7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

GLOSA: Orel a slepice

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
a 19.1.2009 17:58

hlína

Ovšem když to říkáte vy, soudruhu Vernere, tak je to hlína ...

Viktorka 19.1.2009 17:47

nevyjadřuji se ke článku , omlouvám se

Leč název a jiné souvislosti mi nedají u kafíčka nereagovat , jen si plácám. Tohle už tu bylo, dělat z vyjímečných průměrné a podprůměrné. Pokud mě tu objeví jen jedna dušička přímo Astrální, moc fajn, ráda bych se jí totiž omluvila za mou nereakci v psím podrbání a vysvětlila proč tam mimo jiné už nechci psát: jeden z důvodů je, že cítím tu virtuální šikanu . :-) 

Věra 19.1.2009 17:42

Re: jakéhokoliv starce unaví

O. K., svatá pravda!R^R^R^

Veničan 19.1.2009 17:41

Re: už to stačí

..a trochu úcty k panu Kaplickému. A ne ho používat jako kyj na své nepřátele. To bychom chtěli trochu moc, z každé smutné události novináři Verner a spol. vytřískají maximum.

AndyO 19.1.2009 17:31

Re: pražští blbci ....

je vidět, že pro Nomeny a komunistické novináře stačí, aby kdokoliv dost řval a hned je z něj zneuznalý génius a je nutno obdivovat jeho díla

albert 19.1.2009 17:30

Jací čecháčkové??!!

Vždy, když někdo chce plivat na Čechy a nazývá je tímto podivným přízviskem,  ukazuje vlastní malost... Proč stále vnucujete Čechům, že když není po vašem a je po jejich, tak je to příznak jejich "malosti"? Není to třeba naopak? 

 Anebo je prostě legitimní různost a střet názorů a osobní invektivy typu "čecháček" nebo "malost " do něj nepatrí?

Klokan03 19.1.2009 17:26

pražští blbci ....

a ty jsi byl v NOMENklatuře kterého okresního výboru ?

Map 19.1.2009 17:20

Re: Základní vlastnost

Pavpeku, Vaší základní vlastností je nulová argumentace a stoprocentní vulgarita: Tykání, "hňup", "blbost křísnutá tupostí", "uprděný blb". Alespoň vím, jak ve Vašem provedení vypadá neuprděný neblb, neblbost, netupost a nehňup. Blahopřeji! Stačily Vám k tomu dvě krátké hutné věty.

portwyn 19.1.2009 17:06

Re: Konecne nekdo s konstruktivnim nazorem

No jestli myslíte ten nový Bunkr (Ementál), tak to je taky věc... Je to starý rok a už má u okének prouhy od vodních stružek. Blbě navržená okna...nebo to byl tvůrčí záměr? Navíc to úplně bourá pohled na staré město z té strany, zakrývá to katedrálu. To zas muselo být cen za architekturu :-(

BTW knihy asi těžko zaniknou - líp se čte ze stránky, než z displeje, taky je otázka, jak dlouho elektronická média vydrží. Nicméně něco by se snad ani archivovat nemuselo...

portwyn 19.1.2009 17:00

Re: Ano, jeden hejhula se chtěl dokonce ke knihovně přivázat...toho jste myslel, že....

Správně! Chrchel je nespisovný, správně se knihovně říká "hlen" ;-)

Palivec 19.1.2009 16:35

Re: Sláva, naši zase vyhráli!

Třeba Livie chce Lány privatizovat.

Nomen 19.1.2009 16:26

Bude hezké, jak nad hrobem Kaplického budou hořekovat Klaus, Bém..

..pražští blbci také nevybrali Emu Destinovou do Národního divadla ...byla jim slabá....

Nomen 19.1.2009 16:24

Ano, jeden hejhula se chtěl dokonce ke knihovně přivázat...toho jste myslel, že....

A druhej vůl knihovnu nazval chrchlem...a pak toho vola zvolili jako Topolánkova zástupce....

Honza42 19.1.2009 16:21

Pro architekta je to sranda

Brno je specifické město - má na kumulaci hnusu docela štěstí.

Architekt má na plochy soft (stejně jako já na strojařinu) . Hůře se to už vysvětluje zedníkům ;-D

A tak nezbývá než takové dílo předat strojařům a vyrobit stavbu víceméně strojírenskými postupy.

Tomu odpovídá i cena.

Architekt na tom má úplně nejmíň práce ze všech. Takže žádné pocty se z mé strany nedočkáte.

Husička Milan 19.1.2009 16:16

Re: soudruhu soustruhu,

oprava: výčet

Husička Milan 19.1.2009 16:15

soudruhu soustruhu,

co takhle vyjmenovat velikány pozabíjené vámi bolševiky. To by byl panečku víčet! Vy jste nedosáhli ani vrcholu Mont Everestu a vaše rudé dučičky koketovaly s peklem, kam se bohužel, nedostaly.:-)

Selim 19.1.2009 16:14

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Jenom malou poznámečku k tomu Vašemu 'veletrhu očumování'. Myslím, že není zapotřebí erudovaných vědátorů, aby něco rozpoznávali a popisovali, jinými slovy předžvýkávali něco pro ten zbytek pitomců. Myslím, že si každý hledající už najde to správné. Jelikož čas od času sedím v nějaké té badatelně, vím jak je to otravné, každou chvíli žádat o nový material, na jehož stopu jsem právé narazil. Sedíte tam celý den, jenom s houskou s máslem a se salámem, kterou jste si ráno namazal, protože jste si myslel, že to sfouknete za dvě hodiny. O co pohodovější je, otevřít si lahvičku božolka, zapálit nějaký jihoamerický doutníček a ponořit se do studia ve své pracovně ... Samozřejmě, mluvím teď o studiu. Pokud si chci přečíst hezkou knihu, tak si ji koupím, nebo půjčím od kámoše. Až to bude digitální, tak třeba i tu Ďáblovu bibli.

boro 19.1.2009 16:03

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Jsem přesvědčen, že  lidi bez ambice logického uávažování nemaají nárok na nějakou knihovnu a tak je možno obsah národní knihovny klidně rozprodat?

www.jiri 19.1.2009 16:03

Re: Klaus můpže za všechno?

