4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

GLOSA: O brku journalistově

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Milda 8.8.2007 21:01

Chce to nějakej letní trhák

trošičku té novinařině pomoci, zabít politika, vykolejit vlak,chodit někdo nahej po václaváku...

vás ještě baví číst? vo nudnym čunkovi, krejčířovi, asi aničce, i chudák svoboda už neletí,...

Loki_F 8.8.2007 2:56

Jéje, Rputi, to si bude řada "journalistů"

špicovat a leštit brka... totiž brky.

A místo aabby se ponořili do sebereflexe, budou okolo sebe dštít oheň a síru, hromy a blesky. ;D))

Richard III. 7.8.2007 18:28

Zničit krrrrtka!

Opravuji: zničit mizerné novináře!

J.G. Pašek 7.8.2007 18:15

Novinář už často nepopisuje skutečnost, ale je jejím tvůrcem.

R^

Príma článek . . .

nepolitik 7.8.2007 13:52

Autorko výborně. Píši jedničku s hvězdičkou!

Vynikající charakteristika našich "novinářů". Typickou novinářskou "prací" se zvidtelnil redaktor HN Kamberský,  který v celku dobře kritizoval předsedu PSP, ale byl už líný zjistit si jeho křestní jméno a tak z Miroslava udělal klidně Františka. Stále se přesvědčuji, že pokud novináři píší nebo televize či rozhlas vysílají něco o čem mám znalosti, tak je to vždycky špatně. Jak mám potom věřit tomu o čem nic z vlastní nzkušenosti nevím? Proto se vždy snažím přesvědčit se jaká je skutečnost oproti jejich virtuální realitě. NČEPRN!

Šerlok Homeless 7.8.2007 12:23

I ta ptačí chřipka

propuká zásadně na začátku okurkové sezóny, zatímco ta neptačí vždy zjara.;-)

vajan 7.8.2007 11:26

Neučíš?

Zuzko, neučíš náhodou na nějaké žurnalistické škole? Moc bych za to nedal, že o prázdninách si léčíš touto cestou frustraci z toho, že žáci (novinářská omladina) tě překonávaji svými výtvory v našem TRT.

Sch.glosátor 7.8.2007 10:42

Ale zamozřejmě, že ceny potravin vzrostou.

Dokud se více vyplatí pěstování dotovaných "energetických" plodin a výroba lihu z obilí. Je logické, že zemědělec pěstuje na čem více vydělá.

Sch.glosátor 7.8.2007 10:45

A ostatně to ani nebude na škodu.

Protože rozhlédnete-li se kolem sebe a někteří to i zjistí pohledem do zrcadla, dojdete k závěru, že cena potravin je stále nízká. O drahotě bude na místě mluvit tehdy, až chudí budou hubení.

lucina 7.8.2007 10:57

Re: A ostatně to ani nebude na škodu.

když se vyplatí vozit "nezbytné" hovadinky u Číny (kde je vyrábějí děti ve školách místo učení), a do Číny vyvážet plastové láhve na recyklaci, pak jistě i obilí můžeme přivézt, tak, jako se vyplatí dovážet kytky. Naši milí zemedělci zatím neprodukují ani kvalitně, ani spolehlivě. Jen o dotacích je slyšet pořád.

Cricket 7.8.2007 12:06

Re: Re: A ostatně to ani nebude na škodu.

Nu a celá ta švanda kolem obilí je to samé jako byla evropská regulace mléka - které je dnes drahé, protože jej není, jako byla evropská regulace cukru, který bude drahý protože tuzemský nebude, zemědělci na obilí získají další dotaci a půjdou kde lépe... Evropský i náš úředník budou rádi, vymysleli další lejstro a dostanou tudíž plat, konzument ponadává a dá těch pár kaček navíc, protože to v podstatě tak moc nebude. Včera jsem paltil za energii (tedy přesně za elektriku). Odebírám méně, jako před lety, platím ale dvakrát tolik. Tedy, čím více šetřím, tím více platím, ale šetřit musím, protože bych platil o hodně více. Je to tržní chování, ale je toto trh? Pokud se budou ve všem projevovat evropské regulace, vždy (i když mnohdy zprostředkovaně) zaplatíme více. Víme ze socialistické reality, že trh se naplánovat a zregulovat nedá. Tak to máme, co jsme chtěli - jinou socialistickou realitu - evropskou a tedy jistě LEPŠÍ 

Kubeš 7.8.2007 16:23

Re: A ostatně to ani nebude na škodu.

