29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Diskuse k článku

KNIHA: Intimita a duše ženy

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Olin 13.6.2008 9:13

Re: Re: Re: Re: Re: souhlas s fau

To je věc "vnitřního nastavení", můžeme to nazvat "čisté srdce".

V normální rodině přece rodiče berou ohled na děti a děti tím více na rodiče, malý kluk si neumí představit, že by přišel o maminku, že? - a takový je náš vztah s Bohem. Jsme křesťani, a tedy Boží děti. Nechceme přijít o společenství s Bohem. Proto neděláme vědomě věci, kterým se říká hřích. A pokud už, jakjo když dítě zlobí, tak se rychle vracíme. Kdo by chtěl ztratit společenství s Bohem? Je to důležitější než cokoli. A je to právě hřích, co odděluje lidi od jejich Boha a Otce.

Pak to tedy vypadá jednoduše, protože Bůh po nás nechce nějaké nesmysly, vždyť jsme tak byli stvořeni, abychom našli svou ženu nebo muže a žili spolu až do smrti. Je to přirozené, a je to zároveň Bohem poženané. Může to být i těžké, protože život na této zemi je někdy velmi těžký, ale rozhodně to dává smysl.

Lidé, co se rychle seznámí, rychle sejdou v posteli a když je "třeba", tak i rychle opustí to mají v životě horší, protože jim to "vnitřní nastavení" chybí. Jsou někde vevnitř vybrakovaní. Jsou podobni bezprizorním dětem.

Olin

Emi 13.6.2008 7:41

Re: Re: Re: Re: souhlas s fau

V dnesnej dobe ludia nemaju potrebu spoznavat partnera po jeho citovej a charkterovej stranke ale bez toho, aby ho poznali idu hned na sex.

Myslite si, ze ludia spoznavajuci sa v partnerskom vztahu po citovej a sexualnej stranke zaroven, pripadne zijuci spolu "na divoko" sa rozchadzaju iba kvoli tomu, ze im to neklape v sexe?

Povaha ziadneho cloveka sa neda spoznat tym, ze s nim zijem v spolocnej domacnosti. Mozem ho poznat viac ale kedze zivot je neustala zmena, stale ma niecim prekvapi.

Keby to naozaj fungovalo, tak by kopec parov po vyskusani spolocneho zitia a spoznania sa vstupilo po tom do manzelstva, no mnohi sa rozidu. Naopak su aj pripady (vacsinou u krestanov), ze bez zitia v spolocnej domacnosti ich manzelstvo trva az do smrti. Cim to potom je? Je to naozaj tak jednoduche?

EW 5.6.2008 12:21

Re: Re: No, on zas na druhou stranu

Jenze s tou laskou se blbne dneska snad vic nez jindy. Lidi maji pocit, ze kdyz uz to mezi nimi nejiskri jako kdyz se poznali, kdyz uz prisla takova ta vztahova rutina, tak se jejich vztah stal lzivym a je treba ho zrusit, jit dal, decka nedecka... Kolikrat ctu takove vylevy v psychorubrikach, kdy dotycnym vlastne nic nechybi, maji zarizenou domacnost, slusne deti, ale holt ty city a sex uz nejsou co byvaly, a tak zacnou kvakat o potrebe vlastniho obnoveni, nejlepe neverou ci rovnou odchodem. A jsou i taci poradci, co je v te stupidite jeste podporuji.

jezevec 3.6.2008 14:03

Re: Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

Zřejmě si vilní padesátníci mají nabrnkávat fertilní dvacítky - zatímco odložené a ovdovělé čtyřicítky si mají nabrnkávat dvacetileté píchače. Za životní cyklus tak každý stihne dva (sexuálně) ideální partnery.

I-Worm 3.6.2008 11:43

Re: Re: Re: Re: Na základě tohoto článku bych řekl

kdo nechce chápat, nepochopí.

Olin 3.6.2008 11:31

Re: Re: Re: Názor

To je pravda, že se to všem nepovede. I křesťanských manželství dost ztroskotá. Ne sice tolik, jako v okolním světě, ale i tak. Je to závislý taky na dvou lidech a to je o dva víc, než by bylo bezpečné. Proto není vůbec dobré vytvářet atmosféru - a to církve často dělají - že kdo ve vztahu neuspěl, ten je poznamenán.

Myslím, že tato diskuse se netočí okolo vůle být věrný a vytvořit s někým domov na celý život, byť třeba na kolikátý pokus, ale týká se stavu těch lidí, kteří tuto vůli nemají a partnera mají jen na to, aby nespali příp. nežili sami. Těch lidí není málo - aby bylo jasno - vždy jich byla většina, a tito lidé devastují jak sami sebe,tak své partnery a případně i své děti. K tomu ale není nikdo předurčen!

