15.5.2024 | Svátek má Žofie


Diskuse k článku

KNIHA: Intimita a duše ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Minutus 2.6.2008 19:06

Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Díky tomu, že přistupujeme k sexu z daleko menšími předsudky než silně nábožná USA, počet potratů u nás vytrvale klesá. Podle ČSU  (htt p://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/c5cfebca9de6e905c125723a004180a6/70205e505233c01cc12570820040b7e7/$FILE/oby01.xls) v roce 1974 ti bylo 56969 indukovaných potratů a v roce 2006 "jen" 25352, tedy méně než polovina. V té době v USA podle (htt  ://www.abortiontv.com/Misc/AbortionStatistics.htm bylo v roce 1974 898,600 zatímco v roce 2004 to bylo 1,293,000, tedy 1,5x více.

Tož teď koumejte nad vlivem křesťanského požadavku nevinnosti na počet potratů.

Richard 2.6.2008 20:00

Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Aneb šuká celá rodina ? zaklínat se předsudky je hovadina. Apropos máte předsudky proti pedofilům ? myslíte si, že zodpovědný přístup k sexu je předsudek. Myslíte si, že souložící děti znamená, že je vše O.K. ? To by se tedy Rinehartová měla čemu přiučit.

Minutus 2.6.2008 20:47

Re: Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Asi abyste to ustál, vkládáte mi do úst něco, co jsem neřekl. Mám hodně proti pedofilům. Ale pedofilové jsou pokud vím i v řadách křes´tanských duchovních, tudíž víra jaksi nezabírá. Nevím, čemu říkáte předsudek, ale budiž. Pedofilové jsou nemocní lidé a dost nebezpeční pro děti.

Souložící děti? Jako do 15 let? Nevšiml jsem si, že by to byl u nás nějak zvlášť rozšířený jev. Snad v Africe, nebo Jižní Americe. A to jsou státy pod silným vlivem křesťanských církví. Pro úplnost ovšem dodám, že je to spíše sociální problém. Jinak to, co Rinehartová vykládá, není nic nového a křesťané na to nemají patent. Ani rozumný ateisticky založený rodič nejásá, když mu dcera v šestnácti začne se sexuálním životem. Jen nespoléhá pouze na její poslušnost, ale vybaví ji vědomostmi o možných následcích, o možnostech antikoncepce a rizicích pohlavních chorob. Ví dobře, že když bude ona chtít, stejně ji neuhlídá.

J.G. Pašek 2.6.2008 22:08

Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Padre, když to znásobíš co do počtu obyvatelstva tak tam je parita . . .  

Minutus 2.6.2008 22:18

Re: Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Pravdu díš, synu. Zhruba to sedí, napadlo mě to. Jenže jsem psal o tendencích. U nás klesá, u nich stoupá. Čím to je? U nás to bylo za komunismu zdarma, možná proto. A nebyla ta antikoncepce. A co tam? Snad nesměřují ke komunismu? :-)

J.G. Pašek 2.6.2008 22:39

Ále kdež . . .

Češky jsou superiórně inteligentní a Američanky jsou hloupé . . . . proto tomu tak je přece.

Zajímavé je, že nejvíce potratů v USA jsou ženy katolického vyznání . . .

Tana Zajicova 3.6.2008 4:51

A kde jste to pane Pasku

cetl? V Mother Jones?

Mažňák 2.6.2008 17:30

evoluce

Ženy si opravdu sexuální revolucí moc nepomohly - plno chlapíků dostalo co chtělo bez potřeby jakéhokoliv závazku. Dobré pro ně, ale je to fakt dobré i pro ty ženy?

Evolučně je to jasné - pro samečka je nejlepší maximalizovat množství kopulací s max. množstvím partnerek. Evoluce ho za to odměňuje dobrým pocitem, uznáním kamarádů atd atd.

Pro samičku je to trochu jinak - evoluce po ní chce, aby si našla kvalitního partnera co věnuje do potomstva dobré geny ale pokud možno i maximum rodičovských investic. Pokud se jen nechá kdekým sbalit, věřím že z toho má vposledku mnohem méně dobrý pocit než ten sameček. Nehledě k tomu, že si o ní všichni myslí, že je coura (i když jí to třeba neřeknou do očí). Její hodnota jako partnerky na stálý vztah prostě klesá, to není křesťanská morálka ale neúprosný zákon evoluce. Źeny se od tohoto pohledu chtěly asi sexuální revolucí osvobodit, ale výsledkem bylo jež že si chlapci užili a plno děvčat skončilo s hořkým pocitem odhozené hračky, nebo případně na drogách.

