27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

FILM: Whiplash

Toto není úplná filmová kritika, ale rozbor příběhu; po technické stránce se ostatně dá filmu Whiplash stěží co vytknout.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Vaclavik 6.4.2015 9:18

Nevim co film

ale ten vas nazor na kapitalismus, ktery nejspis sdilite s filmovym reziserem, nebo jste si ho mozna ve sve kritice filmu pridal jako hodnoceni sam, nevim, ale je naprosto pomyleny.

"A proti stojí mráz. Holé strnište. Vítr, realita, príroda. Alias neregulovaný kapitalismus, kde to casto nejde jinak než cestou Mrázovou. a tedy tvrde jako žulou a nekdy i pomocí podrazu a bocního ostrí cinely."

Takovy nahled na kapitalismus mate nauceny od komunistu, kteri jej maji nauceny od kolektivistickych intelektualu (jine ani dnes nemame). Vse je prave naopak, ten vas popis kapitalismu je v posledku platny prave pro kolektivistickou - komunistickou ci socialistickou, ci jakoukoli treti-cestovou, smeskou velke porce socialismu s nejakou tou povolenou svobodou, jako ta nase dnesni spolecnost, nikoli tu kapitalistickou, o ktere zrejme nevite nic.

I. Fencl 6.4.2015 11:54

Re: Nevim co film

Možná, ale na tvrdosti nevidím nic špatného. Ten film to dokazuje. A je očividné, že ten kluk musel "vytěsnit" někoho jiného, aby byl jednička. Tak to prostě chodí, možná jenom v muzice, ale nejspíš obecně. Skutečně to není film, který byl kritizoval určitou razanci, bez které to v neregulovaném prostředí nejde.

V. Vaclavik 6.4.2015 15:26

Re: Nevim co film

Jak rikam o filmu nic nevim, nevidel jsem a nejspis ani nebudu mit zajem videt. Ale kapitalismus, ten opravdovy kapitalismus, ne ten 'dnesni', nebo ten jak si ho lide vykladaji, ten je nejvic humanni a zdanlive paradoxne z nej nejvice tezi ti slabi, kteri to v zivote nikam moc nedotahnou, protoze jim spadne do klina vyssi zivotni standard, nez na jaky by jinak v jinem systemu meli narok. Ve volne trzni ekonomice by trh zajistil rovnovahu mezi kapitalisty zamestnavateli a zamestnanci, takze by tito nehrali ani nahodou druhe housle, jak to dnesni mudrlanti pomylene vidi.

V podstate si kapitalismus predstavujete jako dnesni socialisticky zregulovany trh, ktery by pozbyl dnesni 'vydobytky pracujiciho lidu', tedy socialisticky zakonik prace a zamestnanec by se tak stal obtiznym povlem zebrajcim o praci za kousek zvance. Vam pane Fencle preji ze srdce teple zabezpecujici socialisticke pracky dnesnich regulatoru, protoze si nic jineho nezaslouzite. Vlastne bych vam mel prat bezpeci a teple prostredi pracujiciho v narodnich podnicich minuleho rezimu.

I. Fencl 7.4.2015 10:37

Re: Nevim co film

Tak ono se to odehrává v USA. Máte možná pravdu.

I. Fencl 7.4.2015 14:21

Re: Nevim co film

Především je to jen film a možná model mikroklimatu, je to bujný kapitalismus muzikošů uprostřed regulovaného kapitalismu USA. Nikoho se ten Mráz na nic neptá, nic si nenechá dirigovat a UMÍ.