27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
BM 6.7.2007 12:49

Re: Re: Grónsko kdysi pokrývaly bohaté lesy

Neviem ako ty, ale ja chapem oteplovanie ako zvysovanie teploty v case. Ergo, blbi Kelti neovladali dostatocne Goreov katechizmus a kludne v mrazoch vacsich ako dnes pestovali v Gronsku obilniny a este ho aj provokativne nazvali zeleny.

Jiří K. 6.7.2007 12:47

Och ti hloupí vědci, ty popletené univerzity.

Och ti skvělí a všeho znalí spisovatelé, politologové, politici (někteří) a jejich propagandisté. Ještě že je máme.;-D

Tedy pane Pacnere, to je argument jak hrom, takováto pseudo-scifi novela. Už i Vy? Rv

Jiří K. 6.7.2007 12:42

Re: Grónsko kdysi pokrývaly bohaté lesy

A na Barandově bylo moře. No a co to jako má dokazovat prosím? Opravdu toho asi moc nevíte.

Vím že nic nevím 6.7.2007 12:35

Grónsko kdysi pokrývaly bohaté lesy

http://www.lidovky.cz/gronsko-pokryvaly-bohate-lesy-dzj-/ln_veda.asp?c=A070706_114252_ln_veda_znk

Zase nám ten Al Gore něco zamlčel :-)

komantsch 6.7.2007 12:29

Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

V Sahare byla drive savana. Proc zmizela?

BM 6.7.2007 12:27

Re: hm argumentovat sci-fi....

Ak je protivahou obchodnik s dazdom, ktory ukazuje svoje teplo-grafy z vidiel vysokozdvizneho vozika, pripada mi aj autor sci-fi ktory NEPREDSTIERA ze ide o fikciu podstatne serioznejsi autor.

ja 6.7.2007 12:27

Re: Re: Zdravý rozum mi brání

jak to muzes napsat, kdyz o tom nic nevis??? Klima Zeme je dano biosferou, bez ktere by planeta vypadala uplne jinak.  I kdyby nicim jinym, tak kacenim lesu muze clovek zmenit podnebi na Zemi. Nebo se ti zda, ze na poustich a v pralesech jsou stejne klimaticke podminky? Vis jaky vliv na tvorbu mraku/srazek maji destne pralesy? Zadrzovani vody v krajine, eroze pudy...

komantsch 6.7.2007 12:26

Re: Re: Re: Román

R^ A vlaky zdrazuji. Zkuste se dostat v kloudnem case vlakem z Curychu do Prahy a zpet. trva to dele nez za bolseviku a to se tenkrat stalo asi 3 hodiny na hranicich (dukladna prohlidka). Chce to zdrazit letani (hlavne na kratke trasy do 1000 km) a postavit po evrope hustou sit rychlovlaku.

cb 6.7.2007 12:24

Re: Karlu Pacnerovi

Ja myslel, ze byli guvomi. A oni byli z kridy.

cb 6.7.2007 12:23

Re: Panebože! Kam to všechno spěje?

Kdyz udelas extrapolaci, tak ti musi byt jasne, ze se za dva tydny uvarime.

Šumavák 6.7.2007 12:21

a pak jsou i tací, co to všechno kazí,

jako třeba ta soudkyně v Riu, co z důvodů ochrany životního prostředí zakázala zítřejší koncert k ochraně životního prostředí na Copacabaně.....

ja 6.7.2007 12:18

Re: Re: Je zajímavé

dobra pripominka. Ta kniha neni nic vic, nez treba Vzpoura oceanu. Uz nevim, kdo to napsal.

Šumavák 6.7.2007 12:17

Nám, zemědělcům EU, kteří

dostaváme peníze za nepěstování cukrovky, nepěstování vojtěšky, nevýrobu vína a neprodukci mléka a masa jsou jak sucha, tak záplavy vcelku ukradené.

Hlavní je nakoupit dostatek ploch na kterých cukrovku nebudu pěstovat!

Honza42 6.7.2007 12:17

Re: Re: Panebože! Kam to všechno spěje?

Myslím že přesně tak to je. Příroda se mentálně napojila na mediální kosmickou sféru a reaguje tak na to, jaký  humbuk má momentálně navrch.  Podle toho sama pak příroda upravuje počasí, aby udržela svět v duchovně fyzikální rovnováze. Když otevře hubu Al Gore tak se oteplí. když Klaus, tak se ochladí. Mělo by se toho využít.

ja 6.7.2007 12:16

Re: Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

a co bys od tech modelu jako chtel, kdyz popisuji chaoticky system? Ja v presnosti predpovedi pocasi zadny problem nevidim. Na jede dva dny jsou dost presne, na tyden staci vedet, jestli budou vedra, nebo zamraceno. To ze se pri nejakem nastaveni parametru lisi je jasne. Skus si treba hledat rovnice, ktere budou simulovat tvar mandelbrotova fraktalu, ale musis pouzit jine, nez kteryma byl vytvoren....

Honza42 6.7.2007 12:09

Re: Změna podnebí určitě bude !

Vražedná, zničující, katastrofální, devastující, nevratná, ......správná slova. Máte pochvalu. Bez nich si vás dneska nikdo ani nevšimne. Já se zrovna chystám na totálně zničující a vražednou procházku se psem. Pak si dám asi devastující kafe.

pf 6.7.2007 12:08

hm argumentovat sci-fi....

a co takhle pacnere nedesi vas Andromeda Strain, kdyz toho Crichtona berete tak vazne? A nebo neceka na nas nahodou nekde nejaka Sphere? A jak se citite na palube letadla?

