26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

GLOSA: Orel a slepice

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
. 22.1.2009 9:20

.

Viktorka 22.1.2009 8:42

Re: nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se, i já

děkuji, napáchl jich sice dosti, ale jinotajem jsme se s tím myslím dokázali srovnat a kdo chtěl viděl za humna, dobrý čtvrtek

JeanLaperouse 20.1.2009 20:10

Re: jakéhokoliv starce unaví

a k tomu třeba semtam pár těch modrých prášků, aby mladá žínka nestrádala.

xxx Kubeš 20.1.2009 15:44

Autorovi článku

R^R^R^

Lucka 20.1.2009 14:41

Kroměřížský zámek

A proč si myslíte, že je kroměřížský zámek bez stylu? Mně jeho linie přijdou příjemné a rozhodně elegantmí.

Abraham 20.1.2009 10:19

Re: Ovšem, čkoda je každého slušného člověka.

Vladislave, jenom k tomu "Sumperáku". Soused si ho nyní po 45 letech zateplil. Tento typ domků patřil na stráň, proto i v Krkonoších byl a je i nyní unikátní. Naopak předběhl dobu.Pravděpodobvně jste ho viděl pouze na propagačním materíálu. Naopak ani v roce  2009 neztrácí glanc. Kdybyste naznačil jiný druh no prosím. 

PS: Jistě, neměl v tu dobu vnitřní bazén, který již přistavěl. Ale to je vývoj. 

Vlad 20.1.2009 0:18

Re: nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se, i já

Z jiného soudku: Viktorko, váš přístup mi jde ze srdce. Zvěrstva, která napáchal Gusáf vot ten jazik šeski mne přivádějí k zuřivosti. Kde máme sloveso výjimati, od něhož by byla slova výjimka, výjimečný? Oni argumentují analogickou změnou vymýšlet - výmysl. Jenže takhle se naštěstí nedá vyrobit výžirka, výcpavka nebo výzdivka. 

Fafa 20.1.2009 0:03

Re: Pan Kaplický nám také zanechal povinnost vyplácet

No vidite obcanko, ale pro zmenu usetril naklady na jeho vlastni duchod. Nechcete se aspon trochu stydet, ze pri smrti cloveka jako prvni myslite na cenu pomoci jeho manzelce a diteti?   

Vlad 20.1.2009 0:02

Ovšem, čkoda je každého slušného člověka.

A kdyby na ulici klepla pepka Vendu od sousedů, tak by to nebyla tragédie? Taky ne. Prostě takový je život. Nikdo nevíme, kde na nás číhá.

Rejnok je opravdu dílo! Ta kukaň na stadionu byla jen otázkou, kdo to udělá dřív (vzpomínáte na rodinné domky typu "šumperák"?). Ale blob (mimochodem, je to anglicky chrchel?) mi připomínal gumovou hračku našeho psa, případně husí výměšek na kameni.

Snad jiné barvy.A po normální soutěži bez poruch. Určitě jinde. Ale škoda každého slušného chytrého člověka.

68 20.1.2009 0:00

Re: K čemu

Bezdětní, svobodní, netvůrčí.

Fafa 19.1.2009 23:51

Selime,

kdyz ono i na tech odbornych knihach v originale neco je. Ne ze bych se chtel ucit anatomii podle Berengaria da Carpi nebo Mondina Dei Liucci, ale listovat 500+ let starou ucebnici anatomie je o dost zajimavejsi nez se na stejnou knihu divat v digitalisovane podobe na monitoru.  

tomfuk 19.1.2009 23:43

Re: Architekti.....

Aspoň vidíš Ine kolik let máme dohánět v architektuře.

tomfuk 19.1.2009 23:41

Re: Architekti.....

Co je pokrok lolo?Hotel "Internacionál",Bývalá sněmovna,později "Svobodná Evropa".Hotel Praha pro komunistické funkcionáře.Pokrok je kopnutí do prdele každého tobě podobným.Probuď se.

Baghíra 19.1.2009 22:27

Re: Dvě poznámky

Vadí mi otec Kaplický, otec Gott, šedesátiletá Indka, která si nechala implantovat embryo, aby poznala radosti mateřství. Ti všichni mi vadí. Je to nepřirozené a sobecké. A nekončí to dobře.

ln 19.1.2009 22:09

Re: Architekti.....

Podivejte se, jak se dnes stavi ve svete. Knihovna by byla "moderni" v 60 letech minuleho stoleti.

lolo 19.1.2009 21:55

Re: Architekti.....

 Za svoje peníze si stav co chceš třeba chrchle. Jinak jsi užasný příklad zaprdělého demagoga a kecala. Pokrok není sedání na prdel před každým odkundesem jako byl Kaplický.

bobo 19.1.2009 21:24

jsem smutný, že pan Kaplický nemohl knihovnu postavit

Nejsem architekt, ale prostě se mi líbila. Po desetiletích šedi zase něco jako chrám sv.Víta nebo Matyáš Dienzenhoferův.  Vždyť i modu máme rádi trochu extravagantní a což takhle scifi auta ? Ta jsou v obložení. Myslím, že nějakých pár desítek let by ta milá kniíhovna byla všemi brána jako krásná věc. Ptali se snad středověcí mistři, zda mohou renesanční ochoz dát na gotickou věž? A vnímá to dneska někdo. Sotva. Přeji panu Kaplickému vlídné nebe. A při té hrozné smůle mu snad tlouklo srdce štěstím.

tomfuk 19.1.2009 21:12

Architekti.....

