27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

FILM: Tajnosti proti Desateru

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jana 24.11.2007 22:53

Jak to vidím ja

Každému říkám, že to je trochu" ženský "film a nemyslím to prejorativně, ale už to, že jsem ho viděla v průběhu týdne v kině 2 x a pak s odstupem ještě jednou svědčí o tom, jak mne oslovil.   Jsem běžná ženská po čtyřicítce a času mám spíš málo, ale ten film mne oslovil vší, námětem, hudbou, kamerou obsazením... 

vojin Kotas 21.6.2007 20:34

to neni recenze

ten pisalek totiz vyhradne oblibuje filmy typu Jerabi tahnou, Sokolovo, Vitezny lid, atd apod

howgh

vic nema cenu s nim ztracet slovo

mel proti tomu postavit jinej film tohoto roku, kerej mu utrh srdce

vanilla 17.6.2007 17:20

recenze trochu mimo

s recenzí absolutně nesouhlasím. nejen že se autor nimrá v product placementu, který je ve srovnání s jinými českými filmy ještě citlivý (co Vratné lahve?), ale svá tvrzení opírá o fakta, která naprosto není podstatná. Ne důraz na bohatství, ale právě fakt, že i dobře zajištěná domácnost se jen o něj neopírá. a mimochodem mě potěšilo, že pro jednou "bohatí" nespadají do kategorie "vulgární a nevkusní" - z rodiny je cítit, že si na to "vydělala" a nečiší z ní podnikatelské baroko. k desateru, jímž se autor ohání: člověk se většinou nerozhoduje na základě racoinální úvahy, ale emocí. jde tu spíš o to, jak Julie vnímá svět a okolí, a s tím se dokážu absolutně ztotožnit - malé okamžiky, které dohromady skládají pestrobarevný kaleidoskop, na jehož základě se, často impulzivně, rozhodujeme. PS a odkaz na "romku" mi už přijde úplně scestný - s filmem to nemá vůbec co dělat, natož s osobními postoji Ivy Bitové. autora osobně tipuju na padesátníka, co tvrdne někde na katedře a po nocích sleduje porno...

filmový fanda 15.6.2007 17:05

Nejen desatero, ale i prostá vyčuranost

Hned v úvodní scéně má hlavní hrdinka styk se svým manželem tak cca po dvou měsících pauzy, jak vyplyne z dalšího děje, protože je v jiném stavu se svým milencem. Tj. kdyby nějaký ten spor o otcovství... Zbytek filmu hraje kladnou postavu, díky síle osobnosti Ivy Bittové přece jen o něco lépe než v TV seriálech, nicméně i tak na hranici nudy a kýče. Jak už zde v diskuzi zaznělo - sázka na feminismus nejhrubšího zrna. Alice Nellis natočila již minimálně dva mnohem lepší filmy.

František 14.6.2007 8:14

Nebojte se...

Františku, Desatero nebylo IN ani pod Orebem.. Inu, ta úzká brána....Málo je těch...Je to hrozné, ale je to tak...Salve

Venkovan 13.6.2007 20:07

Film asi stojí za vidění

Hlavní hrdinka musela podat výborný výkon.Autor byl tak zatažen do děje,že ho srovnával s osobním soukromým životem I.B.:-)

Psí vrah Čumil 13.6.2007 21:32

Re: Film asi stojí za vidění

No, pokud jste dospěl po četbě tohoto materiálu k takovému závěru, pak asi pan autor neplácal nadarmo. Ostatně vám film mohu vřele doporučit.:-)

spook 13.6.2007 19:33

autor...

..."proflákl", že je samý květ. Neboť nic, co tak kvete hloupostí člověk nečte každý den. Snad nám jen chtěl sdělit (abychom věděli), že chodil na vysokou školu. Škoda dalších slov pro jeho slovní průjem.

Jindřich 13.6.2007 19:01

nedozvěděl jsem se

jestli má Bittová na tom plakátě pod košilí kalhotky.

Jindřich 13.6.2007 18:59

Product placing

I realističtí filmový hrdinové se pohybují ve světě plném výrobků. Product placing, při němž filmaři netají před divákem značku používaného zboží, je už dávno normální součástí jinak zoufale podfinancované filmové tvorby. Lze ho dělat s takovou mírou vkusu, že neruší. Taky je asi i z marketingového hlediska účinnější.

Neralistické prostředí, v němž žádná věc nemá své obvyklé označení, pivo na stole má zrovna jako na potvoru odvrácenou cedulku atp.  působí mnohem lživěji.

Milan 13.6.2007 18:40

Od feministické režisérky přece nelze očekávat nic jiného,

než útok proti rodině, proti náboženství, proti morálce a proti mužům. Feminismus se ničím jiným nezabývá.

Žena po 40 13.6.2007 15:46

Bravo, paní Alice !

Autorovi článku zůstalo utajeno, oč ve filmu jde.

Takže se povedl...

Není to vůbec tak banální film, jak autor předpojatě předpokládá a pak sám se sebou polemizuje.

A to, že do svých soudů plete Ivu Bittovou jako občanku je zcestné zcela.

Karel 13.6.2007 17:53

Re: Bravo, paní Alice !

Souhlasím s posledním bodem, ale i mě zůstalo utajeno oč ve filmu jde. Budu rád, když najdete chvilku na stručnou odpúověď.

zb 13.6.2007 14:41

nesouhlas

Perfektni film, snad nejlepsi v poslednich letech co jsem videl.