Jakkoli jsou křesťanské ideály o manželství neseny menšinou, jde o absolutní hodnoty. Svět proti tomu nemá co postavit. Neboť jak praví Bible: "Kdyby za lásku chtěl někdo dávat všechno jmění svého domu, sklidil by jen pohrdání.

Olin

Šárí 3.6.2008 11:07

Re: vaše zkušenost ještě není statistika

Ráda oželím ty muže, kteří nedohlédnou dál než na své prastaré pudy. Je naopak docela výhoda, že tyhle typy jsou už pro mně ze hry. Ostatně dva ze tří mých partnerů byli mladší než já. Ten současný je mladší o šest let.

Pokud si autorka představuje pod nevinností to co ty, tak já nemám co řešit. Sama sebe si vážím, do postele jsem nikdy nelezla s každým a jsem odjakživa atraktivní pro ty kvalitní muže. Paráda :-)))

Šárí 3.6.2008 10:51

Re: Re: Názor

Ne všichni, kdo se brali z lásky, stárnou ve šťastném manželství. Pokaždé to prostě nevyjde. Jak říkám, lidé se mění. Já zastávám názor, že mnoho lidí má přímo "předurčeno" vystřídat v životě více partnerů. Ale je to věc názoru.

A souhlasím, že např. skalní křesťani by se měli při výběru partnera držet svých soukmenovců. Jedno takové manželství dvou katolíků znám, je moc pěkné, ale mně by to prostě nesedělo. Křesťan demokratičtější a s nadhledem si dokáže udržet manželství i s "jinověrcem"-jako třeba můj věřící otec, který s mou nevěřící matkou žije v celoživotním pěkném manželství.

Olin 3.6.2008 10:33

Re: Re: Re: Na základě tohoto článku bych řekl

:-)

pane vy jste bořec!

Že i profesionál zachází v těchto věcech s jistým segmentem, je jasné. Ale vy amatérsky zaberete "obecný vzorek populace"! Kdysi o tom zpíval Milan Dufek. Komplexní výzkum.

I-Worm 3.6.2008 10:15

Re: Re: Na základě tohoto článku bych řekl

bude pro vás patrně překvapením, že moje amatérská pozorování se týkají obecného vzorku populace, zatímco do poraden chodí výběr, který rozhodně nelze generalizovat na celou populaci.

Tana Zajicova 3.6.2008 4:51

A kde jste to pane Pasku

cetl? V Mother Jones?

Tana Zajicova 3.6.2008 4:48

Pratele s beneficemi

 Zeny maji dnes potize s vyzadovanim manzelskeho slibu vseobecne. Rovnopravnost ve feministickem pojeti je jednotna "Shut the hell up" . V kulture se to potom promita (od tv programu po reklamy) v portretovani muze jako totalniho blbce, ktereho zena naviguje zivotem.

Tohle je myslim britska reklama, kterou prevzala americka televize a ktera je reprezentativni:http://www.youtube.com/watch?v=-IZ9CL4phPk

poučenost o vztazích je tam katastrofálně nízká a opravdu se mají tady co učit.

To je stejne nepravdivy stereotyp jako jemu podobny nazor o americke hlouposti. Couha z toho falesna evropska sofistikace jako slama z bot.

Olin 3.6.2008 1:02

Re: Re: Re: souhlas s fau

To je pravda. Souvislost sexu s manželstvím vidím zcela jinak, než vy. "Institut" milenek/milenců nepokládám, narozdíl od vás, za užitečný.  To je právě ta kulturní propast, co nás dělí.

Je veliký omyl, že tyto kulturní rozdíly přinesla nebo prohloubila sexuální revoluce 60. let - jak se to zde od článku D.D. diskutuje. Vaše - pro mne nepřijatelné - normy vládly už "za Puškina"!

Není má věc, abych vám něco vnucoval, jen jsem rád, že jsem si vás, popleten hormony, nevzal. Ať si užije někdo jiný. Mou věcí naopak jest, abych naši minoritní kulturu vztahů pronesl k dalším generacím.

Olin

Petra neomi 3.6.2008 0:32

Re: Re: souhlas s fau

Zdá se mi, že směšujete vztah a sex, což jsou dvě zcela rozdílné věci. Řekněme, že sex je nedílnou složkou partnerského vztahu, ale partnerský vztah není nedílnou součástí sexu.  Většina žen má víc milenců, a partnerů jen pár, ne každý souložník je partnerem a většina z nich není pro tu roli ani angažována :)), ostatně kvality dobrého milence a dobrého partnera se zdaleka nekryjí :)))

Mmch, není nic podivného na tom, že křestánskou poradkyni vyhledávají frustrované křesťanky, vzhledem k tomu, že jejich náboženská doktrína náhodný sex odsuzuje a problematizuje.