Dobrá poznámka

jasan 7.8.2007 11:04

Re: Ale zamozřejmě, že ceny potravin vzrostou.

diky kvo kvo kvotam EU......

Michal 7.8.2007 11:17

Re: Re: Ale zamozřejmě, že ceny potravin vzrostou.

Zdá se, že zelené budovatelské nadšení se pomalu začne měnit ve střízlivý pohled na věc. Další fáze budování melounově zelenorudého eurošokializmu budou zřejmě následovat (hledání viníků, potrestání nevinných, vyznamenání nezúčastněných).

Cricket 7.8.2007 12:08

Re: Re: Re: Ale zamozřejmě, že ceny potravin vzrostou.

Ne vyznamenání, na to prdějí, budou ODMĚNĚNI a to nikoliv nezůčastněni, ale původci.

honzak 7.8.2007 14:44

Re: Re: Re: Re: Ale zamozřejmě, že ceny potravin vzrostou.

jámyslím že vyznamení srdce eurokrata potěší. Býváť spojeno i s tou odměnou.....

Ignacy M. 7.8.2007 9:20

Už jsem starší člověk

a podrobnosti se mi vykouřily z hlavy, ale jednou někde havaroval tanker a ropa znečistila pláže na nějakém ostrově. Později jsem četl velmi zajímavý článek právě na téma novinářů, ve kterém bylo řečeno zhruba asi toto: "Na dotyčném ostrově prohlásit, že jste novinář, znamená téměř s jistotou dostat buď okamžitě nebo za rohem pár facek. Zprávy světových agentur o ropné katastrofě totiž odehnaly na několik let z ostrova všechny turisty. Ve skutečnosti byla ropou znečištěna jedna pláž. Tam chodily všechny agentury pro pořád ty samé záběry. Všechny ostatní pláže byly čisté a voda průzračná. Ale turisté nepřijeli, protože agenturám se podařilo přesvědčit světové veřejné mínění o tom, že celý ostrov je pokrytý souvislou vrstvou nafty." 

honzak 7.8.2007 14:49

Re: Už jsem starší člověk

ale to je přeci jádrem práce novinářovy - zvýšit sledovatelnost/náklad a vytvořit "veřejné" mínění. Cesta z této žumpy je jen jedna - nekupovat na noviny, neposlouchat rádio a nekoukat na televizi.

vita 7.8.2007 15:35

Re: Re: Už jsem starší člověk

No no - a pokud by novináři přišli s informací, že probíhá bitva o zrno, talk budete ječet, že to je zpráva jak za socialismu...

Vychovali jsme si je k tomu, aby psali o katastorfách, protože jsme nechtěli slyšet/vidět/číst, že támhle vytavili tolik železa a onde sklidili obilí - takže bude lacinej chleba.

krmič 7.8.2007 16:46

Re: Re: Re: Už jsem starší člověk

Je to divné, ale snad před třemi týdny nebo kdy byl v TV (v Událostech) šot, který silně připomínal ten boj o zrno. K mému údivu tam tvrdili, že je letos úroda znamenitá. Jestli náhodou nepoužili omylem příspěvek několik let starý?

Lea 7.8.2007 8:18

hezké

nejen novináři se nám starají o to,aby měl ten běh života skutečně pořádný spád.Všední dny života jedinec zasadí do děje,který si nezadá  s  akčním filmem.

Jakub S. 7.8.2007 1:30

Pěkné, a ten závěr moc! Brou. Dík.

Honza 7.8.2007 1:17

Perfektní :-)

To jste Rpuťi klepla přímo na hlavičku nebo se klepla do hlavičky ?  Výborný blábol, lepší se snad najde jenom na jihu.