Architekti hodni tohoto povolání, neměli v tomto státě ať za komunistů,či kapitalistů nikdy na růžích ustláno.Dovedete si představit v čem bychom bydleli,kdyby středověkým architektům schvalovali jejich plány - TUPCI -jací byli za reálného socialismu a jsou i nyní.Dávám si otázku mohly by vzniknout v Praze stavby gotické,barokní,rokokové,secesní.Určitě ne!Všemocné komunistické tajemníky,kteří rozhodovali jedním škrtem pera,zda na sídlišti bude bydlet 20000 rodin se vším zabezpečením za 30000 rodin bez obchodu, škol atd.,nyní nahradili všemocní radní,jejichž politické chameleonství spojené s korupcí všeho druhu rozhoduje o něčem co by nikdy nevytvořili i kdyby se poxrali a rozumí tomu jak koza petržele.To,že jsme v Praze měli i pokrokové radní svědčí stavba rozhledny Petřín a tunel pod Vyšehradem.Uhajili tyto stavby i před konzervativními občany.Ovšem vyjímky potvrzují pravidlo a je to již dávno.Krásný příklad nám dává kroměřížský zámek.Stavba bez stylu a proč?Lakomí klerikálové chtěli ušetřit na architektovi.Tož takové stavby by stály v Praze a všude.Jen na pražském vršku ,by bylo  stavení z nepálených cihel , slaměnou střechou a vlastním hospodářstvím,vedle bývalého sídla komunistů z betonu a skla.Kde by sídlila hlava státu nevím,neboť mosty by byly jen dřevěné lávky a řetězy k přivázání by nebyly ještě vynalezeny.

Petr z Tábora 19.1.2009 21:11

nebyl úspěšný

 grr, miki, albert R^

Je hezké když světák přijde do Čech a jeho příznivci z něho dělají zneuznaného génia. Život mě naučil, že pokud je někdo v cizině skutečně úspěšný, tak nemá potřebu podnikat v ČR, ledaže by expandoval. Netroufám si hodnotit pana arch.Kaplického jako tvůrce, ale jako svého druhu podnikatel moc realizací neměl. Jsem asi přízemní, ale za státní peníze nás všech by se měla stavět funkční díla s optimálními náklady, což nebyl  jeho projekt knihovny - na druhé straně je pravda, že se u nás miliardy prošustrovaly i horším způsobem. Za soukromé peníze ať si dělá kdo chce víceméně co chce.

Nicméně o mrtvých nic než dobré.

lolo 19.1.2009 20:32

Verner je tupec

 Ano jsem trpaslík, blb, nevzdělane, zaprcatělý čecháček, ale flusanec Kaplického na Letné nechci.

Viktorka 19.1.2009 19:50

Re: a teď k článku

Věřím, že dcera pana Kaplického bude mít dost jeho genů otce a v budoucnu naváže na jeho práce. :-)

Astra 19.1.2009 19:35

Re: nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se

No jo, děvčata, ale tady je to schovaný, sem Zuzana nevnikne. A i kdyby, vždyť je to stejně fuk. Ta je svá, a bude pořád stejně a neochvějně, protože jenom Zuzana ví, co je správně a co ne. My nemáme vůbec šanci.

honzak 19.1.2009 18:52

Re: Sláva, naši zase vyhráli!

pán je evidentně myslitel, že? Boha jeho, takovejch 13 do tuctu!

Jako praktický příklad uvedu SMĚŠNÝ novogotický chrám na Míráku. kdykoliv vylezu z metra, tak se lámu smíchy:-D. Zato skleněný křivobarák u Jiráskova mostu mě dostane do estetické extáze. Tančím a přemýšlím kde na něco podobného vzít prachy:-D!

Viděl jsi někdy, jak se taková věc například myje? Tušíš co stojí klimatizace takových prostor (k západu otočených)???  Těžko, to je pod úroveň myslitele. Nejsi náhodou světově proslulý na Litoměřicku?

honzak 19.1.2009 18:47

Re: Sláva, naši zase vyhráli!

jasně, architekte! Ty víš úplně všechno. A co ta objednávka? He?

Nefunkční, podmínky soutěře nesplnivší knihovno nemá nárok. I kduby byla udělaná z fraktálů v duhových barvách!

honzak 19.1.2009 18:43

Re: Nebyla to žádná tragédie, natož pak antická.

děkuji.

Abraham 19.1.2009 18:34

Mějte trpělivost, ještě se dočkáme Chobotnice,

a mnozí z ministerstva kultury a magistrátu půjdou bez ostychu poklepat základní kámen. A bude jim jedno, zda se jedná o Chobotnici či chrchel. A mám takovou kacířskou myšlenku, že může stát i ve Stodůlkách. 

Viktorka 19.1.2009 18:33

Re: nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se

to bylo příjemné , děkuji - víte, já se opravdu neumím písemně vyjádřit tak jak to cítím, ale mnozí co nám tu svobodu stále importují ji ve vlastní zemi mají pouze jen za vysokou betonovou zdí  ve svém soukromí jinak drží přímo hubu a krok a chvějí se strachem  , tohle by si tam nikdy nedovolili:-)

Kopecká 19.1.2009 18:26

Re: nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se

Viktorko, objevila jsem Vás a jsem moc ráda, že alespoň takhle reagujete. Já jsem se nenechala ještě udolat, to víte - začátečník idealista.

jyrka z ráje 19.1.2009 18:02

Soudruh VERNER to napsal

trochu duchaplněji než jeho guru JURA I VELIKÝ ,ale v podstatě říká to samé-za smrt pronásledováného architekta můžou lotři z ODS.

a 19.1.2009 17:58

hlína

Ale když to říkáte vy, soudruhu Vernere, tak je to hlína ...