Honza42 6.7.2007 12:05

Pochopil jsem to dobře. Ke globální změně dochází neustále a buďto se oteplí nebo se ochladí.

Vědci plnou svou vahou tvrdí buď to a nebo pravý opak. 30 let nemá z hlediska klimatu totiž žádnou váhu. Přesto jsou předkládány diametrálně odlišné prognózy. 

BM 6.7.2007 11:52

Re: Panebože! Kam to všechno spěje?

Keby si platil eko-dane, mohlo byt dnes iba 12-stupnov, mozno aj desiatka by bo(d)la. My na Slovensku bojujeme proti globalnemu oteplovaniu tak vydatne, ze v lete v Tatrach snezi.

Vladimír 6.7.2007 11:39

Panebože! Kam to všechno spěje?

To globální oteplování je příšerná věc!  A hlavně ten podíl člověka na něm! Dnes je 6. července a je 19 stupňů! Včera bylo 17. A příští týden má být až 23 stupňu!

Zachraň se kdo můžeš!

komantsch 6.7.2007 11:29

Soudruzi!

Pri poslednim velkem oteplovani, na konci posledni doby ledove, nejaci vedatori videli korelaci mezi zvysenym lovem mamutu (vetsi produkce CO2, zpusobena lovem a tlenim nevyuzitych zbytku zvere) a narustem teploty.

BM 6.7.2007 11:22

Re: Re: Změna podnebí určitě bude !

Tak vod -5 do 5 presne !!!

BM 6.7.2007 11:21

Re: Karlu Pacnerovi

"bláboly hrstky odpůrců teorie o antropogenních vlivech na oteplování Země"

maj recht pane dochtor, ty jejich blaboly spusobily cerstvy snih v Tatrach, zavrit je je malo.

komantsch 6.7.2007 11:18

Re: Festival politické písně

Soudruzi zavzpominejte!

http://youtube.com/watch?v=jxjRTrsMW4M

I.L. 6.7.2007 11:18

Re: Změna podnebí určitě bude !

Ano, zmena to bude kazdopadne vrazedna... Takovouhle predikci nikdy nechybite. Nekde vrazedna tepla, jinde vrazedne zimy, tohle je mnohem jistejsi nez zformulovat, o kolik presne stoupne globalni prumerna teplota v nejblizsich letech ;-P

BM 6.7.2007 11:16

Re: Román

Sudny posluchac z Komenskeho univerzity snad moze najst "relevantné a hodnoverné informácie o klimatických zmenách" a ak je naozaj sudny bude pochybovat a preverovat tvrdenie oboch stran.

Ergo sudruh Al Gore zeleny guru, usporiadatel festivalu politickej piesne, habilitoval z klimatologie a meteorologie KDE ?

doktor 6.7.2007 11:13

Karlu Pacnerovi

bych připomenul, že Michael Crichton M.D. nikdy neváhal kvůli větší prodejnosti svých knih překrucovat "vědecké" pravdy, o něž se opíral. Typický je Jurský park, kde vystupují křídoví dinosauři. Pan Pacner také neví, že zájmová oblast ekologů, kteří se zajímají o přírodu, a její ničení člověkem, je zásadně odlišná od enviromentalistů, kteří se zajímají o člověka, a to, jak bude schopen přežít v jím rozvrácené přírodě. Vrcholem buď neznalosti, nebo účelovosti, je tlachání Pacnera o "zpolitizování" vědy. Rasové teorie nebo Lysenkova teorie o dědičnosti získaných vlastností a jeho tažení proti genetice byly pseudovědy, účelově využívané nacisty nebo komunisty. Podobnou pseudovědou jsou bláboly hrstky odpůrců teorie o antropogenních vlivech na oteplování Země. Právě ty, a ne positivní závěry bioklimatologů, jsou účelově zpolitizovány: Crichtonem, Pacnerem,Lomborgem, Bushem, Klausem a hrstkou dalších Dědů vševědů.

kapitán 6.7.2007 11:09

Změna podnebí určitě bude !

Dochází ke GLOBÁLNÍ změně, která způsobí, že se někde

ochladí a někde oteplí. Někde bude vražedné sucho - někde budou

zničující záplavy. Jediné co se přesně neví je, jeli to k lepšímu nebo k horšímu. Tady záleží na informovanosti a pružnosti zemědělců, jak se změně přizpůsobit a využít jí pro větší zisky.

krmič 6.7.2007 11:03

Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Dnes tu asi nebude Metelka, tak nám nebude nadávat, že si pleteme meteorologii s klimatologií. Ale k těm modelům:

Sleduji už delší dobu na webu soustavně tři, včera k tomu přibyl čtvrtý, nejnovější. O předpovědi na 3 dny nemůže být ani řeči, rozcházejí se většinou už po 6 hodinách. Zpravidla ukazuje každý model něco jiného, se skutečným počasím se trefí málokdy. Taky už jsem pozoroval, že třeba předpovídají déšť ze zcela jasné oblohy. Mám na mysli obecně přístupné předpovědi modelů Aladin, Medard, polská předpověď založená na britském modelu (jméno si teď nevzpomínám), ta nejnovější verze je model COAMPS. Co chci zdůraznit je to, že různé modely dávají odlišné výsledky. Takto jsem si vědu nepředstavoval. ;-)

kapitán 6.7.2007 11:02

Re: Ježišmajrá, já jsem asi zase pozadu, já ještě bojuji proti globálnímu ochlazení.

Evidentně jste to NEpochopil, dochází ke GLOBÁLNÍ změně, která způsobí, že se někde ochladí a někde oteplí. Někde bude vražedné sucho - někde budou zničující záplavy.