Není to fér, ale takhle příroda rozdala karty. Každý si může dělat co chce, ale asi je dobré když o tom dopředu ví co nejvíc.

Tana Zajicova 2.6.2008 17:30

Pratele s beneficemi

Kniha pani Rinehartove je jedna z mnoha knih, ktere ve Statech v soucasne dobe vychazeji a ktere reaguji na soudobe sexualni chovani a to predevsim na vysokych skolach. Jedna se o tzv. hook-up culture, kdy sex sebou nenese naprosto zadny vztah. Autori techto knih nemaji nutne nabozenske pozadi. Vyskytuji se mezi nimi i feministky, ktere se dokazi na toto ovoce feminismu divat poctiveji, nez vetsina jejich druzek. Psychologicke skody na zenach, tak jak se o nich pan Drapal zminuje, nelze v sirsi americke kulture nadale zametat pod koberec.

Co ocekava mladou zenu na vysoke skole je retez pratel s beneficemi (tzv. f*ck buddies). Doba, kdy zeny odesly na vysoke skoly a ukoncily sva studia manzelstvim, jsou davnou minulosti. Mlade zeny nemohou v takovem prostredi formovat hodnotne vztahy a zustavaji samy,  bez muze a bez deti. To je jeden z duvodu, proc tato situace vyvolava pozornost verejnosti a zacina se pomalu diskutovat. Sexualni zdrzenlivost pred manzelstvim je teto diskuse podstatnou soucasti.

Fau 2.6.2008 18:33

Re: Pratele s beneficemi

Neblbněte....je to trošku jinak, a trošku členitěji. Vysokou mám, spousta mých kamarádek se vdala už na vysoké, pak se rozvedly - někdo hned, někdo po 10 letech, někdo po 20,  "na ocet" zůstaly i neštudované...ta sexuální revoluce je spíš o tom, svobodně si zvolit partnera.  A jak se to vše potom v životě zatočí...ale o čemse tu vlastně diskutuje? O sexuální zdrženlivosti? A ta je dobrá hlavně k čemu a komu?

Olin 2.6.2008 19:12

Re: Re: Pratele s beneficemi

COŽE?

Sexuální revoluce je "spíš o tom svobodně si zvolit partnera"??? V čem je tedy ta revoluce? Kdy proběhla? Moji rodiče a jejich vrstevníci si byli přidělováni? Nebo míň souložili? Má Fau nějaký pojem o minulosti?

Olin

Tana Zajicova 2.6.2008 19:52

Pratele s beneficemi

Mnoho dnesnich zen zacina dochazet  ke stejnemu zaveru jako Vy Fau(?), i kdyz z jineho konce. Ano, sex je dulezita soucast plneho zivota, proto ho nelze rozdavat na potkani. Sexualni revoluce byla o  naprostem neporozumeni role sexu v lidskem zivote. Zeny (zblble feminismem) se rozhodly, ze jim nestaci rovnopravnost na pracovnim marketu, ale ze se musi vyrovnat muzum take v promiskuite ( a hrubem chovani). Muzi ovsem nadsene tleskali. Zeny to odnaseji dodnes v postojich, ktere maji sami k sobe, jedna ke druhe a k opacnemu pohlavi.

Sexualni revoluce byla take o tom, ze jestlize vstoupim do manzelstvi, pak me muj protejsek musi udelat stastnou (nym), nebot si to zaslouzim. To je ovsem recept na katastrofu. Sexualni revoluce byla predevsim o narcisismu a nadelane skody jsou s nami dodnes.

O sexuální zdrženlivosti? A ta je dobrá hlavně k čemu a komu?

Sexualni zdrzenlivost predevsim ukazuje na to, ze si zena (muz) uvedomi, ze jejich sexualita ma cenu. Je darem zeny muzi, se kterym se rozhodla stravit zivot (a vice versa). Takovy dar muze clovek dat jenom jednou a to jedine v pripade, kdyz rozumi jeho cene.

