16423

V. Vlk 3.1.2013 20:00

Re: Odpověď Dany Emingerové panu Vlkovi

V tomto případě buď nekdo posílal něco jiného a nebo to někdo "obšlehl". V tom  případě jsem naletěl a omlouvám se.

Vlk st

V. Vlk 3.1.2013 0:39

Milý pane kolego

Děkuji za poznámku,že kdyby bylo pravda jen z poloviny to, co se píše ve zdejších novinách,tak tady už dávno někdo vynalezl perpetum mobile a výrobu bohatství,které se u nás údajně tak krade, že by byl už i Kuvajt a Saudská Arábie v konkurzu,kdyby se im ukradlo to, co se údajně ukradlo v Česku. Hlavní problém velké  části našich novinářů je naprostá ekonomická negramotnost . ovšem nejen jejich. Jak správně poznamenala v jedné své knize paní JUDr.Samková, ona je blahy bet sebe, že většina SPOUDCŮ už při  jednáních nepovažuje „brat“ firmy za „zisk“ . Mohu Vás ale ubezpečit, že 90% obyvatel naší krajiny se stále domnívá že ano a novináři jsou o tom přesvědčeni. Kdyby byla to co píše ona dáma pravdivé jen z 10% - a většina našinců si myslí že je to pravda ze 120% , tak bych tohle musel psát v jeskyni a to ohořelým klůckem na osobně vyžvejkanou králičí kůži.

Moc Vás prosím přijeďte se podívat na ten „ubohý lid“ jak o něm zpívá lidem vyvolený nový Zlatý slavík . Jistě že se tady krade a šmelí a protože je tady velice dobře,krade se a šmelí hodně. Jenže, ona dáma si asi .,jako stále ještě mnoho  našinců plete obchod se zlodějinou, nechápaje, že smyslem podnikání není živit nemakačenky a pitomce. Ta kniha je taková strašná hovadina, až to bolí. Nedivím se, že ji dala k recenzi Vám,který prostě  nezná české reálie. Jo,a když tady mohou vycházet knížky oslavující nacisty a nebo estébáky, proč by nevydali knížku o „zlodějinách“. To lidi vždycky rádi čtou.

P. Adler 3.1.2013 5:14

Re: Milý pane kolego

pardon, priteli, ze jsem tak opovazliv: vy jste tu knihu jiz cetl?

V. Vlk 3.1.2013 13:11

Re: Milý pane kolego

Jakási dobrá duše posílala výňatky z oné knihy po netu s ukázkou,jaké že hrůzy se to dějí v české kotlince. Nevím,zda to byl jistý druh PR či oblíbená hra elektronického věku , posílat "nasírací" e-maily .Ale podle Vašeho články byly ty výňatky skutečně z onoho díla.

P. Hlosta 3.1.2013 7:32

Re: Milý pane kolego

Nemohu a nechci vás oslovit pane "kolego", protože jsem právě z toho lidu o kterém zpívá lidem vyvolený Zlatý slavík a jako takový souzním s textem písničky. Máte jistě pravdu, že smyslem podnikání není živit nemakačenky a pitomce. Je ale otázka co je vlastně smyslem podnikání, neb podnikat se dá různě a šíře významu toho slova by se nevešla na zdejší prostor. Je hodně podnikajících, co založili své podnikání na vytěžení nemakačenků a pitomců ve svůj finanční prospěch, čímž se dopustili mnoha přečinům proti zákonům. Jako příklad mohou sloužit aktivity podnikatelů s bydlením pro sociálně slabé, kde se dalo hodně kapitálu vytěžit ze sociálních podpor bydlení. To jeden příklad z mnoha.

Patrně byste byl schopen pojmout šířeji význam slova podnikání v nějakém svém článku a osvětlit pitomcům jak se mají zachovat, aby pitomci nebyli. V návodu jim podat, jak se dostat k penězům určeným pro sociální oblast, pro zdravotnictví, nebo i Hasiče, případně policisty či vojáky. Tohle podnikání je dosud v držení klientelistických skupin a jen stěží lze proniknout do uzavřených okruhů známých známých. Snad dáte návod jak se dostat do klientelistické sítě a těžit z veřejných prostředků, v kterých ročně zmizí přes sto miliard korun nenávratně. Snad byste mohl i vysvětlit pitomcům, jak vytěžené peníze vytáhnout mimo republiku a nikdy už je nevrátit investičně do té studnice, z které byly vytěženy.

