11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

GLOSA: Orel a slepice

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
boro 19.1.2009 16:03

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Jsem přesvědčen, že  lidi bez ambice logického uávažování nemaají nárok na nějakou knihovnu a tak je možno obsah národní knihovny klidně rozprodat?

Selim 19.1.2009 16:14

Re: Mě se ten blob docela líbil,

Jenom malou poznámečku k tomu Vašemu 'veletrhu očumování'. Myslím, že není zapotřebí erudovaných vědátorů, aby něco rozpoznávali a popisovali, jinými slovy předžvýkávali něco pro ten zbytek pitomců. Myslím, že si každý hledající už najde to správné. Jelikož čas od času sedím v nějaké té badatelně, vím jak je to otravné, každou chvíli žádat o nový material, na jehož stopu jsem právé narazil. Sedíte tam celý den, jenom s houskou s máslem a se salámem, kterou jste si ráno namazal, protože jste si myslel, že to sfouknete za dvě hodiny. O co pohodovější je, otevřít si lahvičku božolka, zapálit nějaký jihoamerický doutníček a ponořit se do studia ve své pracovně ... Samozřejmě, mluvím teď o studiu. Pokud si chci přečíst hezkou knihu, tak si ji koupím, nebo půjčím od kámoše. Až to bude digitální, tak třeba i tu Ďáblovu bibli.

Fafa 19.1.2009 23:51

Selime,

kdyz ono i na tech odbornych knihach v originale neco je. Ne ze bych se chtel ucit anatomii podle Berengaria da Carpi nebo Mondina Dei Liucci, ale listovat 500+ let starou ucebnici anatomie je o dost zajimavejsi nez se na stejnou knihu divat v digitalisovane podobe na monitoru.  

R. 19.1.2009 13:16

O mrtvych

jen v dobrem. U pana Vernera se nastesti nemusime zinyrovat, ten navrsil mirne oslizla klise do nechutneho zeleneho chrchle.

toogood 19.1.2009 14:23

Re: O mrtvych

:)))) Good one!

Niky 19.1.2009 12:57

Jediná větší stavba,

která zůstala po panu Kaplickém je obchodní dům Selfridges v Birminghemu,tato stavba byla vyhlášena jako nejhorší stavba ve Velké Britanii!

lina 19.1.2009 11:57

hysterie

Tak jeste okomentovat  ten funus, kdo se odvazil polozit venec, kdo prisel a kdo zustal doma. 

Mlčoch 19.1.2009 11:54

Nejvíc se divím...

...tomu, že nejvíce nad osudem Génia lká redaktor bolševického plátku, před jehož provozovateli totyčný Génius kdysi uprchl do svobodného světa.

No není to k nakopnutí do p(..cenzurováno)..dele? 

i.h. 19.1.2009 11:51

A to jeste nikoho nenapadlo,

kdyz se podiva na Kaplickeho, ze dotycny pan jako by z oka vypadl nedavno zemrelemu Rudi Carrellovi, Holandanovi, ktery se proslavil jako televizni entertainer v Nemecku. Bylo mu taky 71 let. Jestli vona v tom neni nejaka zahada ? Toho taky urcite ustval Klaus, protoze ten na Viagru neumrel.

ok 19.1.2009 11:50

autore, že se nestydíte!!!!

Autore, že se nestydíte!!!! Takhle zneužívat smrt člověka!!!

Knihovna je jistě pěkná, ale do té lokality na hraně Pražské památkové rezervace se prostě nehodí, na to je příliš veliká. Z Pražského hradu by byla vidět jako ohromné monstrum. To je památkářsky zcela špatně. 

Ochrana Pražské památkové rezervace není zapšouknutost, ochrana Pražské památkové rezervace je povinnost každého kulturního člověka, který dává přednost kvalitě před kolotoči. Nekonečná série blábolů o "čecháčcích" na tom nic nemění. Jen se společensky znemožňujete.

Dan 23 19.1.2009 12:29

Re: autore, že se nestydíte!!!!

Naprostý souhlas R^.

Niky 19.1.2009 12:46

Re: autore, že se nestydíte!!!!

R^R^R^

MPL 19.1.2009 13:22

Re: autore, že se nestydíte!!!!

Je už dlouho jasné, že Kaplického knihovna v Praze stát nebude. Byl bych ale velmi spokojený, kdyby se podařílo dotáhout do úspěšného konce jeho mediálně méně známého "Rejnoka" v Českých Budějovicích. V tomto okamžiku mi bohužel přijde šance na jeho postavení poměrně malá. Moc rád bych se mýlil.

Hoell 19.1.2009 11:16

Debatou za světový mír

Jojo, češíci v diskusích. Šalamounovo lejno nestačí.

toogood 19.1.2009 11:12

Kaplicky = buh

Buh Kaplicky nam seslal nejvyssi dobro (nebot nic jineho nekona) a my jsme ho ve sve ubohe nevedomosti nerozpoznali a kacirsky ho odmitli.