Minutus 2.6.2008 20:59

Re: Pratele s beneficemi

Podle vašeho prvního příspěvku jsem získal dojem, že vysokoškolačky těžko shánějí muže. rovnoprávnost ve feministickém pojetí může být různá, asi to závisí na přirozené inteligenci té které feministky. Ov šem některé požadavky jsou až směšné, to máte pravdu. Zaujala mě vaše zmínka o daru. JIstě není důvod rozdávat sex na potkání. nakonec to totiž není až taková výhoda, spíše naopak. Všechno se jednou přejí. Mám pár známých z USA a podle rozhovorů s nimi zkušenost, že poučenost o vztazích je tam katastrofálně nízká a opravdu se mají tady co učit.

Tana Zajicova 3.6.2008 4:48

Pratele s beneficemi

 Zeny maji dnes potize s vyzadovanim manzelskeho slibu vseobecne. Rovnopravnost ve feministickem pojeti je jednotna "Shut the hell up" . V kulture se to potom promita (od tv programu po reklamy) v portretovani muze jako totalniho blbce, ktereho zena naviguje zivotem.

Tohle je myslim britska reklama, kterou prevzala americka televize a ktera je reprezentativni:http://www.youtube.com/watch?v=-IZ9CL4phPk

poučenost o vztazích je tam katastrofálně nízká a opravdu se mají tady co učit.

To je stejne nepravdivy stereotyp jako jemu podobny nazor o americke hlouposti. Couha z toho falesna evropska sofistikace jako slama z bot.

Petra neomi 3.6.2008 0:20

Re: Pratele s beneficemi

 Sex je, kromě jiného, spíš prostředek komunikace. :) Může to být dar, smlouva, trest, mzda, prostředek vydírání... může být skoro čímkoli, k čemu ho chceme a umíme použít. Taky to může být zbraň. Na souloži není nic výlučného, můžete ji v životě opakovat tolikrát, kolikrát vám zdraví dovolí, jen početí dítěte má hodnotu, sex nemusí přinést větší intimitu než hraní piškvorek.

Mmch, po noci, prosouložené s cizím člověkem, mají chandru obě pohlaví a pokud žena používá antikoncepci, obě taky vsadí do hry to samé.

Saša 2.6.2008 16:08

Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

Zatímco muži se výběr se stoupajícím věkem hodně dlouho stále rozšiřuje, ženě se naopak zužuje. To je realita, která se okecat nedá, a ojedinělé výjimky platnost obecné tendence nijak nesnižují.

Je tedy velmi podivné, že se ženy nechaly masově ošálit tvrzením, že na svatbu mají času dost po třicítce, do té doby že mají pracovat na své kariéře a užívat si... A to tím spíše, že nikdy nebyl utajovaná informace, že se stoupajícím věkem ženy I MUŽE jim oběma klesá plodnost.

Dnes je pomalu celonárodním problémem množství osamělých žen blížících se bezdětně k čtyřicítce a množství bezdětných párů nad 35 let, kterým se nedaří počít přirozenou cestou... Kdyby ale začali v 23-25 letech, dávno mohla být většina z nich několikanásobnými rodiči!

Se stoupajícím věkem až do určité doby společenská "cena" muže stoupá, zatímco společenská "cena" ženy klesá. Biologické stárnutí však stíhá je oba a na to by měly myslet především mladé dívky, protože na odklad zakládání rodiny doplácejí nejvíce právě ženy. Je to další případ, kdy realisace feministických teorií škodí především samotným ženám.

Ztracená léta nelze vrátit. Ještě nikdy nikdo neomládl. Co se promešká, je pryč navždy.

J.G. Pašek 2.6.2008 16:45

Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

A když k tomu přidáš svobodné matky a rozvedené matky . . . ojojojoj . .

Fau 2.6.2008 18:36

Re: Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

Já nevím, která masa žen se nechala ošálit...leda vlastní blbostí. A to je bohužel tak, že co si kdo v životě po..., to si taky odse....Bať bať

Leni 2.6.2008 20:58

Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

A koho by si měly brát? Ty chlapy, co mají na všecko času dost, neboť jim se rozšiřuje počet možných partnerek do pětačtyřiceti? Nebo jste pro svobodné matky?

jezevec 3.6.2008 14:03

Re: Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

Zřejmě si vilní padesátníci mají nabrnkávat fertilní dvacítky - zatímco odložené a ovdovělé čtyřicítky si mají nabrnkávat dvacetileté píchače. Za životní cyklus tak každý stihne dva (sexuálně) ideální partnery.