Byli bychom my pitomci rádi, kdyby také nám bylo umožněno vašimi informacemi se stát podnikateli, aniž bychom měli vstupní kapitál a známosti z dřívějška, či od svých příbuzných. Rovný start do podnikání totiž nebyl. Byli rovnější než my pitomci a ne že ne.

Završit takový poučný článek byste mohl pak rozborem morálního kodexu podnikajících a vysvětlit jak je škodlivý pro pitomce nemít morální kodex podnikajících s pitomostí jiných občanů. Sociálně slabší vrstva pak by zbohatla podnikáním a nebylo by již žádných pitomců, co jsou vytěžováni podnikajícími. Kdo by to celé financoval je ale záhadou!

V. Němec 3.1.2013 9:38

Re: Milý pane kolego

ano, ano, o tom to je, vyjasnit si co je to podnikání a co by mělo být jeho skutečný smysl!Bohužel, ať to bereme z jakéhokoliv konce, vždy jde o zbohatnutí na úkor někoho. Jen ta míra se nedá kontrolovat.

V. Kusý 3.1.2013 12:25

Re: Milý pane kolego

Dovolil bych si dotaz, pět let jsem jako OSVČ pracoval deset až dvanáct hodin denně,vstával o půl třetí ráno tak, abych jako svůj vlastní vykořisťovatel rozvezl s dodávkou náhradní díly.Můžete mi laskavě prozradit na čí úkor jsem nikoliv bohatl, ale slušně žil? Asi na úkor těch, kteří nebyli ochotni tímto způsobem si obstarávat obživu? Vaše, promiňte, ale velice hloupá poznámka, vystihuje přesně postoj českých lidí, kteří tak rádi vylévají s vaničkou i dítě.Jinak se totiž přesvědčení o rovnici  podnikatel=zloděj nedá označit.

Š. Šafránek 3.1.2013 16:20

Re: Milý pane kolego

Dovolím si malou poznámku: po sametové revoluci se podnikatelem nazval každý stánkař a zedník, a i z Vašeho příspěvku vyplývá, že dáváte rovnítko mezi OSVČ a podnikatele. No nevím, podnikatel je podle mne člověk, který vytváří pracovní místa, v dobrém slova smyslu (nebo i ve špatném) expanduje, investuje atd., narozdíl od živnostníků, mezi něž řadím řemeslníky a další profese, lišící se od zaměstnanců tím, že podávají daňové přiznání sami. Rozvážel-li jste dodávkou náhradní díky, asi by se Vás rovnice podnikatel=zloděj (kterou též nepovažuji za korektní) osobně dotknout neměla.

V. Kusý 3.1.2013 17:04

Re: Milý pane kolego

Máte pravdu, výraz živnostník by byl víc namístě.Já slovo podnikatel použil spíš pro názornost.Ovšem míra nevraživosti je vůči živnostníkům stejná.Co se týká expanze, měl jsem možnost firmu rozšířit, ale po zkušenostech ze zaměstnaneckého poměru jako dopravní dispečer jsem nechtěl zaměstnance.Věřit se dá málokomu a dělat policajta se mi nechtělo.

V. Vlk 3.1.2013 13:16

Re: Milý pane kolego

Představa , že "vždy jde o zbohatnutí na úkor někoho" je tak hluboce komunistické, že už ani víc býti nemůže. Zkuste zapojit mozek a hlavně , zkuste podnikat.  K tomu stačí hlavně dobrý nápad, strašně moc práce a  zase práce  a pak ještě moc  a moc práce a pak,třeba, zbohatnete.Jo a kapitál k dobrým nápadům dnes už nabízejí  třeba v TV v souteži a nebo stačí najít sponzora či tichého společníka..Ovšem, bez usilovné práce a chytrosti to nepůjde. Škoda

J. Mannheim 3.1.2013 13:15

Re: Milý pane kolego

jojo, a Mugabe krade a šmelí v Zimbabwe, protože je tam velmi dobře...