4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

IZRAEL: Víra - židovství

Křesťanem se člověk stane tím, že se dobrovolně rozhodne pro Ježíše Krista. Křesťanem je ten, kdo se obrátil od temnoty ke světlu, od satanovy moci k Bohu, jak to apoštol Pavel v Cézareji vysvětluje králi Agrippovi a římskému prokurátoru Festovi. Být křesťanem nevědomky nebo dokonce proti své vůli nelze.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Dvořák 18.8.2014 23:17

Nicméně mám zato, že

když byli stvořeni Adam s Evou jako první lidé na matičce zemi a byli z ráje vyhnáni pro svojí snahu vědět všecko, jinak by to jablko nejedli, takže všichni na světě budou nejspíš z jednoho hnízda !

L. Křivan 18.8.2014 19:28

Prokletím pro židovský národ

se v Evropě stal Marx a jeho vyznavači, Liebknecht, Luxemburková, Bronstein-Trocký,..... a s ním většina členů UV VKSB.   Když se žid povede, tak je z něj Einstein nebo Töpfer.  Ale běda když se nepovede. To je pak katastrofa pro celá svět.

J. Tachovský 18.8.2014 10:35

Hned v prvni vete mate chybu

Krestanem (ve smyslu zaknihovani jeho existence do cirkevnich analu) se clovek stava krtem. Kojenec nema moc moznosti nenechat se pokrtit.

A. Hrbek 18.8.2014 11:35

Re: Hned v prvni vete mate chybu

Autor také nic neví o možnosti konverze k židovské víře. Byly dokonce celé národy, které přestoupily na židovskou víru. A jak tomu bývá, konvertita je fanatičtější než ostatní stejné víry.

Je pokřtěný Žid ještě Židem jak se domníval Hitler? Nakonec o tom kdo je Žid rozhodoval Goering.

P. Sulc 18.8.2014 2:40

To, kdo je Zid, je otazka.

Je casti zidovske viry, basti jen ''koser''. Jenze jsou zide, kteri v boha neveri a basti klidne v housce sunku se syrem, tedy dvojity hrich jako hrom. Jestli jsou obrezani, to nevim, asi jo, v USA se v porodnicich obrezava ci obrezavalo zcela automaticky A presto se tito neverici zide pokladaji za zidy a k zidovstvi se hlasi, a to v zivote nenosili na hlave jarmulku. A geneticky se to rozlisit, alespon vetsinou, neda. Jsou Zide ti, co se v dospelem veku nechali obrezat ///brrrr/// a zacali se, ac puvodni krestane, hlasit k judajismu?

B. Volarik 18.8.2014 3:01

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Podle tvrzení mého kamaráda Roberta (kamarád z dětsví, kterého jsem v roce 1953 v Praze ztratil a v roce 1981 v Americe našel)každý Žid ví, že je Žid. Toto pronesl, když se paní Madla Albright údajně dozvěděla, že je Židovka, což prý do svých asi šedesáti let nevěděla. (Robert je Žid, ovšem)

P. Sulc 18.8.2014 3:51

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Asi to tak je, proste vec spise presvedceni nez neco konkretnoho. Ono se to totiz asi neda definovat. Jinak tu Madlu mohl vzit cert, ta uvrtala Clintona do ''humanitniho'' bombardovani Srbu. Oni ti Srbove nejaci mekkci hosi nejsou, ale od tech muslimu si za staleti uzili, jako psi a obzvlaste v druhe valce.

V. Vaclavik 18.8.2014 6:12

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

"Každý Žid ví, že je Žid."

To rikaji ti, kteri na te vire maji zajem. Jsou zidovske rodiny, jejichz deti ani nevi, ze jsou Zidovske. Zidovska vira je uplne stejna, jako kazda jina vira - je to intelektualni vec, se kterou se nikdo nerodi.

B. Volarik 18.8.2014 7:27

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Kolik takových rodin znáte? Z mých židovských přátel všichni moc dobře vědí, že jsou Židé. Jen to nemusejí v Americe skrývat.

H. Lukešová 18.8.2014 10:43

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Zatímco v Evropě kvůli vlivu muslimů a levičáků musí. V USA si Židé mohou vzít jarmulku aniž by je někdo zmlátil, ale v Evropě už je to velké riziko.

V. Vaclavik 18.8.2014 15:48

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Me ty vnejsi znaky zidu, jako to na hlave, smrdi, stejne jako se divam s hlubokym opovrzenim na ruzence a krize povesene v aute na zpetne zrcatko. Holt primitivismus davne lidske minulosti preziva dodnes. Lidsky vyvoj nejde dopredu u kazdeho lidu stejne.

V. Vaclavik 18.8.2014 15:51

Re: To, kdo je Zid, je otazka.

Znam takove, u nichz jsem se az po dlouhe dobe dovtipil, jako treba podle jmena, ze to budou Zide. Jinak jestli vedi nebo nevedi, to je tezko rict, to spis az v dalsi generaci, ktera vzdejde z rodicu, kteri se k zidovstvi nehlasili. Roli v tom taky hraje vmiseni se do bezne populace, ne ziti v mestskych ghetech, jak to cini typicky Zid.

H. Lukešová 18.8.2014 0:43

"Bůh nezavrhl svůj lid, který si předem vyhlédl", říká

apoštol Pavel ve své epištole Listu Římanům v 11.kapitole "Tajemství Božího záměru". Lžikřesťané se můžou stavět na hlavu, ale tak praví Písmo.