Lucina 25.6.2007 15:27

Re: nesouhlas

Voni běžej dva filmy se stejným názvem? To, co jsem viděla já, bylo tak nepravděpodobné a problémy tak podivné, že jsem litovala peněz za vstupné.

Karel 13.6.2007 13:30

ten film

Bittová jedná ve filmu tak nezodpovědně a podivně, jako by byla celou dobu zhulená. Kolem ní se motá manžel, milenec a prodavač, všichni tři naprosto neschopní a zženštilí zkrachovanci(no, ten manžel alespoň hodně vydělává). Její dcera naopak je přemoudřelá jako by jí nebylo 17 ale 25 let. Všechny postavy jsou nesnesitelně feminní.

Celkové hodnocení - propadák. A to jsem se na film těšil po zkušenostech s Ene bene a Výletem;-(

Cricket 13.6.2007 13:05

Co je za tím?

Film by mi nevadil. Nechť si každý točí co chce a jde s kůží na trh a ať již s barnumskou reklamou, nebo bez ní bojuje o diváckou sledovanost a tudíž chechtáky na živobytí a další film. Pokud ovšem člověk ví, že filmaři připravují návrh zákona o podpoře filmové tvorby a v něm navrhují takzvaný FOND KINEMATOGRAFIE, v rámci něhož by měli platit do tohoto fondu všichni, kdo s jakýmkoliv konkretním s dílem přijdou do styku (provozovateli kina počínaje a poskytovateli internetového prostoru pro uvedení takového díla konče), pak musí protestovat. Filmotvůrci si tak připravují krásný, státem garantovaný polštářek ve výši cca 1 miliardy korun českých, který si sami budou dávat pod prdýlku, aby tu kůži na trh nést nemuseli.  No to se nám možná roztrhne pytel s dalšími fondy, do kterých nakonec budeme plati jak mourovatí všichni, vždyť přece neexistuje řemeslo, které by si takovou podporu a eliminaci rizik podnikání nezasloužilo, že? Jak chytré. prohlásíme kinofilm za veřejný statek a pak stačí jen rozdělovat si navzájem příspěvky z kinofondu třeba i pro dokument o výskytu sysla polního na Pálavě. Filmový svět deformovaný svěrákem.

Byg 13.6.2007 12:00

Hmm

Nejdřív jsem si řekl, že to nestojí ani za komentář, pak jsem si řekl, že napíšu komentář, že to nestojí ani za komentář a pak jsem si řekl, že přeci jen něco okomentuju. Mě by se ten film asi taky nelíbil (neviděl jsem ho), ale autor prostě chce psa (film) bít a hůl (šikovně či nešikovně napasovaná přikázání) si našel. Toť vše.

RomanL 13.6.2007 11:34

Tento článek

jsem nepochopil... ;-(

www racek 13.6.2007 14:20

Re: Tento článek

asi to bylo jeho účelem. já taky ne.

Kamila 13.6.2007 11:25

product placement

hmmm, pán byl po sto letech v kině a product placement mu nic neříká. Asi si myslí, že výrobu filmů stále platí znárodněná kinematografie???  

Byg 13.6.2007 12:01

Re: product placement

Ha to je pěkný název, "plácání produktů" to si musím zapamatovat :-).

-pp-) 13.6.2007 9:22

Co to je za canc?

Autor byl zřejmě poprvé v životě v kině...

I když to není v titulkách na začátku filmu výslovně uvedeno, filmy nemusejí odpovídat zásadám desatera, fyzikálním zákonům, ani ledačemu jinému. A to ani ty dobré.

Psí vrah Čumil 13.6.2007 8:48

Ba, je bída, pane autore -

vy máte Sitzfleisch a filmová Bittová auto a poměr. Těch reklam je, drahý autore, ve filmu povícero: to už tak dnes bývá, že chcete-li natočit film, musíte mít sponzora a ten zase chce, aby se ve filmu nějak jeho peníze projevily. Paní režisérka dokázala tyhle finanční nepříjemnosti vyřešit celkem se vkusem; co mne překvapuje, že jste ve své polemické glose vůbec nepostřehl, o čem film je - pravděpodobně by vám totiž musel daleko méně vadit.

Haui1 13.6.2007 8:48

Pokud vím,

film není životopisný o Ivě Bittové, tak bych nesměšoval osobu hlavní představitelky s jejím skutečným životem. Jinak by taky mohla dopadnout stejně jako Josef Vinklář, kterému údajně něchtěli prodat zboží, když hrál doktora Cvacha v Nemocnici. A taky bych se nechtěl potkat s Antony Hopkinsem, co kdyby byl zrovna hladový :o))

A.S. Pergill 13.6.2007 7:41

Opravdu poněkud slabé, ale

autor názorně ukazuje, jak morálka, formovaná před několika tisíci lety zaostalými primitivy, nutně přichází do střetu s normálním civilizovaným životem.

Stanislav 13.6.2007 7:50

Re: Opravdu poněkud slabé, ale

Nebo obráceně, jak se tradiční tisícilertá morálka začíná rozpadat a naše civilizace spěje pomalu ale jistě k svému zíniku.

kdokoli 13.6.2007 8:07

Re: Re: Opravdu poněkud slabé, ale

R^

Kalina 13.6.2007 9:25

trocha prihlople bijak

R^

SUMO 13.6.2007 14:02

Re: Re: Opravdu poněkud slabé, ale

A kdy ta morálka během těch 2000 let fungovala? Stačí století ..........

1 století s Nerem? 10 století s Normany? 17 století s třicetiletou válkou ? 19 století s revolucemi a pruskorakouskou válkou ? 20 století ?

Kdy prosím vás?