Jen tak mimochodem, EU funguje úspěšně již cca 60let a globální oteplování potvrzují i závěry České akademie věd mimo jiného. Ferdo!!!

boro 19.1.2009 15:53

Re: jakéhokoliv starce unaví

R^V

Mirka 19.1.2009 15:50

Re: Jenom jestli ho v podstatě nezabil přiblblej systém?

Jestli to nebude tím, že svědek viděl ožralého dědu, který upadl a on ho tam nechtěl nechat. On zřejmě vůbec netušil, že se jedná o nějakou VIP, což nemají lidé jako povinnost. Takže nerozumujte

miki 19.1.2009 15:44

nechci komentovat

Kaplického smrt, to je smutná záležitost sama o sobě. Ale zpolitizovaný tyjátr kolem jeho knihovny před a nyní po jeho smrti přesahuje všechny meze. Komentáře některých pisálků, celebrit a vůbec rádobyznalců architektury jsou opravdu nechutné. Ještě před pár měsíci Kaplického tvorbu znalo jen pár zasvěcených odborníků a teď kdejaký hejhula se vyjadřuje, jak byl nebožtík uštván vládnoucí garniturou k smrti a jak mu bylo zabráněno realizovat možná pozoruhodnou, ale nepraktickou a hlavně silně předraženou knihovnu. Ani si netroufám dohlédnout, kam by se vyšplhaly náklady takové nestandartní stavby financované z veřejných peněz. Takže čest památce šikovnému tvůrčímu člověku, ale to je tak všechno. Jakékoliv zbožšťování, zvláště od některých lidí, není namístě.

grr 19.1.2009 15:22

Re: Mně se ten blob tak docela nelíbil

Pokud si někdo chce stavět, musí mít zajištěné financování. Celá akce se krapet zkomplikovala tím, že Kaplický byl svázán s Future Systems a tam se hloupě rozvedl s bývalou manželkou a spolumajitelkou. Ostatně veškerá ocenění a autorství realizovaných projektů měl s Amandou společné, "together", kapišto?  Autorství chobotnice taky není jeho výhradní, jsou uvedeni ještě tři další spoluautoři. Technický projekt? S FS spolupracují italští designeři, američtí statikové atd.atd., to se holt jeden takový blob prodraží už ve své virtuální podobě. Marně bičujte média se svým psychonátlakem, prostě ani všichni ti Ciglerovi už si neškrtnou.

emil 19.1.2009 15:14

Re: Klaus můpže za všechno?

jestli toto píšeš o sobě, 100% souhlas. Totiž ty nejmenší myši nejvíc řvou. A to je tvůj případ, uřvaný hloupý ubožáku.

juma 19.1.2009 14:58

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Jo - ti, co připouštějí, aby se věcné doklady kulturního dědictví skladovaly v sajrajtu a prachu naprosto nevhodného a nedůstojného prostředí, navíc těžko přístupné opravdovým badatelům.

Takže jsme to my všichni. Pro samé kecy nejsme schopni podpořit stavbu jakékoli důstojné Národní knihovny. A už vůbec nejsme schopni pochopit, že na stavby realizované dnes bychom měli být hrdí i za sto let. Byl bych rád, kdyby se úvahy o takových věcech svěřily těm, kteří mají dost nadání, vzdělání a vkusu. Schopný národ by měl mít své moudré, na které by byl spoleh.

milan007 19.1.2009 14:54

orel a slepice

Pane Vernera , vy slepice jedna, že Vy se také považujete za orla ??

juma 19.1.2009 14:47

Re: Sláva, naši zase vyhráli!

Na staletých stavebních stylech není špatného nic - ve stoletích, kdy vznikaly a rozvíjely se. Když se vyčerpaly, staly se směšnými a přišly styly nové. Stavby, které vznikly a zachovaly se třeba z období rozvihuté gotiky, jsou krásné a musí se zachovat. Ale teď by vypadal směšně i nový kostel postavený v tomto stylu. Jenže nic není tak proměnlivé v řádu století a tak zkamenělé v hlavách současníků, jako morálka a vkus.

miki 19.1.2009 14:39

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Naším úkolem je zabezpečit budoucím kulturní dědictví včetně knih...a on je u nás snad někdo proti?

juma 19.1.2009 14:37

Re: Nebyla to žádná tragédie, natož pak antická.

Honzo24, zvedni jednou zrak k portálu brněnské radnice. Poučíš se malounko o estetice křečí vyšeptalého stylu. Tam to vede, když někdo hlásá "věčné pravdy" - až do smutného konce.

A těmi fackami šetři. Architekt, který nedovede zvládnout obecné plochy výpočtem a tím méně účelnou relizaci, patří do minulého století a měl v něm zůstat.

ok 19.1.2009 14:35

Re: Sláva, naši zase vyhráli!

co je špatného na staletých stavebních stylech?

Nějak jste hochu nepostřehl to, že řadě lidí vadí prostě jen to umístění Blábolu pěkně megalomansky hned vedle Hradu, aby se o Ježkovi a spol mluvilo ještě po  třechstech letech. Každý, kdo rozumí "staletým stavebním stylům" to dobře ví, třeba ministr kultury. A věřím, že to ví i Livie Klausová (viz pěkně udržovaný zámek v Lánech) a ekonomistovi Klausovi "poradila".