2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

KNIHA: Husitská revoluce

Petr Čornej je respektovaný historik, spisovatel a pedagog. Jeho kniha Husitská revoluce je velmi čtivým dílem uvádějícím čtenáře v tematicky samostatných kapitolách do období husitských válek. Podtitul “Stručná historie” naznačuje, že jde o knihu rozsahem střídmou, ale o to výmluvnější a jednodušší ke čtení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Hudzieczek 13.12.2021 11:57

Bohužel titul není vydán i jako e-kniha. Fyzické knihy si nepořizuji, protože je nemám kde skladovat. Vydávat knihy bez její elektronické varianty shledávám v dnešní době jako zpozdilé. No škoda.

Z. Klouček 13.12.2021 10:05

Nechci být hnidopich, ale překlep v názvu knihy prof. Čorneje ("Jan Žižka. Život a doma husitského válečníka ") mi docela vadí. Tuto knihu jsem přečetl ihned poté, co vyšla, a ocenil jsem kromě věcného obsahu především její jazyk a snahu učinit myšlení středověkého člověk srozumitelnějším naší době. Mne velmi zaujala a obohatila. Nyní recenzovanou publikaci si šetřím na vánoční dobu.

I. Hlaváček 13.12.2021 5:12

Populární učebnice je opravdu dvoudílná, jmenuje se Dějiny zemí Koruny České. Velké dějiny zemí Koruny České je mnohasvazkové dílo, P. Čornej pracoval na dílech V. a VI., popisujících 14. a 15. století.