19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

JAZYKOVÉ OKÉNKO: Politika, či politikaření?

V předvolebních televizních debatách se to hemží označeními zúčastněných osob „politik“ (regionální), „lídr“ (politické strany, koalice) a obzvláště zvukolmalebným slovem „lídryně“. Z věcné náplně debaty, a často i z její formy připomínající spíše hašteření, mívám neodbytný pocit, že označení politik je v těchto případech nepatřičné, nebo silně nadsazené.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Novák 27.9.2021 12:14

plný souhlas, např dostavba Temelína znamená dodělat takové řešení, které bylo již z části na ETE12 dokončeno, provozně odzkoušeno a pouze ETE34 chybí dodělat,.....ale politici se přou co a kolik s energetikou ČR vyšmelit a odklonit == nakrást z biliónové zakázky 4 bloků po 250 miliardách Kč==1000 000 000 000,-Kč. Takovou kořist (20%=200 mld.Kč) si nenechají utéci!!! to je každému poslanci miliarda!!! Už chápeme, proč se ETE34 +EDU56 nepostaví a elektřina bude chybět, nikdo jim takový odklon nezajistí!!!

Š. Hašek 27.9.2021 13:02

Máte naprostou pravdu stran technické oblasti. V oblasti finančně politické jste to si dobře odhadl.

A za koho kope BIS, Kolář, velvyslanectví USA, Piráti, TOP09? Zkráceno.

I. Mentlík 27.9.2021 4:09

A nejste vy tak trochu malicherný ? Ve čtvrtek jsem v ČT zhlédl výstup jakéhosi nebinárního chlapce, který si postěžoval, že je mu čeština těsná, neboť mu neumožňuje se vyjádřit, jak mu pocity velí, když se necítí ani jako muž, ani jako žena. Moderátorka chtěla vědět, aby nám vysvětlil, jak se tedy cítí, aby nakonec poděkovala za odpověď, kterou stejně nedostala, přesně podle vzoru téměř všech moderátorů v našich médiích. Stojíme-li tedy před revoluční přestavbou českého jazyka, abychom nediskriminovali některé naše spoluobčany, pak postesky nad jedním slovem mi přijdou úplně zbytečné. Nebo snad zvedne někdo konečně hlas a začne většinu bránit před menšinovými extrémy, nejen v oblasti genderu ?