Petra neomi 3.6.2008 0:20

Re: Pratele s beneficemi

 Sex je, kromě jiného, spíš prostředek komunikace. :) Může to být dar, smlouva, trest, mzda, prostředek vydírání... může být skoro čímkoli, k čemu ho chceme a umíme použít. Taky to může být zbraň. Na souloži není nic výlučného, můžete ji v životě opakovat tolikrát, kolikrát vám zdraví dovolí, jen početí dítěte má hodnotu, sex nemusí přinést větší intimitu než hraní piškvorek.

Mmch, po noci, prosouložené s cizím člověkem, mají chandru obě pohlaví a pokud žena používá antikoncepci, obě taky vsadí do hry to samé.

J.G. Pašek 2.6.2008 22:39

Ále kdež . . .

Češky jsou superiórně inteligentní a Američanky jsou hloupé . . . . proto tomu tak je přece.

Zajímavé je, že nejvíce potratů v USA jsou ženy katolického vyznání . . .

Minutus 2.6.2008 22:18

Re: Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Pravdu díš, synu. Zhruba to sedí, napadlo mě to. Jenže jsem psal o tendencích. U nás klesá, u nich stoupá. Čím to je? U nás to bylo za komunismu zdarma, možná proto. A nebyla ta antikoncepce. A co tam? Snad nesměřují ke komunismu? :-)

J.G. Pašek 2.6.2008 22:08

Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Padre, když to znásobíš co do počtu obyvatelstva tak tam je parita . . .  

Minutus 2.6.2008 20:59

Re: Pratele s beneficemi

Podle vašeho prvního příspěvku jsem získal dojem, že vysokoškolačky těžko shánějí muže. rovnoprávnost ve feministickém pojetí může být různá, asi to závisí na přirozené inteligenci té které feministky. Ov šem některé požadavky jsou až směšné, to máte pravdu. Zaujala mě vaše zmínka o daru. JIstě není důvod rozdávat sex na potkání. nakonec to totiž není až taková výhoda, spíše naopak. Všechno se jednou přejí. Mám pár známých z USA a podle rozhovorů s nimi zkušenost, že poučenost o vztazích je tam katastrofálně nízká a opravdu se mají tady co učit.

Leni 2.6.2008 20:58

Re: Je to divné, že se ženy nechaly masově tak ošálit.

A koho by si měly brát? Ty chlapy, co mají na všecko času dost, neboť jim se rozšiřuje počet možných partnerek do pětačtyřiceti? Nebo jste pro svobodné matky?

Minutus 2.6.2008 20:47

Re: Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Asi abyste to ustál, vkládáte mi do úst něco, co jsem neřekl. Mám hodně proti pedofilům. Ale pedofilové jsou pokud vím i v řadách křes´tanských duchovních, tudíž víra jaksi nezabírá. Nevím, čemu říkáte předsudek, ale budiž. Pedofilové jsou nemocní lidé a dost nebezpeční pro děti.

Souložící děti? Jako do 15 let? Nevšiml jsem si, že by to byl u nás nějak zvlášť rozšířený jev. Snad v Africe, nebo Jižní Americe. A to jsou státy pod silným vlivem křesťanských církví. Pro úplnost ovšem dodám, že je to spíše sociální problém. Jinak to, co Rinehartová vykládá, není nic nového a křesťané na to nemají patent. Ani rozumný ateisticky založený rodič nejásá, když mu dcera v šestnácti začne se sexuálním životem. Jen nespoléhá pouze na její poslušnost, ale vybaví ji vědomostmi o možných následcích, o možnostech antikoncepce a rizicích pohlavních chorob. Ví dobře, že když bude ona chtít, stejně ji neuhlídá.

Luděk 2.6.2008 20:37

Re: Re: Re: Tak tomu asi nerozumím.

Děkuji za upozornění, omlouvám se. Asi fakt nejsem feminista. Nebo možná fandím ženám s měkkým na konci, vždycky.

Richard 2.6.2008 20:00

Re: Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Aneb šuká celá rodina ? zaklínat se předsudky je hovadina. Apropos máte předsudky proti pedofilům ? myslíte si, že zodpovědný přístup k sexu je předsudek. Myslíte si, že souložící děti znamená, že je vše O.K. ? To by se tedy Rinehartová měla čemu přiučit.

Tana Zajicova 2.6.2008 19:52

Pratele s beneficemi

Mnoho dnesnich zen zacina dochazet  ke stejnemu zaveru jako Vy Fau(?), i kdyz z jineho konce. Ano, sex je dulezita soucast plneho zivota, proto ho nelze rozdavat na potkani. Sexualni revoluce byla o  naprostem neporozumeni role sexu v lidskem zivote. Zeny (zblble feminismem) se rozhodly, ze jim nestaci rovnopravnost na pracovnim marketu, ale ze se musi vyrovnat muzum take v promiskuite ( a hrubem chovani). Muzi ovsem nadsene tleskali. Zeny to odnaseji dodnes v postojich, ktere maji sami k sobe, jedna ke druhe a k opacnemu pohlavi.