Tak nevim. Pro me je (byl) Kaplicky uznavanym architektem (doufam, ze ne jen pro svoji nekonormnost to by bylo trochu malo) a clovekem s pozoruhodnou zivotni drahou. Ale to jeste neznamena, ze bych touzil mit jeho petipatrovy podpis v panoramatu Prahy. Nejsem zadna konzerva, ale uprime jsem si oddechl, ze na letne blob stat nebude. Nevim proc me proto stale nekdo (i Kaplicky za sveho zivota) obvinuje z toho, ze mam bolsevicke mysleni, ze jsem nekulturni a nemoderni, malomestacky, popripade ze sympatizuji s politickymi intriky (ktere nahodou za zrusenim stavy staly).

Me se Blob nelibi. Nema souvislost s nicim, na nic nenavazuje, nicemu nekoresponduje, s nicim nevytvari harmonii, nesouzni ani neoponuje nicemu v okoli. Je to samostatny napad (navic trochu laciny) spadly z marzu. Pokud by byl ikonou, tak nevim ceho.

Pane autore, neporovnavejte tento pripad jinymi z dob totalitnich. Nazory na knihovnu dnes jsou svobodne a svobodne projevovane. Ja taky nenalepkuji ty, kterym se blob libi.

Klokan03 19.1.2009 11:23

Pětipatrový podpis?

To přidejte. Nadzemní část blobu je o cca 10m nižší než petřínská rozhledna.

Poslední odstavec R^

blinog 19.1.2009 13:37

Re: Kaplicky = buh

V podstate lze souhlasit. Nazev clanku velmi prehani. O realizaci navrhu nerozhodovali ti, co zde diskutuji, ale lide s pravomoci o necem takovem rozhodnout. Takze zadne referndum v kurniku nebylo. Pokud mame na vysokych postech nekompetentni idioty, mame smulu, ale tezko s tim neco udelame (nez se tak vysoko dostanou, zblbnou vsichni).

Pokud se nejedna o preklepy, rad bych znal vyznam slova nekonormnost :-)

slovnimu spojeni: politickymi intriky (ktere nahodou za zrusenim stavy staly)ma byt rozumeno takto?:politickymi intrikami (ktere nahodou za zrusenim stavby staly)

Ma to znamenat, ze nebyt intrik, stavba by byla postavena???

toogood 19.1.2009 13:51

Re: Kaplicky = buh

Za preklepy a hrubku (kdyz prestylizujete vetu jsou nekdy zbytky, ktere prehlednete) se omlouvam. Vidim, ze jste ale porozumel, tak se tak moc nestalo.

Ano, zda se, ze stavba, ktera vyhrala (podle nekterych proti pravidlum souteze), se nerealizovala diky nejakym zakulisnim machinacim a politickym tlakum na prislusna mista. Tak je to alespon presentovano. To je samozrejme varujici, ale detaily neznam a tak nebudunikoho odsuzovat. Naopak vysledek zname vsichni: Blob zrejme stat nikdy nebude. To me tesi.

šituk 19.1.2009 11:12

Autore,

 je mi z Vás na blití. Fuj

Renata T. 19.1.2009 11:03

Milý autore,

i velikán jako byl Schliemann byl před svým skonem v Neapoili ( tuším ) odvezen po velkých průtazích za stoky, kam nemocen spadl, do chudinského špitálu. Nejde tedy jen o momentální a zdejší nevšímavost k osudům bližních.

občanka 19.1.2009 10:54

Pan Kaplický nám také zanechal povinnost vyplácet

sirotčí a vdovský důchod asi tak 25 let.  To je zřejmě pomsta lakotným daňovým poplatníkům za nepostavení té knihovny. Ostatně soudím, že do pěti let nebudou papírové knihy vůbec a budeme si je stahovat do destiček velikosti průměrné knihy. Co potom s takovou budovou? Potřebujeme pár miliard na digitalizaci a ne na beton pod zeleným poklopem.

vyjevená občanka 19.1.2009 11:07

Re: Pan Kaplický nám také zanechal povinnost vyplácet

Vy víte, ve které zemi byl pan Kaplický plátcem důchodového pojištění? To Vás tedy obdivuji.

analfabet 19.1.2009 13:39

Konecne nekdo s konstruktivnim nazorem

Presne tak! Nejsem pravnik, nevim, jak je to s copyrightem. Ale z hlediska vyuzitelnosti fondu preci musi byt jasnou prioritou digitalizace, ne budovani nejakeho baraku. Investice do digitalizace je investici do budoucnosti a do vsech obcanu zeme, zatimco stavba baraku v Praze prospeje jen Prazanum (ja jsem taky Prazan). Vzpominam si na sva gymnazialni leta, kdy jsem obcas jedil do Hradce Kralove do Statni technicke knihovny. Meli tam velke kulove, ale presto si zacali stavet novou budovu za nekolik (myslim 2) miliard. Typicke.