Leni 2.6.2008 14:22

Tak tomu asi nerozumím.

Nevinnost... to jako aby žena nesrovnávala svého stávajícího s nikým jiným a autosugescí dospěla k tomu, že je ze všech nejlepší? Nebo aby si nechala přišít hymen? Nějak mi to není jasné.

Luděk 2.6.2008 15:43

Re: Tak tomu asi nerozumím.

To je dobrý nápad, milé dámy...

Rozepište se, jak jste příšli o hymen.

Také námět pro statistiku....

Fau 2.6.2008 18:37

Re: Re: Tak tomu asi nerozumím.

Když tak přišly...ženy  s tvrdým na konci, vždycky!

Luděk 2.6.2008 20:37

Re: Re: Re: Tak tomu asi nerozumím.

Děkuji za upozornění, omlouvám se. Asi fakt nejsem feminista. Nebo možná fandím ženám s měkkým na konci, vždycky.

portwyn 2.6.2008 14:10

No, on zas na druhou stranu

nikdo nenutí některé ženy, aby v honbě za tím pravým měnily partnery jak fusekle. Že to občas přeženou a tzv. zůstanu na ocet, bych viděl jako jejich problém.

Pokud ženě stačí, že chlap je slušný, nechlastá, chodí řádně do práce a je ochoten vykonávat svůj díl domácích prací, téměř jistě partnera najdou. Nároky žen ale někdy bývají velmi, velmi vysoké.

Petra 2.6.2008 14:43

Re: No, on zas na druhou stranu

Vážený protwyne, ono to ani zdaleka nestačí. Je velmi důležité, aby partneři měli alespoň některé zájmy společné, aby měli společné hodnoty, dokázali se domluvit na fungování rodiny, počtu dětí, jejich výchově, pracovní seberealizaci, chodu domácnosti, trávení volného času, v sexuální apetenci. Jak říká doktor Plzák: "Dnes už můžu doložit téměř matematicky, že láska

nic neurovná ani nevylepší. Záleží jen na tom, jak je manželství uspořádané.

Jedině v uspořádání vznikne solidní vztah, v chaosu nikdy. To lidé neradi

slyší, protože věří v obrovskou moc lásky. 

Petra 2.6.2008 14:43

Re: Re: No, on zas na druhou stranu

pokračování citátu: "V principu je to dost vážné. Nechci,

aby mě soused odnaproti miloval, ale aby se mnou měl soucit, když mě porazí

auto, nebo kdybych neměl co do úst, aby mi pomohl. Soucit je první předpoklad

pro cenný vztah, druhý je slušnost."

Jan Daniel 2.6.2008 15:21

Re: Re: No, on zas na druhou stranu

Myslím, že společné zájmy jsou mýtus. Ve společné domácnosti s dětmi toho máte společného tolik, že mít rozdílné zájmy poskytující možnost na chvíli si jeden od druhého odpočinout, vztahu jen prospívá. To ostatní platí.

Petra 2.6.2008 15:36

Re: Re: Re: No, on zas na druhou stranu

;-) To je pravda, ale i tady musí oba tolerovat to, že partner má nárok trávit určitý čas sám a podle svého - ať už to je sport, jiný koníček nebo setkání s přáteli. A nebývá to vždy samozřejmost.

EW 5.6.2008 12:21

Re: Re: No, on zas na druhou stranu

Jenze s tou laskou se blbne dneska snad vic nez jindy. Lidi maji pocit, ze kdyz uz to mezi nimi nejiskri jako kdyz se poznali, kdyz uz prisla takova ta vztahova rutina, tak se jejich vztah stal lzivym a je treba ho zrusit, jit dal, decka nedecka... Kolikrat ctu takove vylevy v psychorubrikach, kdy dotycnym vlastne nic nechybi, maji zarizenou domacnost, slusne deti, ale holt ty city a sex uz nejsou co byvaly, a tak zacnou kvakat o potrebe vlastniho obnoveni, nejlepe neverou ci rovnou odchodem. A jsou i taci poradci, co je v te stupidite jeste podporuji.