Sexualni revoluce byla take o tom, ze jestlize vstoupim do manzelstvi, pak me muj protejsek musi udelat stastnou (nym), nebot si to zaslouzim. To je ovsem recept na katastrofu. Sexualni revoluce byla predevsim o narcisismu a nadelane skody jsou s nami dodnes.

O sexuální zdrženlivosti? A ta je dobrá hlavně k čemu a komu?

Sexualni zdrzenlivost predevsim ukazuje na to, ze si zena (muz) uvedomi, ze jejich sexualita ma cenu. Je darem zeny muzi, se kterym se rozhodla stravit zivot (a vice versa). Takovy dar muze clovek dat jenom jednou a to jedine v pripade, kdyz rozumi jeho cene.

Olin 2.6.2008 19:37

Re: Re: Re: souhlas s fau

Milá Fau - otázka, co chcete udělat se svým životem, je indikátor. Kdo jí nerozumí ten něco ztratil, anebo je teprve v pubertě. Že se vám povedlo manželství napodruhé, je príma, mnozí mají smůlu anebo všechno zvrtaj. Ale lepší by bylo napoprvé, nichtwahr! Škoda těch dvaceti let!

Pletete se v této věci:  "jak mám najít toho, s kým si rozumím opravdu nejvíc? Jako panna asi těžko..." ...ono totiž vůbec těžko. Na to, abyste našla toho pravého, nepotřebujete ztrácet panenství s někým jiným. To vám nepomůže. Otázka nezní "jak mám najít toho, s nímž si rozumím opravdu nejvíc", ale obráceně: "jak se stát hodnou opravdové lásky muže?" Jinými slovy - co mám se sebou udělat? Nechápete, že mnoho mužů i žen ¨nejsou schopni žádného vztahu? I kdyby prohledali celou zeměkouli...  ...a zdivočelému mláděti Maupratovi řekl filosof, když se onen beznadějně zamiloval, - to nemůžeš jen tak utrhnout, ale musíš jít, studovat, udělat ze sebe člověka, a pak možná tě bude milovat. Buď hodný lásky! Chňápeš? To jsou ty křesťanský ideály, bez kterých se, když chcete, obejděte.

Olin

Olin 2.6.2008 19:12

Re: Re: Pratele s beneficemi

COŽE?

Sexuální revoluce je "spíš o tom svobodně si zvolit partnera"??? V čem je tedy ta revoluce? Kdy proběhla? Moji rodiče a jejich vrstevníci si byli přidělováni? Nebo míň souložili? Má Fau nějaký pojem o minulosti?

Olin

Minutus 2.6.2008 19:06

Ať se Paula Rinehartová příjde k nám přiučit

Díky tomu, že přistupujeme k sexu z daleko menšími předsudky než silně nábožná USA, počet potratů u nás vytrvale klesá. Podle ČSU  (htt p://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/c5cfebca9de6e905c125723a004180a6/70205e505233c01cc12570820040b7e7/$FILE/oby01.xls) v roce 1974 ti bylo 56969 indukovaných potratů a v roce 2006 "jen" 25352, tedy méně než polovina. V té době v USA podle (htt  ://www.abortiontv.com/Misc/AbortionStatistics.htm bylo v roce 1974 898,600 zatímco v roce 2004 to bylo 1,293,000, tedy 1,5x více.

Tož teď koumejte nad vlivem křesťanského požadavku nevinnosti na počet potratů.

Fau 2.6.2008 18:43

Re: Re: souhlas s fau

Millý...nepletu se. Co chci od života, Co je to za otázku? - Toužila jsem po po lásce, harmonii a rodině. Povedlo se napodruhé. První manželství trvalo 20 let....a hlavně mne zaráží, jak víte, že se peltu? Jak můžete něco takového tvrdit - odkud ta jistota?- No, a pak znám několik žen, které zakládaly rodinu (všimněte si, neříkám vdávaly, rodina je důležitější nežli vdavky) jako nezkušené. Nedopadlo to dobře. A odpovězte si sám, proč (nejen kvůli sexu. Ale je potřeba pozant povahu partnera - po všech stránkách...)

Fau 2.6.2008 18:38

Re: Názor

Já mám náhodou po pětatřicítce větší výběr nežli před....spousta zajímavých kamarádů se rozvdela, a tak je veselo...

Fau 2.6.2008 18:37

Re: Re: Tak tomu asi nerozumím.

Když tak přišly...ženy  s tvrdým na konci, vždycky!