portwyn 19.1.2009 17:06

Re: Konecne nekdo s konstruktivnim nazorem

No jestli myslíte ten nový Bunkr (Ementál), tak to je taky věc... Je to starý rok a už má u okének prouhy od vodních stružek. Blbě navržená okna...nebo to byl tvůrčí záměr? Navíc to úplně bourá pohled na staré město z té strany, zakrývá to katedrálu. To zas muselo být cen za architekturu :-(

BTW knihy asi těžko zaniknou - líp se čte ze stránky, než z displeje, taky je otázka, jak dlouho elektronická média vydrží. Nicméně něco by se snad ani archivovat nemuselo...

Fafa 20.1.2009 0:03

Re: Pan Kaplický nám také zanechal povinnost vyplácet

No vidite obcanko, ale pro zmenu usetril naklady na jeho vlastni duchod. Nechcete se aspon trochu stydet, ze pri smrti cloveka jako prvni myslite na cenu pomoci jeho manzelce a diteti?   

pavpek 19.1.2009 10:47

Pravdivý článek

a je možno litovat jen jednoho, že se milovaný vůdce nepřivázal ke stavbě řetězem.Kdyby totiž třeba ztratil kolíček, tak jsme po 20 dnech mohli mít pokoj od jeho malosti,A k Bémovi, co dodat, připosraný a maličký vzrůstem i rozumem.A místo něčeho, co by zde zbylo jako Eifelovka v Paříži budemem mít jen  malost a tupost těchhle chudáčků .

Jak říká Bohumil Doležal, pamatujte si to.K všivárnám typu JUDr.Langer ( mimochodem, pan prezident asi zapomněl dát to k tomu Nejvyššímu soudu, že by byl připosraný, že OPĚT prohraje ??????)přibyl další případ - Stejné svinstvo.

Eva 19.1.2009 13:34

Re: Pravdivý článek

:-)Díky, taky to tak cítím

emil 19.1.2009 10:23

Základní vlastnost

čecháčků podle autora je zaprděnost, já bych ještě přidal óbrblbost a řitní alpinismus pro "světové" hvězdy. To druhé a třetí se přesně vztahuje na autora článku. Ať se trochu zamyslí nad svojí blbostí. Měněná pravidla při soutěži, přes polovinu odborné komise přátelé vítěze, výsledek, který se nelíbil většině lidí. A to je malost oproti Kaplickému ? Jste opravdu pane Vernere trapný. To, že to je návrh Kaplického, tak je vše super super ? To je to maloměšťáctví a česká zaprděnost, bohužel z vaší strany.

pavpek 19.1.2009 10:50

Re: Základní vlastnost

tohoto přispěvatele je blbost křísnutá tupostí na desátou.

Hňupe, Kaplický byl pan archtekt.A tys jen uprděný blb.

Trodas1 19.1.2009 11:29

Re: Základní vlastnost

Jak zdrcující odpověď!  Teď se Emil jistě rdí studem! Ty bambulo, to neumíš argumentovat jinak, než tím, co ti Česká televize nalila do palice? Tak zaprvé. Vzhled dotyčné stavby je věcí názoru, tak jako i vzhled jakékoliv jiné stavby. Osobně se mi nelíbí, ale nepopírám, že někoho jiného může uchvacovat. Co ovšem naprosto odmítám je místo, kde má být umístěna. Laskavě si uvědomte, že jedno z panoramat Hrahu a katedrály se otvírá při pohledu z Letenské pláně. Na jejím konci měla tedy být ztopořena ona stavba, jejíž výška je shodná s výškou lodi katedrály sv. Víta. Při pohledu z úhlu, kdy jsou obě stavby v zákrytu by tedy z knihovny páně Kaplického trčela věž svatého Víta. Ještě větší hrůza by nastala při pohledu z úhlu, kdy by se obě stavby octly vedle sebe. Považuješ tyhle argumenty za projev čecháčkovské zapšklosti ty papoušku televizních moudrostí? Dílo pana Kaplického si dokážu představit kdekoliv. Jako dominantu Pankráce, ve Zličíně, na Jižním nebo Severním městě, kde by kromě základního účelu který má plnit, rovněž tvořila tolik potřebnou dominantu. Na Letenské pláni ji ovšem se vší rozhodností odmítám. Tam je klasickým projevem sebestřednosti, nedostatku pokory, ba přímo projevem arogance. Již Tomáš Baťa totiž kdysi definoval architekty následovně: "Architekt je člověk, který si za vaše peníze staví pomník".  To by bylo! Mít pomník výšky Hradčan, trčící v jejich bezprostřední blízkosti! Jak symptomatické!

Buď zdráv snobe!